Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

2 Περιγραφή δραστηριοτήτων  09. 00- 10. 00 :Προσέλευση στον Παιδικό Σταθμό και προετοιμασία μαθήματος μαζί με την αρμόδια νηπιαγωγό σε νήπια ηλικίας 3 και 4 χρονών.  10.00- 12.00 : Μάθημα Ανακεφαλαίωση προηγούμενου μαθήματος Συγκέντρωση των νηπίων και εισαγωγή στο μάθημα με τη μορφή ερωταποκρίσεων. Παρουσίαση μαθήματος μέσα από σκίτσα, ζωγραφιές, παραμύθια Συμμετοχή νηπίων στο μάθημα :  Δημιουργία κολάζ.  Ζωγραφική σε σχετικό με το μάθημα θέμα.  12. 00-13 00: Παρεύρεση την ώρα του μεσημεριανού και συμμετοχή στη διαδικασία σίτισης των παιδιών.

3 Ενότητες συζήτησης..  08/02/2013 → Διαχωρισμός υδατ/κων σε απλούς και σύνθετους  22/02/2013→Παρουσίαση ομάδας δημητριακών  01/03/2013 → Ανάγνωση παραμυθιού «Τα δημητριακά δίνουν δύναμη»  08/03/2013 → Συζήτηση για τις επιλογές πρωινού  15/03/2013 → Παρουσίαση ομάδας αμύλου  22/03/2013 → Συζήτηση για τα όσπρια  29/03/2013 → Παρουσίαση ομάδας κρέατος  05/04/2013→ Παρουσίαση ομάδας λίπους  19/04/2013→ Συζήτηση για ανθυγιεινά σνακ  26/04/2013→ Συζήτηση για τροφές που καταστρέφουν τα δόντια  26/04/2013 → Ομαδικό κολάζ με τη συχνότητα κατανάλωσης σνακ  17/05/2013 → Δραστηριότητες διάκρισης ομάδων τροφίμων  24/05/2013 → Παρουσίαση «πιάτου διατροφής» (My plate)  31/05/2013 → Κολάζ με τη Μεσογειακή πυραμίδα

4 «Επιλογές πρωινού»

5 «Ανθυγιεινά & μη τρόφιμα»

6 «Πιάτο της διατροφής»

7 «Μεσογειακή Πυραμίδα»

8 «Παραμονή την ώρα του γεύματος»  Κατά το γεύμα τονίζεται ότι: «Τα λαχανικά έχουν βιταμίνες οι οποίες κάνουν..» Τα κορίτσια:  Να είναι όμορφα και να έχουν ωραία επιδερμίδα. Τα αγόρια:  Να τρέχουν γρήγορα και να είναι δυνατοί. Και ΟΛΟΙ μαζί:  Ψηλώνουν και δυναμώνουν για να μπορούν να παίξουν.  Σε παιδιά με μειωμένη όρεξη:  Διευκολύνονται κατά τη σίτιση  ΔΕΝ πιέζονται να καταναλώσουν το φαγητό τους αλλά παροτρύνονται να φάνε όσο μπορούν.

9 Γενικές εντυπώσεις..  Τα παιδιά έλαβαν τα ερεθίσματα για τις ευεργετικές ιδιότητες των λαχανικών και των φρούτων  Συσχέτισαν το μάθημα με την υγιεινή διατροφή  Συμμετείχαν με ανυπομονησία στο μάθημα  Έμαθαν τα βασικά συστατικά των ομάδων τροφίμων


Κατέβασμα ppt "ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google