Ονοματεπώνυμο : ………………………. Τμήμα : Β…. α ή β

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Advertisements

ΕΙΚΟΝΕΣ.
Χαρακτηριστικά εικόνας
‘’MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ’’ ΤΩΝ MULTIMEDIA
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Πληροφορική Α΄ Έτους.
ΚΕΙΜΕΝΟ  Ο πρώτος τρόπος απεικόνισης πληροφορίας (και βασικός ως σήμερα).  Αδυναμία πρώτων υπολογιστών να χειριστούν άλλη μορφή πληροφορίας.  Πρόβλημα.
Μπορείτε να σκεφτείτε μερικές πολυμεσικές εφαρμογές;
ΟΙ “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΣΩΝ Γνωριμία με τα πολυμέσα στα πλαίσια της διδασκαλίας και της μάθησης.
ΟΙ “ MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
«MULTI –ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Οι “multi-Διαστασεις” Των Multimedia
Κεφάλαιο 3 Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Κεφάλαιο 11 ο Βασικές Έννοιες Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
Μέσα από τον υπολογιστή
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
1 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Μάθημα 1 ο : Μέσα και πολυμέσα Εισηγήτρια:Αναστασία Κατρανίδου.
Βασικά χαρακτηριστικά. Η ανάγνωση ενός βιβλίου γίνεται γραμμικά για να αποκομίσουμε αυτά που ο συγγραφέας θέλει να μεταδώσει Η δυνατότητα περιήγησης από.
ΟΙ “ΜULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημήτρης Γεωργαλίδης.
Πολυμέσα – Δίκτυα (μαθ. επιλογής Γ’ Λυκείου)
Χαρακτηριστικά Εικόνας
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ  Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ. κειμένου,
Τα πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ. κειμένου, γραφικών εικόνας,
MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ MULTI-MEDIA ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ. Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.
“MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Το περιεχόμενο ενός βιβλίου πρέπει να διαβαστεί από την αρχή ως το τέλος. Αυτού του είδους την πρόσβαση στην πληροφορία την ονομάζουμε γραμμική. Το 1965.
Εφαρμογές Πληροφορικής
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Εισηγητής: Δρ. Αθανάσιος Νικολαΐδης.
Δομικά στοιχεία πολυμέσων
«Υλοποίηση παρουσίασης στo PowerPoint»
Πολυμέσα Οι “multi-διαστάσεις’’ των multimedia. Περιγραφή Ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών.
Λογισμικό Υπολογιστή Για να μπορεί το Υλικό μέρος του Υπολογιστή να εκτελεί και τη πιο απλή επεξεργασία δεδομένων χρειάζεται ένα σύνολο εντολών.Οι οδηγίες.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Γραφικά Γραφικά είναι: Οι γραφικές παραστάσεις Τα διαγράμματα
ΨηφιοποίησηΨηφιοποίηση Οι περισσότερες μεταβολές επηρεάζονται από τον Η/Υ. Τα συστήματα μετατρέπονται ώστε να μπορούν να συνδέονται με Υπολογιστές.
Ο υπολογιστής ως ψηφιακή μηχανή
Β’ Γυμναςιου ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Πολυμέσα – Εφαρμογές Πολυμέσων
ΔΟΜΙΚΑ ΣΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
26/7/2015 Γραφικά-Εισαγωγή Ιωάννης Φούντος. 2 Ιστορικά.
Τι είναι τα πολυμέσα (Multimedia) Multus = πολυάριθμος, πολλαπλός Multus = πολυάριθμος, πολλαπλός Medium = μέσο Medium = μέσο Κλάδος της Πληροφορικής.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Διαφανειών: MKT110
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Διανυσματικές & Ψηφιογραφικές Εικόνες
Ερευνητική εργασία των μαθητών του Α1 του 3ου ΓΕΛ. Γλυφάδας
Multimedia.
Analog vs Digital Δούρβας Ιωάννης ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ.
49ο Γυμνάσιο Αθήνας Πολυμέσα - Multimedia
Επεξεργασία Εικόνας.
Διανυσματικές Εικόνες
Δομικα στοιχεια πολυμΕσων
Ονοματεπώνυμο : Χρυσούλα Αγγελοπούλου Καθηγήτρια Πληροφορικής
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα
ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Μαρία Φερεντίνου. Mία εφαρμογή στον υπολογιστή χαρακτηρίζεται ως εφαρμογή πολυμέσων, όταν:  Συνδυάζει διάφορες μορφές αναπαράστασης της πληροφορίας.
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Γραφικά Γραφικά είναι: Οι γραφικές παραστάσεις Τα διαγράμματα
Βασικές έννοιες (Μάθημα 2) Τίτλος: Η Συσκευή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ονοματεπώνυμο : ………………………. Τμήμα : Β…. α ή β Πολυμέσα Ονοματεπώνυμο : ………………………. Τμήμα : Β…. α ή β

