ΕΠΑ.Λ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ Τρίπολη, Μαϊος 2016 Centaurea laconica

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Το ελατόδασος Περτουλίου επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επειδή:  Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση από το Τμήμα Δασολογίας.
Advertisements

 Το ελατόδασος Περτουλίου επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επειδή:  Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση από το Τμήμα Δασολογίας.
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Προστατευόμενες Περιοχές Ε κπαίδευση για την Α ειφόρο Α νάπτυξη Ενέργεια Complex 2 ο Γυμνάσιο Βούλας.
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ε΄ ΤΑΞΗ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΩ (ΖΩ)ΤΗ ΦΥΣΗ» ΤΑΞΗ Ε΄ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΑΜΑΝΤΖΗ.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ “Προετοιμάζοντας την Ευρώπη για Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα” ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ: Τα Εθνικά Γραφεία.
Κάμπος Χίου- Περιδιαβαίνοντας το μυροβόλο δάσος των εσπεριδοειδών
Διερευνητική Εργασία. Μετά το πέρας της διερευνητικής εργασίας οι μαθητές θα πρέπει να μπορούν: Να αναφέρουν τα πλεονεκτήματα των ήπιων μορφών ενέργειας.
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων
Make it easier to change the pictures: use the Selection Pane to temporarily hide a Picture Placeholder. (Home tab, Select, Selection Pane). Click the.
Ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης στην προστασία και ανάδειξη του
ΕΠΟΠΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Άρωμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Χριστίνα Παπαζήση Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νση Δ.Ε. Β΄Αθήνας.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Η Ορνιθοπανίδα της ΝΑ Λακωνίας Ένας κρίσιμος δείκτης για το περιβάλλον
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με θέμα: «Μαθαίνοντας τα μυστικά του σχολικού κήπου, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε.»
Παρουσίαση εκπαιδευτικής βαλίτσας για τη Λίμνη της Ορόκλινης
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ARTS AND CRAFTS IN OUTDOOR EDUCATION
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ – ΑΞΙΟΥ - ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ Εύα Κατράνα Βιολόγος-MSc Περιβαλλοντικής Βιολογίας Υπεύθυνη οικοξεναγήσεων-
Συνεργασία στο νηπιαγωγείο μέσα από ένα δημιουργικό πολύγωνο
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΘΑΛΕΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΥΡΙΚΛΙΔΟΥ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ.
Τίτλος Δραστηριότητας
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
«Περιβάλλον- βότανα : Προστατεύω αυτό που με προστατεύει» είναι το θέμα του προγράμματος με το οποίο ασχολήθηκε η Β΄ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ‘’Τα ενδημικά είδη ως πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.’’
Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ & ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Β’ ΕΠΑΛ Οδυσσέας Λεβαντής-Μέλος Ομάδας Συγγραφής.
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Β΄ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ.
Μάθημα 6ο Κινητοποίηση Προσωπικού
Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;»
Συμβουλευτική Ψυχολογία
Υδρόβια Φυτά Θεοφανώ Κούλεντρου Rippling Water (Basic)
Δημιουργία σεναρίου.
Εισαγωγή Δήμος Μαλεβιζίου
«Διασχίζοντας το δρόμο που χάραξε ο Άραχθος»
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΖΙΟΝΙΑ»
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ»
Μέτρηση της α και β βιοποικιλότητας με τη χρήση δεικτών
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση»
Test Tubes PowerPoint Shape Enter your subtitle here.
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Ο εθελοντικός δημόσιος τομέας
«ΠΙΣΩ ΑΠΟ …ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ» Eργασία τμημάτων Γ1 και Γ3 Σχ. Έτος:
Περιβαλλοντική Ομάδα «Το Δάσος»
ΚΠΕ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Τίτλος πτυχιακής εργασίας
Η προστασία του περιβάλλοντος στην Π.Ε. Σερρών
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΑ.Λ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ Τρίπολη, Μαϊος 2016 Centaurea laconica Ο Πάρνωνας, η φυσιογνωμία του και η σπουδαιότητα των ενδιαιτημάτων του που τίθενται υπό προστασία This presentation demonstrates the new capabilities of PowerPoint and it is best viewed in Slide Show. These slides are designed to give you great ideas for the presentations you’ll create in PowerPoint 2011! For more sample templates, click the File menu, and then click New From Template. Under Templates, click Presentations. Αικατερίνη Ζέρβα ΠΕ 14.05

Μεσ' στη ροδόφωτην αυγή στο κρουσταλένιο δείλι Υψώνουνται ο Ταΰγετος κι ο Πάρνωνας δυο στύλοι Χρυσής αψίδας και περνούν της Αρκαδίας οι θρύλοι. Ηλίας Σιμόπουλος, Ποιητής Αρκαδικοί Μύθοι

Η ενημέρωση των μαθητών για τις προστατευόμενες περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000 με περισσότερη έμφαση στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα και της Λιμνοθάλασσας του Μουστού, τα είδη χλωρίδας και πανίδας που υπάρχουν στην περιοχή καθώς και τα ενδιαιτήματα τους που τίθενται υπό προστασία. Σκοπός Σημείωση: Ως ενδιαίτημα ορίζεται το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει και αναπαράγεται ένα είδος, ένας πληθυσμός ή μια βιοκοινότητα

