Server-side vs Client-side

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
σας παρουσιάζουμε SlidePlayer.gr
Advertisements

Κατέβασμα αρχείων βίντεο και ήχου Με το Τι είναι το Real Player To Real Player είναι μια πολυδύναμη εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παίξουμε βίντεο.
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Τεχνολογίες Web Απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση της άσκησης.
1. Εισαγωγή Ορισμοί:  VOD  NVOD  Live Streaming.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ PHP. Τι θα μάθουμε;  Να καταλάβουμε τι είναι η PHP και πώς δουλεύουν τα PHP scripts  Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε με την PHP  Να.
Τεχνικές Προγραμματισμού με την JavaScript Στυλιάδης Κων/νος Φλώρινα, Οκτώβριος 2004.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το λογισμικό του υπολογιστή
WORDPRESS. Self-Hosting Wordpress • Απαιτείται δικό μας domain, και δικιά μας Web Hosting Υπηρεσία (κατόπιν πληρωμής) • Το λογισμικό του Wordpress κατεβαίνει.
ShareIt Social Network Project Simos Hatzikostas: Manolhs Georgiou: Theodoros Demetriou:
Να περιγράψετε τους 2 τρόπους οργάνωσης Ιστοσελίδων
• Php • Joomla • Joomla Module • Παρουσίαση του συστήματος μας.
Κώστας Διαμαντάρας Τμήμα Πληροφορικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 2011 Υπηρεσίες Web και Συστάδες υπολογιστών.
5η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία Πτολεμαΐδα, 29 Σεπτ 2005 Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων με PHP και Dreamweaver MX Στυλιάδης.
Δημιουργία ιστοσελίδων στο διαδίκτυο με Dreamweaver, PHP, MySQL και Apache ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι (Β ή Γ Λυκείου) ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ(2ωρο) [Στην περίπτωση που.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου.
1 Κλήση Απομακρυσμένων Διεργασιών (Remote Procedure Call - RPC) Γεωργόπουλος Άλκης Κολωνιάρη Γεωργία Κοντογιώργης Τάσος Λεοντιάδης Ηλίας Πετράκης Γιάννης.
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Torque Game Engine - #02 Κώστας Καρπούζης (kkarpou)
AJAX Asynchronous JavaScript and XML Θ. Βαρβαρίγου Καθηγ. ΕΜΠ Τηλ
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Microsoft ASP.NET Browser Web 2.0 CSS JavaScript Server Client Clients Κατσιώτης Ιωάννης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η/Υ
Οδηγίες Εισαγωγής Ανακοινώσεων στο site του ΤΜΕΥ Με το F5 αρχίζει το animation.
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
«Αντί-κοινωνική Δικτύωση» Εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης των ιστοσελίδων σε περιβάλλον WEB 2.0.
Σύγχρονοι Εξυπηρετητές του Ιστού Παραδείγματα και Συγκρίσεις Πληροφοριακά Συστήματα για Μάρκετινγκ & Δημοσκοπήσεις.
ΕΣΔ 232: Οργάνωση δεδομένων στην Κοινωνία της Πληροφορίας © 2013 Nicolas Tsapatsoulis Φόρμες Δημιουργία Περιεχομένου Ι.
PHP/MYSQL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΥΡΟΛΟΓΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΜ 875 ΡΙΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜ 816.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
Asynchronous Javascript And XML (AJAX) Γιώργος Θάνος Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008.
Adobe Dreamweaver Καριπίδης Πέτρος Α.Μ. 767 Τσολάκης Κωνσταντίνος Α.Μ. 840.
Παρουσίαση εργαλείου Microsoft Silverlight Βερβέρης Παναγιώτης Α.Μ.888 Παπαθανασίου Αθανάσιος Α.Μ.958 1Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight.
Αρχιτεκτονική Open eClass Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014 Γιώργος Φουρτούνης Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ο Παγκόσμιος ιστός World Wide Web (WWW) Είναι μια υπηρεσία του Internet ΠΡΟΣΟΧΗ μην την ταυτίζουμε με το ιντερνέτ Αποτελείται από εκατομμύρια ιστοσελίδες.
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού.
Μπόλαρη Αγγελικη(1451) Επιβλέπων Βολογιαννίδης Σταύρος ΑΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σέρρες 2013.
ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ Πράγματα που αξιολογείτε θετικά σε σχέση με το μάθημα του προηγούμενου τετραμήνου Πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν.
Παρουσίαση Θερινού Σχολείου Αριστεία ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
Σενάριο Εργαστηρίου Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας Κατερίνα Γεωργούλη Δημοσθένης Νικούδης ΤΕΙ Αθήνας Κύκλος Εκπαίδευσης «Συστήματα Ηλεκτρονικής Μάθησης.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΛΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ / ΦΕΒΡ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ). 2 Εξοικείωση με πρωτόκολλο TCP Connection Oriented Αξιοπιστία στην παράδοση Σειρά Καθυστερήσεις Χαρακτηριστικά.
Μάθημα 4 Server side προγραμματισμός Βάσεις δεδομένων PHP.
Παπαδημητρίου Δημήτριος Σιμώνης Εμμανουήλ Επιβλέπων καθηγητής: Δρ. Τσιμπίρης Αλκιβιάδης 1.
HTML5/PHONEGAP Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014 Απόστολος Αναγνωστόπουλος Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
HTML/CSS: Εισαγωγή Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014 Γιώργος Φουρτούνης Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Ένας Συνοπτικός Οδηγός Καμήλαλη Δέσποινα Μαθηματικός, MSc Πληροφορικής, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα μουσικά φθογγόσημα (τέταρτα-όγδοα-μισό) Τάξη: Γ’ Δημοτικού Ανδρέας Σκιαδάς.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ενότητα 12 : Η χρήση της MySQL στο Ηλεκτρονικό εμπόριο (ΙΙI) Ιωάννης Τσούλος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Προχωρημένα Θέματα Δικτύων
Προγραμματισμός Εφαρμογών Διαδικτύου
Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014
Μάθημα 7 Φόρμες IΙ.
Ειδικά Θέματα σε Κινητά & Ασύρματα Δίκτυα
Κεφάλαιο 6o. Επίπεδο εφαρμογής
Παρουσίαση εργαλείου ελέγχου προγραμμάτων
9.2 Δομή και υπηρεσίες του Διαδικτύου
Πίνακας Συμβόλων Διαλέξεις στο μάθημα: Μεταφραστές Γιώργος Μανής.
Web Services στη C# Εργαστήριο 3
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Εισαγωγή Ζούμε σε μια online εποχή όπου τα περισσότερα γίνωνται με τη χρήση Η/Υ. Με την διάδοση του internet έχουν δημιουργηθεί νέες τεχνολογίες και.
Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014
Εισαγωγή στην υλοποίηση δικτυακού τόπου
Συγγραφέας: Ζαγκότας Στεφανος Επιβλέπων Καθηγητής: Ούτσιος Ευάγγελος
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Server-side vs Client-side Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014 Server-side vs Client-side Δημοσθένης Νικούδης Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας

