14o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οικοτουρισμός & Aειφόρος Ανάπτυξη στην Ελλάδα
Advertisements

Ο πλανήτης φλέγεται. •Η αδράνεια θα επιφέρει απώλειες έως 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ •Μόλις 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ για δράσεις αποτροπής •Κόστος καταπολέμησης.
Στέφανη Φασουλιώτη Αλεξία Πίτσιλλου Ε΄τάξη Νοέμβριος 2013
Mood board (σύνθεση) Μοναδικό αντικείμενο Background και κύρια εικόνα
1 ‘Ανταγωνιστικό’ περιβάλλον Η περιβαλλοντική προστασία προϋπόθεση για καινοτομία κι ανταγωνιστικότητα.
NO NAME!! IKEA STAKEHOLDERS AND ISSUES…. STAKEHOLDERS  Οι stakeholders αποτελούν τις οργανώσεις οι οποίες συνεργάζονται με μια εταιρία και έχουν την.
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (BEng. , MEng.)
Παρουσίαση του προγράμματος ΠΕΞΕ Το περιεχόμενο της παρουσίασης είναι αποκλειστική ευθύνη των συντακτών και δεν απεικονίζει απαραίτητα την άποψη των υποστηρικτών.
Bιοποικιλότητα στη Γη Ζωντανά πράγματα στη Γη ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Πρόγραμμα MOFI ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ Αντιμετωπίζοντας τη σχέση αλληλεπίδρασης στις Ελληνικές θάλασσες.
Το βιοκλιματικό σπίτι Το βιοκλιματικό σπίτι.
Νίκολας Κοιλιάρης Ε΄1 Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας
Τρόποι μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.
13th INSULEUR FORUM. EUROPE 2020 STRATEGY IN INSULAR REGIONS THROUGH ACTIVE CITIZENSHIP. 8th Nov Gozo, MALTA 13th INSULEUR FORUM EUROPE 2020 STRATEGY.
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28 Απριλίου 2014 «Διάλογος για την οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Διοίκησης και Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών » Οργάνωση Διαλόγου.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η εκκλησία και το οικολογικό πρόβλημα
Ποιες ανθρώπινες δραστηριότητες μεταβάλλουν και καταστρέφουν την επιφάνεια της Γης
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ζωγραφιά Σολδάτου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
 Δημοτικό Σχολείο Ελευθερών  Σχ. έτος :  Συντονιστής : Αποστολίδης Χρήστος.
Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥNEΙΔΗΣΗ.
ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σεπ 2007 – Σεπ 2008.
Ζωϊκή Ποικιλότητα Ενότητα 10. Θηλαστικά Παναγιώτης Παφίλης, Επικ. Καθηγητής Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας.
Δημιουργικό διαδίκτυο: διερευνώντας μία εναλλακτική προσέγγιση για τον σχεδιασμό δραστηριοτήτων με εργαλεία του διαδικτύου Αλέξανδρος Καπανιάρης Πληροφορικός,
Ιδεολογία στην Παιδική Λογοτεχνία Ενότητα 2: Πολιτική ορθότητα και παιδική λογοτεχνία Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική.
1 Α. Ι. Ζουμπούλης Τομέας Χημικής Τεχνολογίας & Βιομηχανικής Χημείας, Τμήμα Χημείας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ Ενότητα 3: Οικολογικές ιδιαιτερότητες αστικών χώρων Γρηγόριος Βάρρας Αν. Καθηγητής Άρτα, 2015.
Έρευνα για το πρόγραμμα «Καλύτερη ζωή» WWF ΕΛΛΑΣ Διαγραμματική παρουσίαση της έρευνας Ιούνιος 2014.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος Φυσικοί και Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι Ενότητα 13: ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Θεοχάρης Μενέλαος – Μυριούνης Χρήστος Αν. ΚαθηγητήςΕπ.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ Ενότητα 12: Μέτρα βελτίωσης συνθηκών ανάπτυξης αστικού πρασίνου Γρηγόριος Βάρρας Αν. Καθηγητής.
 Γιάννης Παχάκης  Νικόλας Δαγαλάκης ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Τάξη Α’, Σχ. Έτος
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ Ενότητα 5: Κοινωνικά και οικονομικά οφέλη Γρηγόριος Βάρρας Αν. Καθηγητής Άρτα, Ανοιχτά.
 Αποτελεί έναν χώρο φύλαξης και περιποίησης του παιδιού τις ώρες που εργάζονται οι γονείς, αλλά συγχρόνως είναι και ένας χώρος προσχολικής εκπαίδευσης.
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α ΛΑΜΙΑ
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ- ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ ΑΣΗΜΙΝΑ 4/5/2017.
Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Διερευνώντας το οικολογικό μας αποτύπωμα
Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου
5o Λύκειο Ν.Σμύρνης Εργασία :Project
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ - ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ.
Παραδόσεις Μαθημάτων Δασοκομίας Πόλεων μάθημα 1ο
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Κόκκινο Ελάφι.
ΟΙ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ:
ΦΟΡΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Φράγματα, δρόμοι, πόλεις, μπάζωμα ρεμάτων κ.α.
Photo © Andrea Bonetti/WWF Greece
και οι οικοσυστημικές υπηρεσίες τους
Γνωρίζω τα κυριότερα ποτάμια της Ελλάδας.
طراحی شبکه های جمع آوری فاضلاب شهری
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α ΛΑΜΙΑ
Δικαιώματα των ζώων και πρακτικές απολήξεις
Θεματικές Ενότητες Μέθοδοι και εργαλεία σχεδιασμού, παρακολούθησης και διαχείρισης των ΕΕΜΤ. Η έννοια της τουριστικής φέρουσας ικανότητας. Τα στάδια εφαρμογής.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βιώσιμη\Aειφόρο Ανάπτυξη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

