Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΚΑΜΠΥΛΗ PHILLIPS Σύμφωνα με την θεωρία της βραχυχρόνιας καμπύλης του Phillips, ο πληθωρισμός και η ανεργία σχετίζονται αντίστροφα μεταξύ τους, δηλαδή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΚΑΜΠΥΛΗ PHILLIPS Σύμφωνα με την θεωρία της βραχυχρόνιας καμπύλης του Phillips, ο πληθωρισμός και η ανεργία σχετίζονται αντίστροφα μεταξύ τους, δηλαδή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΚΑΜΠΥΛΗ PHILLIPS Σύμφωνα με την θεωρία της βραχυχρόνιας καμπύλης του Phillips, ο πληθωρισμός και η ανεργία σχετίζονται αντίστροφα μεταξύ τους, δηλαδή όταν αυξάνεται ο πληθωρισμός μειώνεται η ανεργία και το αντίστροφο.

2 Η ΚΑΜΠΥΛΗ PHILLIPS

3 Η ΚΑΜΠΥΛΗ PHILLIPS Όταν το ποσοστό ανεργίας είναι υψηλό, η υπερβάλλουσα προσφορά και η μειωμένη ζήτηση στις αγορές προϊόντων και εργασίας θα συγκρατήσουν τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα. Αντίθετα όταν η ζήτηση αυξάνεται κατά τη φάση ανόδου του επιχειρηματικού κύκλου και η ανεργία περιορίζεται, ο αριθμός αύξησης των τιμών και μαζί τους ο πληθωρισμός αρχίζει να επιταχύνεται.

4 Η ΚΑΜΠΥΛΗ PHILLIPS Μετά το 1973 αυξάνεται ταυτόχρονα και η ανεργία και πληθωρισμός-φαινόμενο που συνδέεται με το λεγόμενο φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού. Σύμφωνα με τους επικριτές της καμπύλης Phillips, η ταυτόχρονη άνοδος της ανεργίας και του πληθωρισμού σημαίνει ότι δεν υφίσταται πλέον ανταλλαγή ανάμεσα στα δυο αυτά μεγέθη.

5 Η ΚΑΜΠΥΛΗ PHILLIPS Άλλοι όμως αναλυτές υποστηρίζουν ότι η σχέση ανάμεσα στον πληθωρισμό και την ανεργία παραμένει αρκετά ισχυρή, έστω και αν η καμπύλη Phillips έχει μετατοπιστεί δεξιά και τα προς τα επάνω από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως σήμερα.


Κατέβασμα ppt "Η ΚΑΜΠΥΛΗ PHILLIPS Σύμφωνα με την θεωρία της βραχυχρόνιας καμπύλης του Phillips, ο πληθωρισμός και η ανεργία σχετίζονται αντίστροφα μεταξύ τους, δηλαδή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google