The Vampire.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πορτραίτο Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που θα δώσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
Advertisements

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Γεωργία Αναστασίου Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Τι ξέρετε για την ΟΡΑΣΗ;
Τι ξέρετε για την ΟΡΑΣΗ;
27 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Το Απέραντο Γαλάζιο.
Pamukkale.
Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων Σχολικό Έτος
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές.
Εισαγωγή στο σενάριο   Τι είναι το σενάριο. Α. H τέχνη του να σκέφτεσαι σε εικόνες. -Προ-σχεδιο της τελικής ταινίας Β.Στο σενάριο δεν μπορείς να περιγράψεις.
Όλα τώρα γύρω μου γελούνε κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη.
Pamukkale Το Pamukkale βρίσκεται στην δυτική Τουρκία σε μια απόσταση 20 χλμ από την πόλη Denizli.
Το μεγάλο μυστικό Η δική μου περιπέτεια.
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ
Κωνσταντίνος Χατζόπουλος Κωνσταντίνος Χατζόπουλος Ποιητής (υπό την επίδραση του Παλαμά), αξιόλογος πεζογράφος, κριτικός και μεταφραστής Περιοδικό.
Ξυπνάς το πρωί. Μια μέρα ξεκινάει….
Λογοτεχνία Α΄ Λυκείου Κριτήρια αξιολόγησης
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗ Πράξη επικοινωνίας με την οποία παρουσιάζεται προφορικά ή γραπτά μια σειρά πραγματικών ή πλασματικών γεγονότων. Προϋποθέτει τουλάχιστον.
Επιμέλεια: Δούρου Μαρίνα ΠΕ04-04
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ;
Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα συννεφιασμένο ανοιξιάτικο δειλινό, το φεγγάρι μας ξεκίνησε για τη γνωστή του διαδρομή.
Οι μικροί κύριοι και οι μικρές κυρίες αγγίζουν τις παιδικές ψυχές Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
Πορτραίτο Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που θα δώσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΛΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
3/4/2015Μαθηματικές έννοιες και Φυσικές Επιστήμες 1 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Συνάντηση 5η.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης: Μετρήσεις Θερμοκρασίας – Η Βαθμονόμηση Ηλ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Στο νησί του Αιόλου Γλώσσα Γ΄ δημοτικού «Τα απίθανα μολύβια»
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Βασικες Εννοιες Φυσικης
Μ Α Θ Η Σ Η. Συσκευή για τη μέτρηση της εξαρτημένης αντίδρασης Σε αυτή τη βελτιωμένη εκδοχή της αυθεντικής συσκευής του Pavlov μετριέται η ποσότητα σιέλου.
Το εικονογραφημένο βιβλίο στην προσχολική εκπαίδευση
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
« Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός » Της Έρικας Αγγέλικα Γαρμπή Υπεύθυνη καθηγήτρια : Λύχνου Ευτέρπη ΠΕ 02.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ : ΣΚΙΆ Αγραφιώτη Δήμητρα Διαμαντάκη Μυρτώ Κλαίρ Σταύρου Κατερίνα.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Με τον όρο αφυδάτωση του δέρματος εννοούμε την απουσία νερού από τις στιβάδες του σε μη παθολογικές καταστάσεις. Ο όρος αφυδάτωση.
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Το πορτραίτο μας. Χάρις στην δυνατότητα των σημερινών υπολογιστών μπορούμε σχετικά εύκολα να δημιουργήσουμε ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που.
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Παραδοσιακά Παιχνίδια
Déjà vu(προμνησία) Presque vu (Tip of the tongue)
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑ.Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ερμηνεία γελοιογραφίας
Μύθος : Βρικόλακες Όνομα ομάδας :V 4 Vampire Μέλη ομάδας : Μουντζουγιάννης Μάνος Ρουκουνιώτης Ηλίας Φαβιάνος Στέλιος Φλάμπουρα Μελίνα.
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Οι αριθμοί Φιμπονάτσι - το αριθμητικό σύστημα της φύσης
ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΥΤΙ ΜΥΤΗ ΣΤΟΜΑ ΜΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΤΟΥΣΑ
Πορτραίτο Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που θα δώσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ
Βασικες Εννοιες Φυσικών Επιστημών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

The Vampire

Πώς παρουσιάζεται ο βρυκόλακας στη δυτική λογοτεχνία ; Τα έργα θεμέλιο για την διάδοση του μύθου των βρυκολάκων. Οι οπτικές του κάθε συγγραφέα για τον βρυκόλακα και τα χαρακτηριστικά του. Κατά πόσο τελικά συγκλίνουν τα πρότυπα των συγγραφέων με την επιστημονική εξήγηση; Ιατρικές εξηγήσεις

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “DRACULA” ΤΟΥ BRAμ STOCKER

Ο βρικόλακας στο βιβλίο του BRAM STOCKER Έχει ανθρώπινη μορφή αλλά και μια περίεργη και τρομαχτική όψη ( ψήλος με ασυνήθιστα μεγάλο άσπρο μουστάκι και με λευκό δέρμα) Επίσης ο συγγραφέας αναφέρει ότι τα χέρια του βρικόλακα ήταν κρύα και σκληρά σαν ατσάλι στην αφή Επιπλέον ο βρικόλακας μιλούσε άπιαστα αγγλικά αλλά με πολύ περίεργη προφορά Eίχε μια ιδιαίτερη καλή συμπεριφορά σε μερικούς ανθρώπους και είχε ανάγκη από αγάπη

ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Πετάει χρησιμοποιώντας την κάπα του Σκαρφαλώνει τους τοίχους σαν σαύρα Ελέγχει τους λύκους Είναι αθάνατος Eίχε απίστευτη σωματική δύναμη

O Lord Byron και το έργο του ΄΄A Fragment of a Novel΄΄

Το "The Burial:A fragment" είναι μια ανολοκλήρωτη ιστορία τρόμου από τον Lord Byron,πάνω στην οποία βασίστηκε ο John William Polidori ,για να γράψει τη δικιά του νουβέλα "The Vampire".Η αφορμή για την ιστορία αυτή ήταν ένας διαγωνισμός συγγραφής με θέμα τα φαντάσματα. Το απόσπασμα αυτό συντάχθηκε στις 17 Ιουνίου 1816, και αποτέλεσε βάση για την εξέλιξη των βαμπίρ στην Αγγλική λογοτεχνία.

