Επιθυμία vs Ανάγκη / Μαθαίνω να βάζω εφικτούς στόχους Financial Capability.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Advertisements

«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
 Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι.
ΑΠΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ.
ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφαλείς online αγορές Επίπεδο.
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
ΡΗΜΑ – ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Μικρές αγγελίες.
 Ερώτημα – Προβληματισμός: Περιέργεια- Πρόκληση-Εξερεύνηση  Χρόνος για ποιοτική εργασία μαθητών  Συζήτηση τρόπων εργασίας -σκέψης μαθητών Παρέμβαση.
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ.
Mobile applications!!!. ΤΙ ΕΙΝΑΙ…….  Εφαρμογή για αγορά μέσω κινητού μιας προσφοράς που μας ενδιαφέρει  Η τιμή της προσφοράς είναι πολύ χαμηλότερη από.
Το παιχνίδι της Χάρτινης σακούλας.
Έλενα Λεβιδιώτη Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΟΡΟΒΙΛ (AUROVILLE) Πόλη της Αυγής
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
3ο ΓΕΛ Κορίνθου (Ασημακόπουλος Γ. ΠΕ 09 - Μπόγια Π. ΠΕ 10) 5.1 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Ανταλλακτική αξία ενός αγαθού είναι οι μονάδες ενός αλλού.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΗΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ 6 – 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009.
Εργασία από τους μαθητές της Δ΄ τάξης:
Είναι σωστό να κατεβάζω ταινίες και μουσική μέσω Ίντερνετ? Όχι, καθώς κάποιος άνθρωπος έχει τα πνευματικά δικαιώματα επειδή το δημιούργησε. Ναι, αφού γλυτώνω.
Τι είναι πρόβλημα; Τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα Πρόβλημα είναι μια κατάσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί και απαιτεί λύση.
Διδακτική Πρόταση 5: Πηγές, ερωτήματα και τεκμήρια
2.3.Στόχοι. Στόχος είναι κάτι το ιδιαίτερο που θέλουμε πολύ να πετύχουμε ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε, που μπορεί να είναι και πρόκληση.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Θα ήταν φρόνιμο… Απλές εννοιολογικές δραστηριότητες Σύνδεση υπολογισμών με κλάσματα με υπολογισμούς στους φυσικούς Εκτίμηση και προσωπικές μέθοδοι υπολογισμού.
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΡΑΦΑΗΛ ΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Tρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.
EUROBANK- ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Κατάστημα Λάρισας
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Ευχές για καλή συνέχεια στο Ταξίδι της Ζωής
Σιδηροπούλου Κική,Σαββίδου Γιώτα Τμήμα Α’5. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Oικονομικοί πόροι Oικονομικοί πόροι Oι οικονομικοί πόροι είναι οι εξής Oι οικονομικοί πόροι είναι.
Η ορθόδοξη άσκηση.
Έξυπνη κατανάλωση Μπεσιρόπουλος Βασίλης Κουτσαμπασοπούλου Βασιλική Βαρταλάμης Ευάγγελος Τσίλλα Ηλίας Ματσούκα Αντωνία.
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί.
Μεταρρύθμιση Φορολογίας Εισοδήματος. Νέες Κλίμακες Φορολογίας Εισοδήματος Το εισόδημα από μισθούς ( συντάξεις ) και επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογείται.
Η ενότητα την οποία θέλω να επιλέξουμε είναι Μεταφορές – Επικοινωνίες. Διάλεξα αυτή την ενότητα γιατί είναι σημαντική και απόλυτα συνδεδεμένη με τον άνθρωπο,
Εργασία στο μάθημα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός»
Orbitz.com Παρουσίαση της ιστοσελίδας
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Λ.Σ.)
Future events (revision) Health and body
Βδομάδα 2_4/4/16 Στόχοι Revision.
At a restaurant Talking about future plans
Ευθύς λόγος.
Άρθρο 1:«Ο φούρναρης που βοηθάει τους πρόσφυγες της Κω»
Samsung.
Κατερίνα και Μαριαλένα
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Savoir Vivre Το Savoir Vivre (σαβουάρ βιβρ) είναι εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης μαθαίνει να εφαρμόζει στο σύνολο της ζωής του, κανόνες καλής.
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία ( )
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ VS ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Διδάσκων καθηγητής Γιαννούδης Γιώργος
Βδομάδα 12_16/6/16 Θέλω να …..
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
Κάντε αυτή τη σύντομη μαθηματική άσκηση που θα καταπλήξει πολλούς.
ΝΈΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΙΑΝ14) VS. ΕΓΚΡΙΘΕΝ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΥΓ13)
45 μαθήματα ζωής Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2.3 Οικογενειακός προϋπολογισμός
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Ζορμπάς – Καζαντζάκης Συναίσθημα – Λογική
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιθυμία vs Ανάγκη / Μαθαίνω να βάζω εφικτούς στόχους Financial Capability

Επιθυμίες/ Ανάγκες Needs Vs. Wants Game Needs Vs. Wants Game Επιθυμίες – Πράγματα που κάνουν τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, αλλά μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά, αν θέλετε. Επιθυμίες – Πράγματα που κάνουν τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, αλλά μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά, αν θέλετε. Ανάγκες– Πολύ βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε για να επιβιώσουμε. Ανάγκες– Πολύ βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε για να επιβιώσουμε.