Ποια είναι η διαφορά; Το που εκτελείται ο κώδικας Client-side = HTML/CSS, Javascript, Flash/ActionScript κτλ. Οι παράμετροι του client εξαρτώνται από τον υπολογιστή που τρέχει – δεν είναι κοινοί για όλους τους χρήστες της ιστοσελίδας Πχ. αν η ημερομηνία του υπολογιστή είναι λάθος τότε όλα τα javascript-based ρολόγια θα δείχνουν λάθος Server-side = PHP, ASP, J2EE κ.α. Όταν μιλάμε για client-side εννοούμε κώδικα ο οποίος εκτελείται στον browser ή γενικότερα στον υπολογιστή μας. Η HTML/CSS πχ. αποθηκεύεται ή γίνεται generate από το server αλλά ο browser είναι αυτός που θα την διαβάσει και θα την εκτελέσει ώστε να δείξει κάτι όμορφο στον χρήστη. Ο client-side κώδικας μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο ακόμα και αν βλέπουν την ίδια σελίδα – πχ. διαφορετική ημερομηνία/ώρα Αυτό μου έχει τύχει προσωπικά να δημιουργεί bugs σε κώδικα μου – ο κώδικας έφερνε τα posts μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία, οι clients που είχαν λάθος ώρα έβλεπαν λάθος αποτελέσματα! Συνήθεις γλώσσες είναι Javascript και Flash-based γλώσσες όπως ActionScript

