Το χρυσό στην ανεργία κατέχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε ποσοστό 23,2%

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισήγηση θέμα : Απασχόληση και Τοπική Αυτοδιοίκηση Γιάννης Γούπιος Διευθυντής Ανάπτυξης και Οικονομικών ΤΑ της ΕΕΤΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΚΕΝΤΡΙΚΗ.
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Δημήτριος Κοντός πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ - για την ανάπτυξη της Καινοτομίας & της Επιχειρηματικότητας - για τη στήριξη και δημιουργία απασχόλησης από τον ΛΟΥΚΑ.
1 Πιστωτική επέκταση προς τα ελληνικά νοικοκυριά Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2006.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Ειρήνη Κορδερά Ψυχολόγος MSc Υγείας MSc Παιδιών και Εφήβων.
ΑΝΕΡΓΙΑ.
Οικονομική κρίση και καταναλωτική συμπεριφορά
ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ 2010 – 2011 Για το μάθημα της Γ’ Λυκείου: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Οικονομολόγος: Δέσποινα Αναστασάκη.
 Τεχνολογική εξέλιξηαντικατάσταση εργαζομένων από τεχνολογικές εφαρμογές  Κυριαρχία πολυεθνικώνεξαφάνιση μικρών επιχειρήσεων  Ανύπαρκτος ΣΕΠ ⇾ κορεσμός.
ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ:ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Διανεμητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Κοινωνικό κράτος και κρίση Με έμφαση στις ανισότητες ανάμεσα στα φύλα Χρήστος Κουτσαμπέλας Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Θεόδωρος Μητράκος Τράπεζα της Ελλάδος Πάνος Τσακλόγλου
Το κόστος της Λιτότητας: Ο αντίκτυπος της στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα μεταξύ των φύλων στην Ευρώπη Σουσάνα Παύλου Πρόεδρος Κυπριακού Λόμπυ.
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕΡΟΣ 1 Οι κατευθύνσεις της αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα ΜΕΡΟΣ.
Ψυχιατρικές Διαταραχές και Υ π οστηριζόμενη Εργασία.
Ανεργία Φυσικό ποσοστό ανεργίας (ΦΠΑ): μέσο ποσοστό ανεργίας γύρω από το οποίο κυμαίνεται το ποσοστό ανεργίας ΦΠΑ t.
ΑΝΕΡΓΙΑ 13η Διάλεξη.
επιπτώσεις της στους νέους
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Η Διεθνής Κρίση και η Ανεργία Μια Αμφ ί δρομη Σχ έ ση.
Βασίλειος Δρούγκας Υποδιοικητής ΑΤΕbank. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ χρόνια στήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας.
Ερευνητική Εργασία ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΑΝΕΡΓΙΑ Ανεργία είναι η κατάσταση ενός ατόμου, που, ενώ είναι ικανό, πρόθυμο και διαθέσιμο να απασχοληθεί, δεν δύναται να βρει εργασία.
Α ΝΩΤΑΤΟ Τ ΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ι ΔΡΥΜΑ Σ ΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΙΤΙΕΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 4η
3. Οι οικονομικές συνθήκες κατά την περίοδο
Κεφάλαιο 7 Δημόσια οικονομικά σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης Μακροοικονομία.
Το κράτος, για να αντιμετωπίσει την ανεργία η οποία είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ζήτησης, χρησιμοποιεί συνήθως δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα: Δημοσιονομικά.
Η ακαθάριστη αξία της παραγωγής συγκροτείται από τρεις κατηγορίες εισροών: Τα αναλώσιμα ενδιάμεσα προϊόντα και τις αναλώσιμες ενδιάμεσες υπηρεσίες Την.
Α. ΔΕΔΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ΔΥΟ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ◦ PATH DEPENDENCE ◦ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΕΙΨΗ.
Ετήσια Έκθεση 2015 Εισήγηση Γιώργου Αργείτη Επιστημονικού Δ/ντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ & Αναπληρωτή Καθηγητή του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεσσαλονίκη.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 1. Μέσω των δημοσίων δαπανών πραγματοποιούνται όλοι οι στόχοι του κράτους, όπως : 1.Η ανακατανομή των πόρων της οικονομίας. 2.Η επέκταση.
