Θέμα: Πνευματικά Δικαιώματα στο Διαδίκτυο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιμορφωτική συνάντηση Διευθυντών Σχ. Μονάδων Κέρκυρας
Advertisements

Όλοι γνωρίζουμε ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο δουλειάς, διασκέδασης και επικοινωνίας. Υπάρχει όμως και η επικινδυνότητά του και δεν.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Σεμινάριο Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας 2008 Προστασία επιχειρηματικών πληροφοριών προσωπικών δεδομένων, εμπορικών σημάτων Εισηγητής: Βασίλης Σωτηρόπουλος,
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Στo πλαίσιo της Δράσης Ε.Α.Η.Σ.Β. 27 Ιουνίου 2013 Αικατερίνα Βράττη, Δικηγόρος, Απόφοιτος Π.Μ.Σ.-Τομέα Α’ Ιδιωτικού Δικαίου-Τμήμα Νομικής-Ε.Κ.Π.Α.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
Η παραχώρηση αδειών εκμετάλλευσης των πνευματικών έργων των χρηστών μέσα από τους Όρους Χρήσης των Κοινωνικών Δικτύων: αναγκαίο καλό ή κακό; Αρχοντούλα.
 Ερώτημα – Προβληματισμός: Περιέργεια- Πρόκληση-Εξερεύνηση  Χρόνος για ποιοτική εργασία μαθητών  Συζήτηση τρόπων εργασίας -σκέψης μαθητών Παρέμβαση.
Online Essentials Κίκα Χρυσοστόμου. Για να βρούμε κάτι που μας ενδιαφέρει στον Παγκόσμιο Ιστό μπορούμε να χρησιμοποιούμε Μηχανισμούς Αναζήτησης (Search.
Παρουσίαση του Βαλαβάνη Ασημάκη Αθήνα 24 Φεβρ.2005.
Κουίζ ! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ  Δες τις δηλώσεις που ακολουθούν.  Αποφάσισε ποιες, κατά τη γνώμη σου, είναι ορθές και ποιες λανθασμένες.  Πάτα F5 και.
Πληροφορίες στο διαδίκτυο. Δραστηριότητα: Ας βοηθήσουμε τη Γεωργία και τον Παντελή.
Ιωάννης Δ. Ιγγλεζάκης Επικ. Καθηγητής Τμ. Νομικής ΑΠΘ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
Εκπαίδευση και Διασκέδαση
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφάλεια online Επίπεδο.
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Διαδίκτυο:Νέα δεδομένα για την λογοτεχνία και την διδασκαλία της.Μία εφαρμογή Επιμέλεια-Παρουσίαση Μαρία-Ειρήνη Καραχάλιου.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων
CALIS (China Academic Library and Information System) Κοινοπραξία ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών της Κίνας Σύστημα παροχής πληροφοριών 1998.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 8: Πειρατεία Λογισμικού Λέξεις Κλειδιά: Πειρατεία λογισμικού, παράνομο λογισμικό, πνευματικά δικαιώματα, άδεια χρήσης, πιστοποιητικό.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας Ηλεκτρονική Δημοσίευση: Τα Πνευματικά Δικαιώματα στη Νέα Εποχή Ναταλί Μάνδηλα - Ζωγράφου Κατερίνα.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 8: Πειρατεία λογισμικού Πειρατεία λογισμικού Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της αναπαραγωγής και χρήσης προγραμμάτων παρά τη θέληση.
Πρόγραμμα Σπουδών ΤΠΕ-Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας Ε’ τάξης.
Εισαγωγή στο Blackboard
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩ Α.Μ.: Β ΠΙΤΣΟΥΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: Β ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Α.Μ.: Β
Η πειρατία στο διαδίκτυo
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 1ο Δημ. Σχ. Βαγίων Τάξη : Γ’ Αριθμός μαθητών:12
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΪΟΣ 2015
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί Λέξεις Κλειδιά: Πρόγραμμ α-ιός (virus), αντιικό πρόγραμμα (antivirus), αντίγραφα ασφαλείας (backup),
Kάλλη Καρβέλη, M.Sc. Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Έλενα Μαραγκού, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Μαρία Αλικάκου, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2.
Νομικά Θέματα Πληροφορικής
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
ΑσφΑλεια στο ΔιαδΙκτυο
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Παραδείγματα προσβάσιμων προτύπων
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Κώδικας χρήσης Διαδικτύου
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
ΕΝΟΤΗΤΑ 2. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ! ΘΕΜΑ 2 :: Νομικά Θέματα- Πνευματικά Θέματα, Εμπορικά Σήματα και Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας:   Το παρόν Πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί.
Κίνδυνοι του διαδικτύου
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Περιπτώσεις πειρατείας λογισμικού
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
ΑσφαλΗσ ΧΡΗΣη των ιστοσεΛΙδων κοινωνικΗς δικtΥωσης
SOCIAL MEDIA & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ONLINE;
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ACCC Digital Platforms Inquiry
Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης 3 η Συνεδρία Μέρος 1 ο Τα λογισμικά παρουσίασης.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θέμα: Πνευματικά Δικαιώματα στο Διαδίκτυο ΕΠΑ.Λ. Αταλάντης Μαθήτρια:Χυμευτού Λουκία Τμήμα:Β΄ Οικονομίας ΕΠΑΛ Αταλάντης Σχολ. Έτος 2012-13