Client-side vs Server-side Εκτελείται στον τοπικό υπολογιστή Εκτελείται στο server Επηρεάζεται από παραμέτρους του τοπικού περιβάλλοντος πχ. Javascript engine version Έχει σταθερή συμπεριφορά για όλους τους clients Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αμέσως στον χρήστη Υπάρχει καθυστέρηση μέχρι να μεταδοθούν τα αποτελέσματα στον χρήστη Ο φόρτος που δημιουργείται από ένα script δεν επηρεάζει άλλους clients Όταν υπάρχει φόρτος καθυστερούν όλοι οι clients Δεν είναι ασφαλής για καταχώρηση ευαίσθητων δεδομένων – ο υπολογιστής του χρήστη θεωρείται πάντα εκτεθειμένος Αν στηθεί σωστά μπορεί να αποθηκεύσει ευαίσθητα δεδομένα με ασφάλεια Παράδειγμα με την ώρα για το πώς επηρεάζουν οι παράμετροι του περιβάλλοντος τα αποτελέσματα Η καθυστέρηση μπορεί να είναι από ελάχιστα millisecond (πχ. Facebook) έως αρκετά δευτερόλεπτα αν ο server έχει φόρτο ή ο όγκος των αποτελεσμάτων είναι μεγάλος Ευαίσθητα δεδομένα μπορεί να είναι κωδικοί, προσωπικά δεδομένα όπως ονόματα ή ακόμα και αριθμοί πιστωτικών καρτών - Ο client πρέπει πάντα να θεωρούμε ότι είναι εκτεθειμένος – είτε από αμέλια του χρήστη (πχ. αν δεν κάνει update τον browser του) ή μπορεί ακόμα και ο ίδιος ο χρήστης να είναι κακόβουλος

Πως μπορούν να επικοινωνήσουν; Καταρχάς κάνοντας refresh τη σελίδα! AJAX (Asynchronous Javascript) Επιτρέπει την προγραμματιστική διεξαγωγή HTTP requests στο παρασκήνιο Τα HTTP requests που γίνονται μέσω AJAX δεν διαφέρουν σε σχεδόν τίποτα από τα requests που κάνει ένας browser όταν ανοίγει μια σελίδα Ο server δεν μπορεί από μόνος του να στείλει δεδομένα (push) – πρέπει ο client να ξεκινήσει τη σύνδεση Web Sockets Το εισήγαγε η HTML5 Μπορεί οποιοδήποτε άκρο να στέλνει/λαμβάνει δεδομένα Χρήσιμα για αμφίδρομη επικοινωνία ή push δεδομένα (πχ. chat) Άλλες τεχνολογίες (πχ. Flash sockets) Κάνοντας refresh τη σελίδα φορτώνουμε νέο content από το server Να δείξω παράδειγμα στον πίνακα με ajax AJAX: Δεν βολεύει για αμφίδρομη επικοινωνία επειδή το connection κλείνει μόλις ο server επιστρέψει. Δε μπορεί να στείλει πχ μετά από 1 λεπτό κάτι καινούργιο εκτός αν ο client κάνει initiate καινούργιο request Push δεδομένα εννοούμε δεδομένα που στέλνει ο server. Πχ. σε ένα chat Το AJAX θα το δούμε πολύ αναλυτικότερα στη συνέχεια καθώς είναι βασικό κομμάτι του phonegap.

Το ρόλοι μας με AJAX Χρειάζονται δύο μέρη Server-side script που να επιστρέφει την ώρα Αλλαγές στη συνάρτηση updateTime ώστε αντί να παίρνει την τοπική ώρα να πραγματοποιεί ένα AJAX request Το server-side script θα είναι κάπως έτσι: <?php echo date(“H:i:s”); ?>

Το ρόλοι μας με AJAX Η updateTime θα γραφτεί ως εξής: function updateTime() { $.get( "date.php", function( date ) { var dateParts = date.split(":"); $("#timedisplay").text(dateParts[0]+". "+dateParts[1]+":"+dateParts[2]); } setTimeout(updateTime, 1000);

Σας ευχαριστώ πολύ Ερωτήσεις; Σας ευχαριστώ πολύ Ερωτήσεις; Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας