ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα ελληνιστικά βασίλεια σελ:
Advertisements

Πέρσες και Άβαροι συμμαχούν εναντίον του Βυζαντίου
Ελληνο – Περσικοί Πόλεμοι
Πασχα!!!!.
1. Ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος την εποχή του Χριστού στη γη Ισραήλ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Κατοικήθηκε ήδη από την Παλαιολιθική εποχή Πρώτα ίχνη ελληνικής παρουσίας στην Ύστερη Χαλκοκρατία ( π.Χ. ) Χωρίζεται σε Άνω και Κάτω.
TA ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αλέξανδρος ο Μέγας Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ή Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στρατηγούς της ιστορίας, που σε ηλικία μόλις 33.
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Ένας ακόμη ήρωας της ελληνικής μυθολογίας. Πατέρας του Θησέα ήταν ο Αιγέας, βασιλιάς της Αθήνας. Μητέρα του Θησέα ήταν η Αίθρα, κόρη του βασιλιά της Τροιζίνας.
ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ. ΕΚΔΟΧΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ο Αλέξανδρος επέστρεψε στην Βαβυλώνα και άρχισε να οργανώνει τον περίπλου της Αραβίας.
Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου
Η’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου - Ιορδάνειο Ιστορία Δ’ Τάξης
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ.
ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ. ΕΚΔΟΧΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ο Αλέξανδρος επέστρεψε στην Βαβυλώνα και άρχισε να οργανώνει τον περίπλου της Αραβίας.
Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στο δάσκαλό μου το ευ ζην
Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τους κατακτητές
Από τον Ηρακλή στον Σούπερμαν. Οι ήρωες στο πέρασμα του χρόνου
ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ  5η χιλιετία λαοί διαφορετικής προέλευσης και οικισμοί νεολιθικού χαρακτήρα (καλλιεργούν τη γη και κυνηγάνε/ ψαρεύουν) 4η χιλιετία
Χρίστος Μιχαήλ Σταυριάνα Ραφαήλ Όλγα Χατζηγεωργίου Νικολέτα Κοντού
Μαριάμ Μακάρ Ορέστης Μπίτρο
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ο ΗΜΙΘΕΟΣ.
Τα χρόνια του Περικλή Ο Περικλής.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Ζωή Τσαγκαδοπούλου, μαθήτρια Β΄4 Β΄τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
Η Μακεδονία, μια νέα ελληνική δύναμη Βασικά σημεία του μαθήματος.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 356 π.Χ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’.ΜΕΤΑ.
ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ(ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ)
«Η ΝΙΚΗ» Η ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟϊΔΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βασιλιάς της Μακεδονίας. Γεννήθηκε το 356 π.Χ. και πέθανε το 323 π.Χ. Ο Αλέξανδρος, γνωστός στην αρχαιότητα ως Μακεδόνας και στους νεότερους.
ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΠΙΤΙ Η ομάδα μας Μαρία Άννα Ιωάννα.
H αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου χωρίζεται Βασικά σημεία του μαθήματος.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Ταξίδια Ηρόδοτου Τα σημαντικότερα ταξίδια είναι: οι Σάρδεις, η Έφεσος και η Σμύρνη. Ταξίδεψε με πλοίο από τα δυτικά στα ανατολικά του πόντου για να καταλήξει.
Η βυζαντινή Κύπρος Κεφάλαιο 37 ο Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Οι Φοίνικες ήταν αρχαίος σημιτικός λαός, που κατοικούσε στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου...
οι Βυζαντινοί και οι Άραβες
‘’ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’’ ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ ‘’356π.χ.-323π.χ.’’ ΣύζυγοςΡωξάνη ΣτατείραΡωξάνη Στατείρα της ΠερσίαςΠαρυσάτιδαΠαρυσάτιδα.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ!! Βασίλης Αρμάντο Δημήτρης. Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ!!!  Ο Ηρόδοτος γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό (σημερινή Τουρκία) εξ ου αποκαλούμενος ο Αλικαρνασσεύς.
( ) Επιφανής ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Τήνο, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Μετά την εγκατάσταση της οικογένειάς του στην Αθήνα (1850)
 Γενικά στοιχεία  Οι Αρκούδες είναι τα θηλαστικά της οικογένειας των Αρκτιδών (Ursidae) — από το αρχαίο ελληνικό άρκτος, και το λατινικό « ursus» αντίστοιχα.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
Το αντιθετικό σχήμα Ευρώπη – Ασία
Η εκστρατεία και το έργο του
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Δεν ξεχνώ ! ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
Μέγας Αλέξανδρος Η μεγάλη εκστρατεία.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Με την εργασία ασχολήθηκαν οι μαθητές: Αλέξανδρος Φράγκος, Γαβριήλ Χαϊδεμένος, Κώστας Σταθόπουλος, Χρηστογιάννης Πρεβεζάνος, Kωνσταντίνος Χρυσανθακόπουλος.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ
Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Νικοσ φραγκοσ και Νικοσ μαστορακησ
Ο Φίλιππος Β΄και η ένωση των Ελλήνων
Βάσκο Ντα Γκάμα Γιώργος Καρανάσιος ΣΤ’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Τα χρόνια από τη διάσπαση του ενιαίου βασιλείου έως τη Βαβυλώνια αιχμαλωσία 926π. Χ έως 587π. Χ. Τις πληροφορίες τις παίρνουμε από τα βιβλία Βασιλειών.
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Ερευνητική Εργασία Η ιστορία του νομού Σερρών Β΄ τετράμηνο
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
π.Χ. επιστροφή από τη Βαβυλώνα μέχρι την κατάκτηση της Παλαιστίνης από τους Ρωμαίους
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Δεν ξεχνώ ! ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
Οι τελευταίοι ήρωες της Λίτσας Ψαραύτη.
ΟΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ
Κλεοπάτρα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