Η ΠΛΟΚΗ Το απόσπασμα έχει μορφή επιστολής, όπου ο πρωταγωνιστής Augustus Darvell καταγράφει γεγονότα και καταστάσεις. =>Ο πρωταγωνιστής ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι με συνοδοιπόρο τον Lord Ruthven, έναν αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία και πολυταξιδεμένο άνθρωπο. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ο Ruthven σιγά σιγά αποδυναμώνεται και χάνει τις αντοχές του, ώσπου σε ένα νεκροταφείο στην Τουρκία ξεψυχά. Λίγο πριν πεθάνει, ζητά από τον πρωταγωνιστή να παρευρεθεί σε μια τοποθεσία, καθορίζοντας του την ημερομηνία, χωρίς να του εξηγεί τι θα συναντήσει εκεί .Καθώς ξεψυχά, ένας πελαργός ,έχοντας στο στόμα του ένα φίδι πλησιάζει, και ο ίδιος ο Ruthven δείχνοντας τον πελαργό, υποδεικνύει την ακριβή τοποθεσία ταφής του. Ο κεντρικός ήρωας (Darvell) μένει άφωνος με όλα αυτά που συνέβησαν, και εκπλήσσεται ακόμα περισσότερο όταν βλέπει το σώμα του πεθαμένου να αποσυντίθεται και να σαπίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τι απαντήσεις δίνει η επιστήμη;

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΙΑ(ΕΙΔΙΚΑ PELAGRA, ΤΥΠΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΑΣ) Σε προχωρημένες περιπτώσεις αναπτύσσονται στοματίτιδα και γλωσσίτιδα, διάρροια, δερματίτιδα και προσβολή του νευρικού συστήματος. . Η Δερματίτιδα έπαιρνε ανησυχητικές διαστάσεις αφού το ηλιακό φώς προκαλούσες έντονους ερεθισμούς, πρήξιμο καθώς και αλλοιώσεις στο χρώμα και την υφή του δέρματος. Διογκώνονταν η γλώσσα και τα χείλη και παρατηρήθηκε και ανωμαλία στον σχηματισμό των δοντιών και μάτωμα.

Τα συμπτώματα των διαφόρων τύπων πορφυρίας περιλαμβάνουν: Τα συμπτώματα των διαφόρων τύπων πορφυρίας περιλαμβάνουν:  Επιθετική συμπεριφορά Κατάθλιψη Ψευδαισθήσεις Παράνοια Φωτοφοβία - εάν επηρεαστούν τα μάτια Φωτοευαισθησίας του δέρματος Εξέλκωση και απώλεια ιστού - ειδικά στη μύτη, τα αυτιά και τα χείλη Ο D.Dolphin, ένας αναγνωρισμένος βιοχημικός μελετώντας τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο κόμης Δράκουλας στο βιβλίο του Μ. Στόκερ, έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο μύθος του βαμπιρισμού δεν είναι και τόσο μύθος, μιας και τα συμπτώματα της πορφυρίας ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στους θρύλους των βρικολάκων. Έτσι, δικαιολογείται γιατί οι βρικόλακες δεν βγαίνουν έξω αν δεν είναι νύχτα, γιατί πίνουν αίμα και γιατί αποφεύγουν - σαν το διάολο το λιβάνι - να φάνε σκόρδο.

Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι έπασχαν από πορφυρία, εκατοντάδες χρόνια πριν, ήταν υπεύθυνοι για τους θρύλους του βαμπίρ.Οι θρύλοι για βρικόλακες, τη καύση στο φως του ήλιου, με μια αποστροφή προς το σκόρδο, το αίμα που έπιναν μπορεί να έχουν προέλθει από τα συμπτώματα τους.  Αν συμβεί διάβρωση ιστού γύρω από το στόμα, θα μπορούσε να μοιάζει ένα άτομο να έχει κυνόδοντες. Οι άνθρωποι που πάσχουν από τις porphyrias μπορεί επίσης να υποφέρουν περισσότερο όταν αυτά είναι εκτεθειμένα σε σκόρδο. Είναι κατανοητό το πώς οι άνθρωποι εκατοντάδες χρόνια πριν, θα μπορούσαν να φοβούνται. Έτσι , με σχετικές γλυκανάλατες ταινίες που βγήκαν με την οκά πλουτίζοντας τους συγγραφείς τους, και μπόλικες ιστορίες για κόμηδες αιμοδιψείς που όλοι τις ξέρουν και αποτελούν πλέον “παγκόσμια κληρονομιά“.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι οι μύθοι των βρικολάκων δημιουργήθηκαν αρχικά λόγω άγνοιας των ανθρώπων σε ιατρικές γνώσεις. Όσον αναφορά την λογοτεχνία, ο βρικόλακας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς, ενώ η απήχησή του στο κοινό είναι ακόμα και σήμερα μεγάλη.

The End Δολιώτης Αντώνης Τζωρτζίνα Δούβου Ρεντόν Ντουντούμι Σπηλιόπουλος Άγγελος Σακαδάκης Νίκος