Παιδαγωγικοί Να δημιουργήσουν ομάδες για να αναπτύξουν διάφορες δραστηριότητες Να μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους για να αντλήσουν πληροφορίες για την περιοχή Να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη Γνωστικοί Να ενημερωθούν για τις προστατευόμενες περιοχές και τις Ζώνες Απόλυτης Προστασίας Να μάθουν για τη συγκεκριμένη προστατευόμενη περιοχής Να γνωρίζουν τα είδη χλωρίδας και πανίδας της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα και της Λιμνοθάλασσας Μουστού Να αποκτήσουν γνώσεις για τα ενδιαιτήματα της περιοχής και τον ενδημισμό Συναισθηματικοί Να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση τους για το περιβάλλον και της προστατευόμενες περιοχές Να αναπτύξουν το αίσθημα της περιβαλλοντικής ηθικής Στόχοι

Δημιουργία περιβαλλοντικής ομάδας Preparation - Προετοιμασία... 1 Δημιουργία περιβαλλοντικής ομάδας 2 Εύρεση Βιβλιογραφίας 3 Δημιουργία Ομάδων Συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Προστετυόμενης Περιοχής Όρου Πάρνωνα και Λιμνοθάλασσας Μουστού

Δημιουργία περιβαλλοντικής ομάδας 1 Σύνολο μαθητών της ομάδας: 46 Κορίτσια: 30 Αγόρια: 16 Ειδικότητες Γεωπονίας και Περιβάλλοντος Πληροφορικής Συναντήσεις Εντός και εκτός αίθουσας

Εύρεση Βιβλιογραφίας 2 Από το αρχείο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής του Πάρνωνα και της Λιμνοθάλασσας Μουστού Από επιστημονικές ερεύνες που έχει διεξάγει ο φορέας Από επιστημονικά βιβλία χλωρίδας και πανίδας Από το ευρύ διαδίκτυο (σε αξιόπιστες περιβαλλοντικές ιστοσελίδες)

3 Δημιουργία Ομάδων Δημιουργία δύο (2) ομάδων Χλωρίδας και Πανίδας Μαύρη Πεύκη (Pinus nigra) Βίδρα (Lutra lutra) Δενδρόκεδρος (Juniperus drupacea) Τύτω (Tyto alba) Κεφ. Ελάτη (Abies cephalonica) Λαφιάτης (E. quatuorlineata) Καστανιά (Castanea sativa) Βουβόκυνος (Cygnus olor) Πλάτανος (Platanus Orientalis) Ζαχαρίας Αλμύρης (A. almiriensis) Δρυς (Quercus conferta) Χρυσαετός (A. chrysaetos) Ασπερούλα Ελώνης (Asperoula elonea) Ελαφοκάνθαρος (Lucanus cervus) Κενταύρια του Πάρνωνα (C.parnonia) Μπούφος (Bubo bubo) Νεπέτα του Ορφανίδη (N. Orphanidea) Νυχτοπεταλούδα (Saturnia pyri) Αγριοπανσές του Πάρνωνα (V. Parnonia) Αλκυόνη (Alcedo atthis) Ασπερούλα Μαλεβού (A. Malevonensis) Πορφυροτσικνιάς (A. purpurea) Αστράγαλος του Αγρανιώτη (A. agranioti) Τσακάλι (Canis aureus)

Method Outdoor Education Εξωτερική εκπαίδευση είναι ... μια βιωματική μέθοδος της μάθησης με τη χρήση όλων των αισθήσεων. Λαμβάνει χώρα κατά κύριο λόγο, αλλά όχι αποκλειστικά, μέσω της έκθεσης στο φυσικό περιβάλλον. Στην εξωτερική εκπαίδευση, η έμφαση για το θέμα της μάθησης τοποθετείται στις σχέσεις που αφορούν τους ανθρώπους και τους φυσικούς πόρους. Lund, 2002

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Άστρους του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής Όρου Πάρνωνα και Λιμνοθάλασσας Μουστού

Κουμαριά (Arbutus unedo)

Επίσκεψη του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής Όρου Πάρνωνα και Λιμνοθάλασσας Μουστού στο ΕΠΑ.Λ. Λεωνιδίου

Αποτελέσματα Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το δίκτυο Natura 2000, τις προστατευόμενες περιοχές και ιδιαίτερα την προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα και της Λιμνοθάλασσας Μουστού Ευαισθητοποιήθηκαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα περί προστασίας της χλωρίδας και πανίδας καθώς και της λαθροθηρίας Γνώρισαν τα ενδημικά είδη του Πάρνωνα και έμαθαν για τον ενδημισμό Ενημερώθηκαν για τα ενδημικά φυτικά είδη και τα ενδιαιτηματά της περιοχής τους Εργάστηκαν Ομαδοσυνεργατικά και ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη και Ανέπτυξαν την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση και ηθική απέναντι στο κοινωνικό σύνολο

Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας!