Project Εργασία Α ΄ τετραμήνου Μέλη ομάδας:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον
Advertisements

Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ
Μάθημα: Project Τα δικαιώματα του παιδιού στον χώρο και στον χρόνο
CAWS Φιλοζωική Κρήτης Κορέντζα Βλαστού
ANIMAL RIGHTS HUMAN WRONGS
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ι Φαίδων Θεοφανίδης
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ
ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Eλένη Φτιάκα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Tμήμα Eπιστημών της Aγωγής Πανεπιστήμιο Kύπρου.
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ: ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Θ. Βατζιά Ελίνα, Μακρή Νικολέτα, Δούκας Δημήτριος,
GRAFFITI:ΤΕΧΝΗ ‘Η ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ;
Τι θα πει Δίκαιο; Δίκαιο είναι ένα σύστημα κανόνων που ρυθμίζουν με τρόπο δεσμευτικό την κοινωνική συμπεριφορά.
Τροχοί κ΄ υγεία Εργασία: Οικιακής Οικονομίας Από τον μαθητή: Παναγιώτη Κάρκουλα.
European Commission 1 Μετανάστευση: Αποτελεσματική Πολιτική και Ανοιχτή Κοινωνία ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΣ ΚΑΜΙΝΑΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΑ
Zώα υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα
14 ο δημοτικό σχολείο Ιλίου Ομάδα εργασίας: 5 Μαρία Π. Μπόρα Μ. Γιώργος Μ. Κυριάκος Τζ.
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Τάξη Ε2 Σχολικό Έτος
Οικιακή Οικονομία ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα Με τους μαθητές του Γ1 ασχοληθήκαμε με.
Ζ. Καλαϊτζή Θέμα: Πρόληψη Ατυχημάτων Και Πρώτες βοήθειες
ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΚΙΖΙΜΗ ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΑ
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Γιώργος Καραΐσκος.
Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων
Ζώα σε κίνδυνο Φανή Λαζάρου- Τρανού Ε2 2015
1. Λευκής σαρκός 2. Οργάνων 3. Όπλων.  Ορισμός : Η στρατολόγηση και μεταφορά γυναικών και παιδιών, κυρίως από την μία χώρα στην άλλη, με σκοπό την προώθησή.
Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια (www
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Κοινωνικός και οικονομικός ρόλος της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα
Λευκή Τίγρης.
ΘΕΜΑ : Υπάρχουν εξαρτημένοι χρήστες του διαδικτύου ; Ποιοι μπορούν να θεωρηθούν εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες οι αιτίες.
Κατερίνα Θεοδοσέλη, Συντονίστρια Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ερευνητική εργασία 2 ου τετραμήνου Ο μάδα Τροχονόμοι Νίκος Πετράκης Θανάσης Τσιάμος Γιάννης Χατζόγλου Λουτσιάνο Σεριάνι.
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 6η
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚEΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΑΓΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΣΙΑΚΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Κινητά Τηλέφωνα -Ασφάλεια-
Δημ. Σχολείο Κοκκινοχώματος Α΄ Τάξη
 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ Γ’1 Α,Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ
Διεπιστημονική Προσέγγιση της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη Ιατρός, Βιοπαθολόγος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου.
Νομική των Ζώων στην Ελλάδα Νομική Προστασία των Ζώων στην Ελλάδα Βάσω Τάκη – Δικηγόρος ANIMAL RIGHTS HUMAN WRONGS ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
ΝΟΜΟΣ 1038/1932 «ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»  Δηλητηρίαση νομής ζώων (Άρθρο 282) Όποιος με πρόθεση δηλητηριάσει βοσκοτόπια, λιβάδια, λίμνες ή άλλους τόπους.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Αριστοτέλη… Τι ζώο είναι τελικά ο άνθρωπος;
Τα ζώα που ζουν κοντά μας
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ PRAKSIS
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ??
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (K.E.A)
Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ.
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ υποφέρουν στο κλουβί
“Νιρέττα η Καρέττα” Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ανακύκλωση – Γιατί.
ANIMAL RIGHTS HUMAN WRONGS
Κακοποίηση των ζώων στο τσίρκο
Εκπαίδευση και μειονότητες
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
Τα ζώα υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είχαν το δικό τους περιβάλλον στα τροπικά δάση και είχαμε το δικό μας στις πόλεις. Ωστόσο, λόγω της.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project Εργασία Α ΄ τετραμήνου Μέλη ομάδας: Δάρατζη Χρυσάνθη Κατσαβούνη Νικολέτα Κουτζμπή Κυβέλη Λαζαρίδου Μαρία Θέμα ομάδας : κακοποιήση και εγκατάλειψη των ζώων εξαιτίας του ανθρώπου