Πολυμέσα ………………………….. κειμένου, εικόνων, ήχου, κινούμενης εικόνας, βίντεο …………………… γραμμικός τρόπος σύνδεσης πληροφοριών Ιδιότητα αλληλεπιδραστικότητας χρήστη-υπολογιστή : βαθμός παρέμβασης του χρήστη (μορφής, σειράς, ταχύτητας) στην παρουσίαση της ………………………

Εικόνα-φωτογραφία Ψηφιογραφικές εικόνες είναι οι εικόνες που έχουν το χαρακτηριστικό να χωρίζονται σε ……………………………….. Διανυσματικές εικόνες είναι οι εικόνες που σχηματίζονται από τη σύνθεση ……….……………………………….. (γραμμών, ………., …………………., ελλείψεων και τόξων)

Χαρακτηριστικά των διανυσματικών εικόνων Αποθηκεύονται σε πολύ …………….μέγεθος ……………. σε σχέση με τις ……………………………. εικόνες Όσο και να τις ………………………., αυτές αναπαράγουν τέλεια το περιεχόμενό τους.

Χαρακτηριστικά των ψηφιογραφικών εικόνων Ανάλυση εικόνας ……………………. Βάθος χρώματος …………………..

Ανάλυση εικόνας Εκφράζει τον αριθμό των ……………….. σε κάθε διάστασή της (οριζόντιος Χ κάθετος αριθμός εικονοστοιχείων) Όσα …………………… είναι τα εικονοστοιχεία τόσο …………………………… μπορούμε να τη μεγεθύνουμε.

……………….. Κάθε εικονοστοιχείο μια εικόνας στην οθόνη του υπολογιστή έχει ένα ………………. χρώμα

Βάθος χρώματος Είναι ο αριθμός των ........... που χρησιμοποιούνται για την χρωματική ……………………….ενός εικονοστοιχείου (pixel). Δηλαδή : 8 ή 16 ή 24bits Έτσι προκύπτει το πλήθος των διαφορετικών ………………….. που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να χρωματιστούν τα …………………………………. . Δηλαδή προκύπτει από τον τύπο : Πλήθος χρωμάτων = 2 βάθος χρώματος Έτσι έχουμε 28 ή 216 ή 224 χρώματα. Συνηθισμένες τιμές μιας εικόνας είναι : (Για να κάνετε πράξεις : Έναρξη, Προγράμματα, Βοηθήματα, Αριθμομηχανή, Προβολή Επιστημονική, 2 Χ^Υ 16 = Επεξεργασία, Αντιγραφή, πηγαίνετε στο σημείο αντιγραφής και δεξί, Επικόλληση) ………bit δηλαδή 28=256 χρώματα ………bit δηλαδή 2…=………….. χρώματα ………bit δηλαδή 2….=……… χρώματα

…………………………… Πόσα Byte καταλαμβάνει μια …………. σε ένα αποθηκευτικό ……….. για να μπορούμε να τη διαχειριστούμε καλύτερα. Υπολογίζεται από τον τύπο. Μέγεθος εικόνας (σε Byte)= ……………………………………………………………………….

Μέγεθος εικόνας : Ασκήσεις 1. Άσκηση Πόσα διαφορετικά χρώματα θα είχε μία εικόνα με βάθος χρώματος 1 bit; Απάντηση ………………….. 2. Άσκηση Μία εικόνα μα ανάλυση 1024Χ768 και βάθος χρώματος 8 bit πόσο χώρο χρειάζεται για να αποθηκευτεί σε ένα αποθηκευτικό μέσο;

Επεξεργασίας εικόνας Η τροποποίηση μιας εικόνας ονομάζεται ………… εικόνας. Μπορούμε να : Αποθηκεύσουμε ……………. ένα μέρος της εικόνας. Ενώσουμε δύο ……… εικόνες. Να αλλάξουμε τη …........... της.