Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιωάννης Α. Καποδίστριας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιωάννης Α. Καποδίστριας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιωάννης Α. Καποδίστριας

2 Να παρακολουθήσετε το video στην ιστοσελίδα www. youtube
Να παρακολουθήσετε το video στην ιστοσελίδα (Μεγάλοι Ἐλληνες) για να κάνετε μια πρώτη γνωριμία με τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας……..

3 Σύμφωνα με το βιβλίο σας ο Ιωάννης Καποδίστριας εκλέχτηκε κυβερνήτης της Ελλάδας από την Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας (άνοιξη 1827) και στις αρχές του 1828 ήρθε στο Ναύπλιο. Η κατάσταση που βρήκε ήταν τραγική. Η χώρα ήταν κατερειπωμένη και ο λαός εξαθλιωμένος. Ληστές και πειρατές έλεγχαν μεγάλες περιοχές, ενώ αιγυπτιακός στρατός παρέμενε στη ΝΔ Πελοπόννησο και τουρκικός στη Στερεά Ελλάδα.

4 Αντίθετα με κάθε πρόβλεψη έφτιαξε κράτος
Αντίθετα με κάθε πρόβλεψη έφτιαξε κράτος !!! Τώρα αρχίζει ένα καταπληκτικό φανταστικό ταξίδι. Θα χωριστείτε σε 5 ομάδες των πέντε μελών-συνεργατών του Καποδίστρια Α. Εργαζόμενοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (υπουργείο των στρατιωτικών) Β. Εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας Γ. Εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εσωτερικών

5 Δ. Εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εξωτερικών
Ε. Εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών ΣΤΟΧΟΣ Αφού περιηγηθήτε στο διαδίκτυο για να αναζητήσετε πληροφορίες και πηγές σχετικές με το ρόλο σας, θα συνθέσετε ένα κείμενο σε περιβάλλον επεξεργασίας κειμένου word όπου θα παρουσιάσετε το έργο που επιτελέσατε σε κάθε Υπουργείο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ολομέλεια της Τάξης η οποία θα αξιολογήσει το πολιτικό σας έργο λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχερείς συνθήκες εφαρμογής του.

6 Προτεινόμενες Ιστοσελίδες 1) www. el. wikipedia
Προτεινόμενες Ιστοσελίδες 1) ( εσωτ/εξωτερική και εκπαιδευτική πολιτική) 2) ( επιστολές Καποδίστρια προς Υψηλάντη, Κολοκοτρώνη, Εϋνάρδο, ομογενείς, Μουστοξύδη, Δεληγιάννη, Πετρ. Μαυρομιχάλη, Κοραή, Λόντο, Μητροπολίτη Ιγνάτιο). 3) Ιστορικοί κόμβοι>Η συγκρότηση του Ελλην. Κράτους>Καποδίστριας>Πολιτική Ι, ΙΙ> Οικονομία Ι, ΙΙ> Διεθνείς διαστάσεις).


Κατέβασμα ppt "Ιωάννης Α. Καποδίστριας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google