Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Advertisements

Συστήματα επισιτισμού
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ﻙ Η αλήθεια για τη Σοκολάτα.
Ειδη Μενου/Σωςτη Σειρα Παρουςιαςης
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Για ποιους λόγους φεύγουν οι πελάτες και δεν ξανάρχονται Τρόποι να τους ξανακερδίσετε.
Φορολογική νομοθεσία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Φορολογίας Υπουργείου Οικονομικών Συγγραφέας φορολογικού δικαίου Διδάκτορας Παντείου.
ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ως υβριδικό θεωρείται το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερες διαφορετικές τεχνολογίες προκειμένου να επιτύχει την κίνησή.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ Εισήγηση 1 η Δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος Οικονομολόγος.
Μικροβιολογία Τροφίμων I Ενότητα 4: Καταμέτρηση ΟΜΧ και ΟΨΧ (Μεσόφιλα/Ψυχρότροφα Βακτήρια) με ενσωμάτωση ή/και επίστρωση. Δρ. Ιωάννης Γιαβάσης, Επίκουρος.
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
15o ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας Σχολικό έτος
ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΑ 2 Ευριπίδης Σάββα 1. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ: Απαριθμεί τις παρασκευές που περιλαμβάνουν τα διάφορα είδη προγευμάτων. Κατονομάζει.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
 ΦΑΣΗ 1 η : ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ με Αξιολόγηση εναλλακτικών προμηθευτών για το ίδιο προϊόν ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ : πρέπει να είναι γνωστό πόσο δημοφιλές είναι.
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Δ.Ο.Π) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Πρακτική Άσκηση στην Κοινότητα Παρουσίαση πεπραγμένων Β’ Εξαμήνου Β’ Παιδικός Σταθμός Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης Τσιριμιάγκου Χριστιάνα (Α.Μ: 20935)
Ιδέες για διαχείριση του εστιατορίου. Συχνή ερώτηση τι είδους εστιατόριο να ανοίξω.
Δρ. Γ.Μαλινδρέτος PHYSICAL DISTRIBUTION CHANNEL (ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ – KANAΛΙ LOGISTICS)‏ Περιγράφει τη μέθοδο και τα μέσα με το οποίο το προϊόν φυσικά.
Διοίκηση Λειτουργιών και Παραγωγής Ενότητα 1: Εισαγωγή στα Συστήματα Παραγωγής Διδάσκων: Βασιλική Καζαντζή Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Διοίκηση Δικτύων Διανομής σε Β 2 Β αγορές Δρ. Παναγιώτης Ρεπούσης Διοίκηση Καναλιών Διανομής & Logistics.
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤI EINAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ; Το άτομο που αναλαμβάνει ή ελέγχει μία επιχείρηση το οποίο φέρει το ρίσκο του κέρδους ή της ζημίας (Μικρό.
Εισαγωγή. Κ. Γαλανάκης Ορισμός «Management είναι να γίνονται ορισμένα πράγματα μέσω άλλων ατόμων» … American Management Association «Management.
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΙΙΙ
Επιλογή τοποθεσίας και προγραμματισμός των εγκαταστάσεων
Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων-Μορφές εστιατορίων
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 2ο
Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Οι τεχνικές των Πωλήσεων
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Μάθημα: Στρατηγική των επιχειρήσεων. Καθηγητής: Καλογερίδης Νικόλαος
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο
Οδηγία 2002/91/ΕΚ για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων
Μέθοδος διαχωρισμού και καθαρισμού υγρών κυρίως οργανικών ενώσεων
Αισθητικό – κινητικό ανθρωπάριο
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 2η: Το Ερευνητικό Αντικείμενο
ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 2η: Το Ερευνητικό Αντικείμενο
ΙΕΚ Λευκάδας Φεβρουάριος – Ιούνιος 2017
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
Ποικιλία επισιτιστικών υπηρεσιών
Επιχειρηματικότητα σε εποχή κρίσης
ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ
«ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Επανεκκίνηση και Φορολογία
Για μια ευέλικτη, αποδοτική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση)
Κεφάλαιο 4 Βενζινομηχανές Κυλινδροκεφαλή
Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 9
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΛΚ ΦΑΣΗ Α
Σελ. 1 ΟΔΗΓΙΕΣ για τη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα
Evening events maximum 6 hours Afternoon events maximum 4 hours
Μορφές συστημάτων Υγείας των χωρών: Τα επιμέρους χαρακτηριστικά των συστημάτων υγείας των χωρών εξαρτώνται από: -Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της.
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 2η: Το Ερευνητικό Αντικείμενο
Βασικές αποφάσεις του F&B Manager
ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ και e service
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
Διοικηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 3ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Ειδικά θέματα δικαίου 5ο μάθημα – 22 Μαρτίου 2018 Αιμιλία Γ. Ευθυμίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης Μαθημα 11 Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης 8/11/2018 1:41 πμ