Ονοματεπώνυμο: Πέτρου Νικόλαος ΑΜ: Επιβλέπων Καθηγητής: Δριχούτης Ανδρέας Τμήμα: Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιούλιος-Αύγουστος 2014.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ι, ΑΚ. ΕΤΟΣ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ) 1 Η ΟΜΑΔΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.
Γενική Οικονομική Ιστορία Ενότητα # 11: Η Χρυσή Εποχή Διδάσκων: Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση Τμήμα: Οικονομικής Επιστήμης.
Η Επίδραση της Οικονομικής Κρίσης σε Κοινωνικούς Δείκτες και Δείκτες Υγείας Γεώργιος Πιερράκος Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας Δήμητρα Λατσού Εργαστηριακός.
Τι είναι το πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης αστικής ανάπτυξης Αφορά :  Στην κοινωνική ένταξη & υποστήριξη ανέργων, μειονεκτικών & ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Στο τέλος της ύφεσης, απολογισμός και αξιολόγηση των προοπτικών.
Μακροοικονομία Διάλεξη 6. Ανεργία Τριβής: (βραχυχρόνια) είναι το ελάχιστο επίπεδο ανεργίας σε μια οικονομία. Η ανεργία που οφείλεται στο χρόνο που είναι.
Μερικά βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας: εργατικό δυναμικό, δομή της απασχόλησης, ανεργία Συνεχής αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας.
Απασχόληση & μισθοί σε μη πλήρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ – ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ
ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΚΑΜΠΥΛΗ PHILLIPS Σύμφωνα με την θεωρία της βραχυχρόνιας καμπύλης του Phillips, ο πληθωρισμός και η ανεργία σχετίζονται αντίστροφα μεταξύ τους, δηλαδή.
Mathew Shane & David Kelch
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 9η
Η περίπτωση της Γερμανίας
19ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΟΛΟΓΩΝ
ΠΜΣ Δίκαιο της ΕΕ Οικονομική και Νομισματική Ένωση Μανώλης Περάκης
Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις
ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Κλασική Οικονομική Θεωρία & Ελληνικός Μεταπολεμικός Καπιταλισμός
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Καθηγητής Δημήτρης Γκίνογλου
Εδώ δεν είναι ποτέ αργά για μάθηση!
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Π.κ.Ε ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΧΡΕΟΣ. Χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ Βαλκανικές ΧώρεςΧώρες.
Τακτικό Ευρωβαρόμετρο 90   ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2018 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΠΡΟΣ Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Τακτικό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΘΕΜΑ 2015 μη κληρωθέν α) Ποιες επιδράσεις επιφέρει στο εγχώριο εμπορικό ισοζύγιο μια υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος σε μια μεγάλη χώρα με ανεξάρτητη.
ΘΕΜΑ 2016 Ανεργία και Απασχόληση και οι συνέπειες τους για την οικονομία. α) Αίτια και πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας. β) Η επίδραση της σημερινής.
Η οικονομική ζωή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το χρυσό στην ανεργία κατέχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε ποσοστό 23,2%

Συνέπειες: καταστροφικές

το ΑΕΠ εμφανίζεται μειωμένο λόγω μειωμένης κατανάλωσης αφαιρούνται αυτόματα οι μισοί φόροι και κυρίως οι μισοί μισθοί το κράτος πρέπει να πληρώσει σεβαστά ποσά σε επιδόματα περισσότερα κόκκινα δάνεια αστάθεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρεμβάσεις τύπου χρηματοδοτικής στήριξης τραπεζών από το κράτος πρόβλημα στο ασφαλιστικό μας σύστημα

Έλληνες πρώτοι και στη μακροχρόνια ανεργία σε ποσοστό 77%

Συνέπειες Απώλεια δεξιοτήτων Αύξηση του κόστους επανακατάρτισης Αύξηση του κόστους επανακατάρτισης Πρόβλημα στη ζήτηση Μετανάστευση Κοινωνικός αποκλεισμός

Ελλάδα: μεγαλύτερη απόκλιση (-7,1%) ανάμεσα στην ανεργία ανδρών και γυναικών

Αιτίες: πολυεπίπεδες Ελλάδα χώρα αγροτική όπου ο ρόλος της γυναίκας ήταν αόρατος