Είναι αυτές οι επιθυμίες ή οι ανάγκες; Γιατί? Είναι αυτές οι επιθυμίες ή οι ανάγκες; Γιατί? κινηματογράφος κινηματογράφος Εισιτήριο μεταφοράς για τη δουλειά Εισιτήριο μεταφοράς για τη δουλειά Βασικά είδη ένδυσης Βασικά είδη ένδυσης Κινητό τηλέφωνο Κινητό τηλέφωνο Μοντέρνα ρούχα Μοντέρνα ρούχα Φαγητό Φαγητό Φαγητό σε εστιατόριο Φαγητό σε εστιατόριο Ασφάλεια Αυτοκινήτου Ασφάλεια Αυτοκινήτου Δώρα γενεθλίων Δώρα γενεθλίων διακοπές διακοπές Wants/Needs and the SMART Goal Setting Process

Βάζω έξυπνους στόχους Βάζω έξυπνους στόχους Στόχος - Κάτι που επιδιώκετε να επιτύχετε Στόχος - Κάτι που επιδιώκετε να επιτύχετε Έξυπνοι Στόχοι – αυτοί που είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, ρεαλιστικοί και χρονικά προσδιορισμένοι Έξυπνοι Στόχοι – αυτοί που είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, ρεαλιστικοί και χρονικά προσδιορισμένοι Wants/Needs and the SMART Goal Setting Process

SMART Goal Setting Process SMART Goal Setting Process Συγκεκριμένος - "Θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης 42" της Sony, είναι ένας πιο συγκεκριμένος στόχος από ότι "θέλω να αγοράσω τηλεόραση". Συγκεκριμένος - "Θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης 42" της Sony, είναι ένας πιο συγκεκριμένος στόχος από ότι "θέλω να αγοράσω τηλεόραση". Mετρήσιμος - "Θέλω να εξοικονομήσω χρήματα για ένα κινητό τηλέφωνο" δεν είναι μετρήσιμο. "Θα χρειαστεί να εξοικονομήσω 200 ευρώ για το κινητό μου" είναι μετρήσιμο. Mετρήσιμος - "Θέλω να εξοικονομήσω χρήματα για ένα κινητό τηλέφωνο" δεν είναι μετρήσιμο. "Θα χρειαστεί να εξοικονομήσω 200 ευρώ για το κινητό μου" είναι μετρήσιμο. Wants/Needs and the SMART Goal Setting Process

SMART Goal Setting Process SMART Goal Setting Process Εφικτός - "Θα εξοικονομήσω μέχρι να αγοράσω ένα κινητό τηλέφωνο τον επόμενο χρόνο" μπορεί να είναι πολύ πιο εφικτός από "Θα πάω να αγοράσω ένα κινητό τηλέφωνο αύριο". Εφικτός - "Θα εξοικονομήσω μέχρι να αγοράσω ένα κινητό τηλέφωνο τον επόμενο χρόνο" μπορεί να είναι πολύ πιο εφικτός από "Θα πάω να αγοράσω ένα κινητό τηλέφωνο αύριο". Ρεαλιστικός: "Θα εξοικονομήσω 30 ευρώ την εβδομάδα από τις πληρωμές μου για να εξοικονομήσω χρήματα για την τηλεόραση μου" είναι πολύ πιο ρεαλιστική από ότι "Θα αγοράσω εισιτήρια λαχειοφόρων αγορών και θα κερδίζω χρήματα για τις διακοπές και τα γενέθλια μου για να πληρώσω για την τηλεόραση μου". Ρεαλιστικός: "Θα εξοικονομήσω 30 ευρώ την εβδομάδα από τις πληρωμές μου για να εξοικονομήσω χρήματα για την τηλεόραση μου" είναι πολύ πιο ρεαλιστική από ότι "Θα αγοράσω εισιτήρια λαχειοφόρων αγορών και θα κερδίζω χρήματα για τις διακοπές και τα γενέθλια μου για να πληρώσω για την τηλεόραση μου". Wants/Needs Βάζω έξυπνους στόχους

χρονικά προσδιορισμένοι "Θέλω να πάρω την τηλεόρασή μου 6 μήνες από σήμερα", είναι χρονικά προσδιορισμένο από το "Θέλω να πάρω την τηλεόραση μου κάποια στιγμή το επόμενο έτος". χρονικά προσδιορισμένοι "Θέλω να πάρω την τηλεόρασή μου 6 μήνες από σήμερα", είναι χρονικά προσδιορισμένο από το "Θέλω να πάρω την τηλεόραση μου κάποια στιγμή το επόμενο έτος". Wants/Needs Βάζω έξυπνους στόχους

Δημιούργησε έναν δικό σου έξυπνο στόχο!! Δημιούργησε έναν δικό σου έξυπνο στόχο!! Είναι ανάγκη ή επιθυμία και γιατί; Είναι ανάγκη ή επιθυμία και γιατί;