Παραθεση ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Επεξηγεί τη θέση των επιδορπίων στο μενού. Διακρίνει και ταξινομεί τα επιδόρπια Ονομάζει τα κυριότερα είδη επιδορπίων. Περιγράφει τις μεθόδους παράθεσης των επιδορπίων στο εστιατόριο. Αναφέρει τα συνοδευτικά των επιδορπίων. 8/11/2018 1:41 πμ

Α) Αυτά που σερβίρονται ως φαγητά. β) Αυτά που σερβίρονται ως ποτά ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ - Desserts ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ: ονομάζονται τα διάφορα ποτά ή φαγητά το οποία σερβίρονται μετά το τέλος ενός γεύματος και είναι συνήθως γλυκά στην γεύση [dessert]. Α) Αυτά που σερβίρονται ως φαγητά. β) Αυτά που σερβίρονται ως ποτά 8/11/2018 1:41 πμ

ΕΙΔΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ Διάφορες κρέμες Παγωτά Φρούτα Γλυκίσματα Κομπόστα Κρέπες Γλυκά κουταλιού Τυριά. 8/11/2018 1:41 πμ

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ Σερβίρισμα από γκέριτον στο τραπέζι του πελάτη [Gueridon service]. Σερβίρισμα από Το μπουφέ [Buffet service]. Σερβίρισμα με πιάτο [plate service] 8/11/2018 1:41 πμ

ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΥ Το στρώσιμο του τραπεζιού για φαγητό επιδορπίου γίνεται αναλόγως του γλυκού που θα σερβιριστεί.   Για τις διάφορες κρέμες και παγωτά χρησιμοποιούμε το κουτάλι επιδορπίου. Για τα διάφορα φρούτα εποχής χρησιμοποιούμε μαχαιροπίρουνο του επιδορπίου. Για τα διάφορα γλυκίσματα χρησιμοποιούμε κουτάλι και πιρούνι του γλυκού. Για τις κρέπες τα τυριά και τα γλυκά του κουταλιού χρησιμοποιούμε μαχαιροπίρουνο του επιδορπίου. 8/11/2018 1:41 πμ

ΕΙΔΗ ΠΟΤΩΝ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ Ενδυναμωμένα κρασιά: κουμανταρία, πόρτ σιέρι και γλυκό βερμούτ. Λικέρ: αμυγδάλου, πορτοκαλιού και διαφόρων άλλων φρούτων. Λικέρ με βάση την κρέμα με καφέ και αλκοόλ(Baileys). Μπράντυ. 8/11/2018 1:41 πμ

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΤΩΝ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ Σερβίρισμα από το τραπεζάκι του Γκέριντον από τον τραπεζοκόμο στο τραπέζι του πελάτη. Σερβίρισμα από τον τραπεζοκόμο απ’ ευθείας στο τραπέζι του πελάτη. 8/11/2018 1:41 πμ

Ανακεφαλαίωση Στοχων: Επεξηγεί τη θέση των επιδορπίων στο μενού. Διακρίνει και ταξινομεί τα επιδόρπια Ονομάζει τα κυριότερα είδη επιδορπίων. Περιγράφει τις μεθόδους παράθεσης των επιδορπίων στο εστιατόριο. Αναφέρει τα συνοδευτικά των επιδορπίων. 8/11/2018 1:41 πμ

Εργασία στην ταξη: Σελιδα 27, Σωστό / Λάθος 8/11/2018 1:41 πμ

Εργασία στο σπίτι: Σελιδα 27, ερωτησεις 2, 4, 8 8/11/2018 1:41 πμ