14o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. ΟΜΑΔΑ 2:Νίκη Τσ. Κατερίνα Μ. Μαρία Π.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ: Ο καταναλωτισμός και το περιβάλλον είναι δύο διαφορετικές λέξεις που μπορεί οι ορισμοί τους να μην έχουν κοινά στοιχεία, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια αλληλένδετη σχέση. Η επιρροή που ασκεί ο καταναλωτισμός στο περιβάλλον δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό είναι, για μια ακόμη φορά, αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του ανθρώπου.

Λίγα λόγια… Καταναλωτισμός θεωρείται η παραγωγή και η κατανάλωση προϊόντων σε μαζικές ποσότητες και συχνά αυτά τα προϊόντα συνδέονται με δευτερογενείς ή «φανταστικές» ανθρώπινες ανάγκες. Η σύγχρονη κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της κατανάλωσης και έχει φτάσει σε σημείο η υπερκατανάλωση να είναι αυτοσκοπός και όχι εξυπηρέτηση βασικών αναγκών. Η κατανάλωση γίνεται χωρίς μέτρο, και δυστυχώς, θυσιάζονται και ώρες ηρεμίας για μια διαδικασία χωρίς προορισμό. Όσο πιο πολύ καταναλώνουμε πράγματα τόσο πιο πολύ τα εργοστάσια δουλεύουν και παράγουν το ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ!!!

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ! Στο σχολείο: Στο σπίτι: Κάτι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε! Καλύτερα θα ήταν να μην αφήνουμε τα φώτα ανοιχτά όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Να πετάμε τα σκουπίδια που είναι κατασκευασμένα από χαρτί , πλαστικό, αλουμίνιο κ.α στον Κάδο ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ΌΧΙ στον απορριμμάτων! Στο σπίτι: Καλύτερα θα ήταν όταν φεύγουμε από ένα δωμάτιο να κλείνουμε το φώς. Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας δεν αφήνουμε τη βρύση ανοιχτή

Στις μετακινήσεις μας… Στις μετακινήσεις μας να προτιμούμε περισσότερο το ποδήλατο και ΌΧΙ το αυτοκίνητο γιατί, το αυτοκίνητο 1ον καίει πολλή βενζίνη και 2ον γιατί βγάζει καυσαέρια, που δεν είναι καλό για το περιβάλλον μας & την υγεία μας! Αν θέλουμε οπωσδήποτε να κινούμαστε με το αυτοκίνητο προτιμότερο είναι να αγοράζουμε ΥΒΡΙΔΙΚΑ αυτοκίνητα που κινούνται με μπαταρία & είναι πάντα ΦΙΛΙΚΑ προς το περιβάλλον!!!

Οι συμβουλές μας Εμείς μπορούμε να συμβουλέψουμε τους μικρούς και τους μεγάλους να μην αγοράζουν πράγματα που να μην τα χρειάζονται, γιατί τα εργοστάσια αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερο, άρα παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα !!Και αυτό δεν είναι καλό προς το περιβάλλον..! 

Συμμετέχοντας σε συλλογικές δράσεις Είναι πολύ καλό να συμμετέχουμε σε συλλογικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας ή η χώρα μας , γιατί συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, π.χ συμμετέχοντας σε δενδροφυτεύσεις ή σε άλλα περιβαλλοντικά προγράμματα!!!

Συμβουλή!: Η συμβουλή που θα θέλαμε να σας δώσουμε είναι ότι αν ο κόσμος συνεχίσει να ΥΠΕΡ-καταναλώνει τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καταστροφής του πλανήτη μας πολύ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!Για αυτό το λόγο θα πρέπει εμείς τα παιδιά να ενημερώσουμε τους μεγαλύτερους, για να καταλάβουν ότι Κινδυνεύουμε αν συνεχίσουμε έτσι!!!ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΔΡΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΚΆΘΕ ΤΡΟΠΟ!!

Επίσης η ομάδα μας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με την <<Ώρα της Γης>> το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ήρθε η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της WWF: http://www.wwf.gr/earthhour/

ΤΕΛΟΣ…! ΟΜΑΔΑ 2 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ! ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ !!!!!!!! ΟΜΑΔΑ 2 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ!