ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α3 11ου ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Σχολ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α3 11ου ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Σχολ. Έτος:2014-2015 ΘΕΜΑ:«ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Διατροφικό αγαθό ή απειλή;» Καθηγήτρια : Φανή Ελένη Για τη διερεύνηση του θέματός μας χωριστήκαμε σε πέντε υποομάδες. Τη δική μας ομάδα που ερεύνησε την ιστορία της σοκολάτας αποτελούν οι μαθητές : ΠΑΛΕΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΣΧΑΛΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΟΥΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Με τον όρο Σοκολάτα περιγράφουμε μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό ή προέρχονται από το κακαόδεντρο. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στη ζαχαροπλαστική, σε γλυκά, παγωτά ή μπισκότα. Σοκολάτα επίσης ονομάζεται και ζεστό ρόφημα (αφέψημα) με βάση τη σοκολάτα.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Η ιστορία της σοκολάτας στην Ευρώπη ξεκινάει με την ανακάλυψη της Αμερικής. Μέχρι τότε οι κάτοικοι της Ηπείρου μας, δεν ήξεραν τίποτα για το συναρπαστικό αυτό φυσικό και απολαυστικό προϊόν, που έμελλε να γίνει με τα χρόνια η πιο αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων. Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε για την καλλιέργεια κακαόδεντρων είναι από την εποχή του πολιτισμού των Μάγια κάπου στο 600 μ.Χ
ΕΙΚΟΝΕΣ
Σοκολάτα υγείας (σκούρα) ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Κουβερτούρα (πικρή) Σοκολάτα υγείας (σκούρα) Σοκολάτα γάλακτος Αμυγδάλου Λευκή Μαύρη
ΕΙΚΟΝΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Www.wikipedia.gr Εικόνες από το Google