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Οι Νόμοι ισχύουν και στο Διαδίκτυο Οι Νόμοι ισχύουν και στο Διαδίκτυο Τι είναι Πνευματικά Δικαιώματα Πνευματικά Δικαιώματα Σχετικά με την Ασφάλεια των πληροφοριών Πηγές

Οι νόμοι ισχύουν και στο Διαδίκτυο Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στο Διαδίκτυο; Το Διαδίκτυο είναι δημόσιος χώρος. Όταν είμαστε συνδεδεμένοι θα πρέπει να ακολουθούμε ορισμένους βασικούς κανόνες, όπως πρέπει να ακολουθούμε τον ΚΟΚ όταν οδηγάμε. Οι νόμοι ισχύουν και στο Διαδίκτυο Αν και το μεγαλύτερο μέρος της Νομοθεσίας θεσπίστηκε πριν εξαπλωθεί ευρέως το Διαδίκτυο, οι νόμοι ισχύουν και εκεί. Ότι είναι παράνομο εκτός Διαδικτύου είναι παράνομο και στο Διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο παρέχει ευκαιρίες άνευ προηγουμένου για ελεύθερη επικοινωνία αλλά ενέχει και ευθύνες. Για παράδειγμα είστε συνεχώς υπεύθυνοι για το περιεχόμενο και τη νομιμότητα της δική μας Διαδικτυακής τοποθεσίας και όσων δημοσιεύονται σε αυτήν.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Πνευματική ιδιοκτησία ή πνευματικά δικαιώματα ονομάζονται τα αποκλειστικά δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών στο έργο τους. Παραχωρούνται από τον νόμο για ορισμένο χρόνο για να απαγορεύσουν σε τρίτους τη χρήση των έργων χωρίς την άδεια του δημιουργού. Το πνευματικό δικαίωμα υφίσταται σε έργα λογοτεχνίας και τέχνης όπως βιβλία, θέατρο, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, αρχιτεκτονική και άλλες δημιουργίες όπως λογισμικό ή βάσεις δεδομένων(databases). Το πνευματικό δικαίωμα αποκτάται αυτοδικαίως χωρίς να απαιτείται αίτηση του δημιουργού ή καταχώριση του έργου σε κάποια υπηρεσία. Αν κάποιος παραβιάσει το δικαίωμα. Αν κάποιος παραβιάσει το δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας κάποιου άλλου ο νόμος του επιβάλει αστικές(π.χ. να ζητηθεί αποζημίωση) και ποινικές κυρώσεις (φυλάκιση έως και 3 μήνες).

Πνευματικά Δικαιώματα Τα πνευματικά Δικαιώματα προστατεύουν τον τρόπο που εφαρμόζετε μια ιδέα, αλλά όχι και την ίδια ιδέα. Η αντιγραφή υλικού από το Διαδίκτυο για προσωπική χρήση επιτρέπεται, αλλά η προβολή του υλικού αυτού ως δικού σας απαγορεύεται. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσετε το υλικό για να φτιάξουμε μια δικιά μας παρουσίαση, θα πρέπει να αναφέρουμε την πηγή του. Η προώθηση παράνομου υλικού (παράνομα αντίγραφα ταινιών ή αρχείων μουσικής) είναι παράνομη.

Σχετικά με την Ασφάλεια των πληροφοριών (συνέχεια). Να θυμάστε Όταν δημοσιεύουμε πληροφορίες στο Διαδίκτυο δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να τις ελέγχουμε και ενδέχεται να μην μπορέσουμε ποτέ να διαγράψουμε όλα τους τα αντίγραφα Να ελέγχετε Φροντίζουμε να γνωρίζουμε πάντοτε σε όποιον δίνουμε πληροφορίες και να κατανοούμε για ποιον σκοπό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Να σκέφτεστε Είναι λογικό να δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας τα προσωπικά μας στοιχεία αν δεν είμαστε βέβαιοι για ποιον σκοπό θα χρησιμοποιηθούν;

Σημείωση Τα ονόματα των μαθητών οι φωτογραφίες μας και οι άλλες προσωπικές μας πληροφορίες που είναι καταγραμμένες στο μητρώο του σχολείου μπορούν να δημοσιευτούν μόνον στην διαδικτυακή τοποθεσία του σχολείου, με την συναίνεση των μαθητών και των γονέων τους.

ΠΗΓΕΣ http://www.opi.gr http://users.sch.gr/internet-safety/IS/html/ope_kaytos.htm http://nikos.smyrnaios.free.fr/com_2010_Panteion_University_Smyrnaios.pdf http://internet-safety.sch.gr/index.php/component/k2/item/180 (κόμικ για πνευματική ιδιοκτησία)