ΓΕΝΝΗΣΗ Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε τον Ιούλιο (ο μήνας Λώος του ημερολογίου των Μακεδόνων), του 356 π.Χ. στην Πέλλα, πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους. Σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε την ίδια νύχτα που ο Ηρόστρατος πυρπόλησε το ναό της Άρτεμης στην Έφεσο και ενώ οι μάγοι της πόλης, βλέποντας την καταστροφή, έτρεχαν στους δρόμους και προμήνυαν την υποταγή της Ασίας. Μάλιστα, η παράδοση λέει ότι η γενεαλογία του ανάγεται σε δύο σημαντικότατες μορφές της αρχαίας ελληνικής παράδοσης: ο ημίθεος Ηρακλής υπήρξε γενάρχης της δυναστείας των Αργεαδών Μακεδόνων ενώ ο Νεοπτόλεμος, υιός του ήρωα Αχιλλέα, ίδρυσε το βασιλικό οίκο των Μολοσσών, μέλος του οποίου ήταν η μητέρα του Ολυμπιάδα. Η θρυλούμενη καταγωγή του Αλέξανδρου συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, από τα πρώτα έτη του βίου του.

ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ Πέρασμα σε: Μικρά Ασία Λίβανο και Συρία Παλαιστίνη και Αίγυπτο Ανατολικές Σατραπείες

ΘΑΝΑΤΟΣ Ο Αλέξανδρος επέστρεψε στην Βαβυλώνα και άρχισε να οργανώνει τον περίπλου της Αραβίας και την εξερεύνηση των ακτών της Βόρειας Αφρικής. Λίγο πριν την αναχώρηση για την Αραβία, στις 2 προς 3 Ιουνίου 323 π.Χ. συμμετείχε σε συμπόσιο έπειτα από το οποίο εκδήλωσε πυρετό, που διάρκεσε και τις επόμενες ημέρες αναγκάζοντάς τον να μεταθέσει την ημερομηνία αναχώρησης. Μετά από μια σύντομη βελτίωση της υγείας του κατέρρευσε ξανά, χωρίς να μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει. Η φήμη ότι είχε ήδη πεθάνει ανάγκασε τους στρατηγούς του να επιτρέψουν σε όλους τους στρατιώτες του να περάσουν από τον κρεβάτι του για να τον χαιρετίσουν. Μετά από δύο ημέρες πέθανε, στις 13 Ιουνίου 323 π.Χ.. Λίγο πριν πεθάνει ρωτήθηκε σε ποιόν αφήνει την βασιλεία του και απάντησε «τῷ κρατίστῳ», δηλαδή «στον δυνατότερο». Σύμφωνα με ένα θρύλο, μουμιοποιήθηκε και θάφτηκε σε ένα γυάλινο φέρετρο γεμάτο μέλι.

ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ Κωστής Μάρκος