Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ- ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ ΑΣΗΜΙΝΑ 4/5/2017.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ- ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ ΑΣΗΜΙΝΑ 4/5/2017."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ- ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ ΑΣΗΜΙΝΑ 4/5/2017

2 Λίμνη Τσιβλού

3 Πώς δημιουργήθηκε Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στο όρος Χελμός του νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο μέτρα και δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη και παρασύρθηκε ο οικισμός Τσιβλός! Οι σκελετωμένοι κορμοί των πλατάνων και των μαυρόπευκων που αναδύονται από τα νερά της, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εκεί κάποτε υπήρχε μια βαθιά πυκνόφυτη ρεματιά.

4 Τοπίο και διαδρομή Το καταπράσινο τοπίο γύρω από τη λίμνη, την κάνει να μοιάζει με εικόνα από βιβλίο παραμυθιών: Μοιάζει με μια υδάτινη «όαση» ανάμεσα στα δάση από έλατα, πεύκα και πλατάνια που χαρακτηρίζουν την περιοχή. Οι όχθες τις είναι ιδανικές για πεζοπορία και βόλτα, αλλά και για ποδήλατο, ενώ ορισμένοι επιλέγουν τη λίμνη και για κωπηλασία ή κολυμπούν στα δροσερά νερά της, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διαδρομή περιμετρικά της λίμνης είναι πολύ ευχάριστη και μπορεί να γίνει σε λιγότερο από δύο ώρες.

5 Φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή μας

6

7 Αρκτούρος

8 Η Δημιουργία του Αρκτούρου
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών

9 Η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αρκτούρου
Μέσα στις δράσεις του είναι επίσης κι η εκπόνηση επιστημονικών μελετών, η παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κι ευαισθητοποίησης του κοινού στα ζητήματα βιοποικιλότητας κι αειφορίας, ενώ προσπαθεί να ασκεί πολιτική πίεση βασιζόμενος σε ολοκληρωμένα προγράμματα και λύσεις.

10 WWF

11 Τι είναι ο οργανισμός WWF
Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (World Wide Fund for Nature ή World Wildlife Fund), ή WWF όπως είναι γνωστό, είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός για τη διατήρηση, έρευνα και αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, με παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες ενώ υποστηρίζει 100 προγράμματα διατήρησης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί επίσης φιλανθρωπία, με περίπου το 9% της χρηματοδότησής του να προέρχεται από εθελοντικές δωρεές από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

12 Αποστολή του οργανισμού
Αποστολή του οργανισμού είναι «να σταματήσει και να αντιστρέψει την καταστροφή του περιβάλλοντός μας». Σήμερα, μεγάλο μέρος από την προσπάθειά του επικεντρώνεται στην διατήρηση των τριών βιωμάτων που περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, τα δάση, τα οικοσυστήματα γλυκού νερού, τους ωκεανούς και τις ακτές. Παράλληλα ασχολείται με την προστασία των απειλούμενων ειδών, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

13 Το μονοπάτι Ε6 στην Δυτική Μακεδονία

14 Μονοπάτι Ε6 Το μονοπάτι Ε6 ξεκινά από τη Φινλανδία, διασχίζοντας στη συνέχεια την Σουηδία,  Δανία,  Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Κροατία, Ελλάδα και καταλήγει στην Τουρκία. Το συνολικό μήκος του μονοπατιού είναι περίπου στα χλμ.

15 Το μονοπάτι Ε6 στην Δυτική Μακεδονία
Αφήνοντας την Ήπειρο και το εθνικό Πάρκο της Πίνδου, με τις μοναχικές πορείας και τα εγκαταλειμμένα χωριά, ξεκινάμε το κομμάτι της δυτικής Μακεδονίας. Αφετηρία αποτελεί η Καστοριά, μια πόλη που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.Από τη λίμνη της Καστοριάς, η συνέχεια της διαδρομής σε οδηγεί και πάλι στο βουνό. Συγκεκριμένα στην κορυφή του βουνού «Βέρνον». Με κατεύθυνση το Βορρά, βρίσκουμε μπροστά μας την Φλώρινα, μια πόλη με πολλά τούρκικα αρχοντικά σπίτια.  Στο σημείο αυτό γίνεται η ένωση των μονοπατιών Ε4 και Ε6.Δίπλα στη χαράδρα του Ασπροπόταμου, μέσα από δασωμένες πλαγιές με δέντρα οξιάς, υψώνεται η κορυφή του Βόρρα το «Καϊμακτσαλάν» με υψόμετρο άνω των  1200 μ.  Η κάθοδος του Στρατιώτη (1800 μ.) οδηγεί σε υψόμετρο 300 μ. και στη συνέχεια με άνοδο στον Αρχάγγελο στα 800 μ. Διασχίζουμε παραδοσιακά χωριά όπως Πευκόδασος, Μικρόδασος και Πλατανιά οδεύοντας την μεθόριο με τη Βουλγαρία. 

16 Λίμνη Πρεσπών

17 Εθνικός Δρυμός Πρεσπών
Ο εθνικός Δρυμός Πρεσπών απέχει 45 χιλ. από την πόλη της Φλώρινας μέσω Πισοδερίου. Η διαδρομή είναι μαγευτική όλες τις εποχές με θέα κατάφυτα απέραντα βουνά. Σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από την Φλώρινα φθάνουμε στην θέση Βίγλα. Μετά από 2 οδηγούμαστε στο Περβάλι, τον αυχένα από όπου  έχουμε πανοραμική θέα των δύο λιμνών και γενικότερα της κοιλάδας των Πρεσπών. Στην συνέχεια οδηγούμαστε, στον οικισμό Οξιάς, στο χωριό Μικρολίμνη το οποίο βρίσκεται στις όχθες τις Μικρής Πρέσπα από όπου φαίνεται το μικρό νησάκι το Βιδρονήσι. Τέλος ο ανηφορικός δρόμος μας οδηγεί, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή με θέα την Μεγάλη Πρέσπα, στο χωριό Ψαράδες το οποίο αποτελεί τη βορειοδυτική άκρη της Ελλάδας.

18 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
ΑΡΑΠΗ ΜΠΟΡΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥ ΑΝΙΣΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΙΩΣΗΦ ΜΠΟΥΧΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΦΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΛΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

19 Βιβλιογραφία http://www.clickatlife.gr/taksidi/story/208 80
80 αμείο_για_τη_Φύση ganismos/


Κατέβασμα ppt "ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ- ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ ΑΣΗΜΙΝΑ 4/5/2017."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google