Όλγα Κλάδη Β΄2 Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Υπεύθυνη καθ.: Ελ. Γκόνου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελεύθεροι Πολιορκημένοι (Σχεδίασμα Β’ κεφ. Ι, ΙΙ)
Advertisements

Συστάσεις ESVS για Καρωτιδικό Stenting (CAS) & Τυχαιοποιημένες Μελέτες
«TΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» «ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΟΥ» Νέα Λογισμικά.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ Η χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος.
Ιωάννης Α. Καποδίστριας
El participio aoristo pasivo MasculinoFemininoNeutro nom λυθείς λυθε ῖ σα λυθέν gen λυθέντοςλυθείσηςλυθέντος dat λυθέντι λυθείς ῃ λυθέντι acu λυθέντα.
Δικτυα.
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας Προγραμματισμός ΗΥ Ενότητα 8: Δομές. Διδάσκων: Ηλίας Κ Σάββας, Αναπληρωτής Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής,
Learning To Use New Testament Greek Lesson XXI. The disciple reads a parable about the kingdom. ajnaginwvskei oJ maqhth;V parabolh;n peri; th:V basileivaV.
Mastering NT Greek 9. Present Middle/Passives By Ted Hildebrandt © 2003 Baker Academic.
Πρακτική Άσκηση Διδασκαλία σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κουβαράς Γεώργιος Χειμερινό Εξάμηνο
Θράκη – Αρχική σελίδα Μυθολογία Λίμνες Όρη Γεωγραφικά όρια
Φυσικοθεραπεία σε ειδικές πληθυσμιακές μονάδες (Ε) Ενότητα 12: Φυσικοθεραπεία στα ψυχικά νοσήματα Γεωργία Πέττα Τμήμα Φυσικοθεραπείας Ανοικτά Ακαδημαϊκά.
Ένας σύντομος οδηγός Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης για το eTwinning (EYY)
Παρακίνηση Εργαζομένων
Θέμα εργασίας: Διδακτικό Σενάριο με χρήση ΤΠΕ «Η τέχνη του Μπαρόκ στη ζωγραφική» Μάθημα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΟΛΥΜΕΣΑ Υπεύθυνος Καθηγητής: ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ.
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Αρδευτική Μηχανική Ενότητα 3: Μικροάρδευση – Ορισμός και τύποι
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΠΑΡΕΓΧΥΜΑΤΟΣ
Αρδευτική Μηχανική Ενότητα 4: Μικροάρδευση:Καταλληλότητα της μεθόδου
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΠΡΟΛΟΓΟΣ, στίχοι 1-99)
Βασίλης Γαργανουράκης Φυσικός – Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου
ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΕΦΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΧΗΜΕΙΑ ΧΗΜΕΙΑ.
Crawler Parental Control
ΑΠΟ QUARK ΣΕ QUASAR.
Segundo mes Primera semana
Κίρρωση και επιπλοκές Η. Κουρούμαλης MD,PhD (UK) Ομότιμος Καθηγητής Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Κρήτης τ.Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ.
Review Vocabulary Chs Plus English to Greek Chs. 1-10
SNOWBOARDING & SKIING michaela krafčíková 1.D
Vlnenie Kód ITMS projektu:
Πρακτικές Κριτικής Αναζήτησης και Αξιολόγησης στον ΠΙ κατά το Σχεδιασμό Εναλλακτικών Σχεδίων για τη Διδασκαλία της Γλώσσας από Τεταρτοετείς Φοιτητές1.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, ο ΓΕ. Λ. Ν. Ιωνίας. Διευθυντής: κ
MONOTERPENOIDE MONOCICLICE
FARMACOGNOZIE SEMESTRUL II
PRODUSE VEGETALE CU HETEROZIDE
ANATOMIA și FIZIOLOGIA PIELII
Mechanické kmitanie (kmitavý pohyb) je periodický pohyb, pri ktorom teleso pravidelne prechádza rovnovážnou polohou. Mechanický oscilátor je zariadenie,
DISCIPLINA DE FARMACOGNOZIE
ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Meranie indukcie MP Zeme na strednej škole
Akrobatický Rock’n roll
ULEIURI VOLATILE CU MONOTERPENE BICICLICE
Coxsackie veirur Ylfa Rún Óladóttir.
Ανιχνεύοντας τη ρητορική online πληροφοριών:
Coxsackie veirur Ylfa Rún Óladóttir.
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Όλγα Κλάδη Β΄2 Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Υπεύθυνη καθ.: Ελ. Γκόνου Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Ο θεός Ύπνος Όλγα Κλάδη Β΄2 Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Υπεύθυνη καθ.: Ελ. Γκόνου

Ο θεός Ύπνος Ο θεός Ύπνος σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες είναι γιος της Νύχτας και του Ερέβους. Τον φαντάζονταν νέο, ωραίο, με φτερά στους ώμους, να αποκοιμίζει τους κουρασμένους καθώς τους ραντίζει με ένα κλαδί μουσκεμένο από τη δροσιά της λήθης ή καθώς τους ποτίζει από ένα κέρας υπνωτικούς χυμούς ή απλά κουνώντας τα φτερά του.

Η δύναμη του Θεού Ύπνου Η δύναμη του θεού Ύπνου είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί να κοιμίσει όλους τους θεούς και όλους τους ανθρώπους. Μάλιστα κοίμισε ακόμα και τον αρχηγό των θεών, τον Δία, παρά τη θέλησή του, ύστερα από πιέσεις της θεάς Ήρας η οποία ήθελε να επηρεάσει την εξέλιξη του Τρωικού Πολέμου. Η Ήρα επισκέπτεται τον Ύπνο στη Λήμνο πού κατοικούσε. Τον προσφωνεί «άνακτα» (άρχοντα, βασιλιά) όλων των θεών και των ανθρώπων, για να τον πείσει, αλλά ο Ύπνος το σκέφτεται να τα βάλει με τον Δία, διότι είχαν προηγούμενα από το παρελθόν. Πείθεται να το κάνει, αφού όμως πρώτα η Ήρα του ορκίστηκε να τον παντρέψει με μία από τις νεότερες Χάριτες, την γλυκιά Πασιθέη, πού τόσο επιθυμούσε. Ο Ύπνος με την Ήρα αναχωρούν μαζί για να βρουν το Δία. Η Ήρα σκορπάει στην καρδιά του Δία «γλυκιά αγάπη και επιθυμία» και ο Ύπνος μεταμορφωμένος σε πουλί, τον αποκοιμίζει. Να σημειώσουμε ότι η Πασιθέη είναι η θεά της χαλάρωσης και της ξεκούρασης, και έτσι καταλαβαίνουμε γιατί είναι τόσο πολύ επιθυμητή στον θεό Ύπνο !

ΤΙ «ΛΕΝΕ» ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ…

Αριστοτέλης, Περί της καθ' ύπνον μαντικής, Κεφ. Α Αριστοτέλης, Περί της καθ' ύπνον μαντικής, Κεφ. Α "λέγουσι γούν καί τών ιατρών οι χαρίεντες ότι δεί σφόδρα προσέχειν τοίς ενυπνίοις"

Αριστοτέλης, Περί της καθ' ύπνον μαντικής, Κεφ. Β "τεχνικώτατος δ΄ εστί κριτής ενυπνίων όστις δύναται τας ομοιότητας θεωρείν"

Όμηρος, Ιλιάδα, Ξ 224-291 "Ύπνος άναξ πάντων τε θεών πάντων τ’ ανθρώπων"

Όμηρος, Ιλιάδα, Α 63 "Και γαρ τ' όναρ εκ Διός εστίν"

Πηγές http://psi-gr.tripod.com/sleep_anc_gr.htm thesecretrealtruth.blogspot.com www.logiosermis.net olympia.gr www.youtube.com peri-planomenos.blogspot.com mythiki-anazitisi.blogspot.com