Εγκαταλειψη των ζωων Η εγκατάλειψη ζώων θεωρείται ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με το νόμο 3170/2003 και τιμωρείται με ποινές φυλάκισης μέχρι 6 μήνες ή χρηματική ποινή από τριακόσια μέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και με τις δύο ποινές.

ΆΙΤΙΑ Έλλειψη φιλοζωικής παιδείας και υπευθυνότητας τω πολιτών Η αγορά ζώων, και η μετέπειτα παραμέληση ή εγκατάλειψη τους Εισαγωγείς, παράνομοι εκτροφείς και Pet Shop

1.Χιλιάδες αδέσποτα της χώρας που αυξάνονται ραγδαία αποτελεσματα 1.Χιλιάδες αδέσποτα της χώρας που αυξάνονται ραγδαία 2.Τα ζώα γίνονται θύματα τροχαίων ατυχημάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους

Τροποι αντιμετωπισησ 1. Εκπαίδευση των παιδιών στο σχολείο με ένταξη ειδικού μαθήματος για τα ζώα και την υπεύθυνη κατοχή τους 2. Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των ενηλίκων με διαφημιστικά μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα από την πολιτεία 3. Καταγγελία κάθε εγκατάλειψης που πέφτει στην αντίληψη μας 4. Εφαρμογή του νόμου από τους αρμόδιους

Τροποι αντιμετωπισησ 5. Έλεγχος των εισαγγελέων και των Pet Shop 6.Έλεγχος και κλείσιμο των παράνομων εκτροφείων 7. Αύξηση εθελοντών στα διάφορα φιλοζωικά σωματεία 8.Υιοθεσία αδέσποτων ζώων

Το τσίρκο για τα ζώα σημαίνει : Εκμεταλλευση των ζωων ΤΣΙΡΚΟ Το τσίρκο για τα ζώα σημαίνει : 1.Παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση 2.Άθλιες συνθήκες διαβίωσης και θάνατος των περισσότερων ζώων 3.Βασανηστήρια ως μέθοδοι εκπαίδευσης 4.Παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων

Εκμεταλλευση ζωων ΤΣΙΡΚΟ 5.Αφύσικες συνθήκες μεταφοράς (κλουβιά- κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, ακινησία) 6.Έλλειψη κατάλληλης κτηνιατρικής φροντίδας 7.Απάνθρωπο τέλος για τα ζώα που γερνούν και είναι ανίκανα να <<εργασθούν >>

ΖΩοΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ Στον ζωολογικό κήπο τα ζώα : 1.Ζουν μέσα σε μικρό και περιορισμένο χώρο 2.Πολλές φορές δεν τρέφονται σωστά 3.Μεταδίδουν συνεχώς ασθένειες μεταξύ τους 4.Δεν έχουν κατάλληλη περίθαλψη 5.Τα ζώα υπό εξαφάνιση απειλούνται ακόμη περισσότερο 6.Είναι μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον

Κυνομαχία < κύνος- + - μάχη ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ Κυνομαχία < κύνος- + - μάχη

ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ Ορισμός: κυνομαχίες ονομάζονται οι παράνομες μάχες μεταξύ σκυλιών , οι οποίες στόχο έχουν τα στοιχήματα των παρισταμένων και την προβολή θεάματος. Οι μάχες αυτές καταλήγουν στην θανάτωση των ζώων ή σε σοβαρούς τραυματισμούς τους.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