« Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
Advertisements

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Τι μπορεί να περιλαμβάνει η παρουσίαση; παιχνίδι ρόλων, αφήγηση,
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΘΑΡΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΠΕΡΤΗ
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Συντονιστική.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Καινοτόμες δράσεις στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
Παρεμβάσεις ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό Εντοπίζονται σε τρία επίπεδα: Στοχευμένες παρεμβάσεις Ολιστικές παρεμβάσεις ή παρεμβάσεις βασισμένες στο σχολείο.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «O ΑΡΔΗΤΤΟΣ» Έτος ιδρύσεως 1927 Συγκρότηση Επιτροπών Φωτογραφίες-επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου Ενημέρωση Γονέων 21/9/2011.
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ
«Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ Ανιχνεύω, Γνωρίζω, Αγαπώ.
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
O/Η «ΘΕΤΟΣ/Η ΓΟΝΕΑΣ». Πρόκειται για γονέα ελληνικής καταγωγής που «υιοθετεί» έναν/μια μετανάστη/ιδα γονέα και συνεργάζεται μαζί του/της, με στόχο την.
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Τίτλος Δραστηριότητας
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΝΤΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Χαράλαμπος Δούκας Μηχανικός Πληροφοριακών &
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 «Προσβάσιμο Εκπαιδευτικό και Εποπτικό Υλικό για αμβλύωπες Μαθητές» Βουγιουκλίδης.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΥΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΠΕ10.50 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΟΣΧΟΒΑ Γ.ΠΕ18.12-ΠΑΠΑΔΗΣ Δ.ΠΕ17.06.
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
«Προστασία περιβάλλοντος & βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κατασκευής
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
Ανάπτυξη τηλεματικών υπηρεσιών από το Παν
5ο Δημοτικό Σχολείο Κω Το κοινωνικό Σχολείο, το πράσινο Σχολείο, το Σχολείο που καινοτομεί, το συνεργατικό Σχολείο.
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση»
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Α΄ τάξη Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
Ελληνογερμανική Αγωγή
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
33ο Νηπιαγωγείο Πατρών
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Νηπιαγωγείο Καλλιθέας
«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Μεταγράφημα παρουσίασης:

« Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017 Παρουσίαση των Δράσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας 2η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο, Αθήνα 27-28 Ιουνίου 2017 « Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Σχολική Ζωή».

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Δημιουργία ευχετήριων καρτών σε συνομήλικο ομογενή μαθητή από τις ΗΠΑ ο οποίος πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Δημιουργία χριστουγεννιάτικου διακόσμου για τις αίθουσες του σχολείου.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συλλογή ειδών ένδυσης, υπόδησης και παιχνιδιών καθώς και τροφίμων μακράς διάρκειας προκειμένου να διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας (Κυψέλη).

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Παράδοση και τακτοποίηση των ειδών στην αποθήκη της δομής από την ομάδα και ακολούθως συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τη ζωή και τη δράση σημαντικών προσωπικοτήτων.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Κατ’ επανάληψη συμμετοχή στην οργάνωση και διανομή συσσιτίου της Ενορίας Παναγίας Ελεούσας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Υποδοχή και φιλοξενία, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, μελών των ΚΑΠΗ που επισκέφθηκαν το σχολείο μας και έδειξαν στους μαθητές μας τα μυστικά της κατασκευής του χαρταετού.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους υπεύθυνους στους μαθητές σχετικά με τις προδιαγραφές (καθαρισμός & προετοιμασία) της δημιουργίας λαχανόκηπου.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Επίσκεψη της ομάδας, συνοδεία της συντονίστριας κ. Ιωάννας Δεκατρή, στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης (ΚΕΦΑ) του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και συμμετοχή στην προπαρασκευή και διανομή του συσσιτίου απόρων.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συμμετοχή της ομάδας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την παιδική φτώχεια από την υπεύθυνη της δομής.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Οργάνωση, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του καταυλισμού προσφύγων στην Μαλακάσα, συνάντησης μαθητών του σχολείου μας και προσφυγόπουλων, με σκοπό μια κοινή δράση περιβαλλοντικού και αθλητικού περιεχομένου.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Οργάνωση, σε συνεργασία με την Γέφυρα Ζωής (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό με έδρα το Χαϊδάρι) για τη διεξαγωγή ενός αθλητικού αγώνα ανάμεσα στους μαθητές μας και τα παιδιά του Συλλόγου.

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Για την προβολή των δράσεων του προγράμματος χρησιμοποιήσαμε: Την ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://2gym-ag-varvar.att.sch.gr

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Για την προβολή των δράσεων του προγράμματος χρησιμοποιήσαμε: Την «η-τάξη» του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: http://eclass.sch.gr/modules/document/index.php?cou rse=G626128&openDir=/58259db7E2v2/58264e20ClU D/58930819vJiH

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Για την προβολή των δράσεων του προγράμματος χρησιμοποιήσαμε: Το προφίλ «Μεσολαβώ Νοιάζομαι Δρω» στο facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014306 201488

Δραστηριότητες - Δράσεις Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Για την προβολή των δράσεων του προγράμματος χρησιμοποιήσαμε: Την κλειστή ομάδα «Μεσολαβώ Νοιάζομαι Δρω» στο facebook: https://www.facebook.com/groups/628828817298720/

Δράσεις – Εθελοντισμός – Αλληλεγγύη Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Εθελοντισμός - Αλληλεγγύη - Ενεργός Πολιτειότητα – Προσφορά - Ομαδικότητα Όλες οι δράσεις που αναπτύχθηκαν είχαν ως στόχο την ανάδειξη των αξιών που προγράμματος (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΟΤΗΤΑ), ξεκινώντας από τον χώρο του σχολείου και εκτεινόμενοι στην τοπική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία. 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας

Συμμετέχοντες μαθητές Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συμμετείχαν πενήντα τρείς (53) μαθητές από το σύνολο των εννέα (9) τμημάτων του σχολείου.

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συμμετείχαν στην αρχική επιμόρφωση και μέχρι τη λήξη του προγράμματος, οι: Βυθούλκας Διονύσης (ΠΕ02) Ποτηροπούλου Μαρία (ΠΕ06) Πρεντάκης Παντελής (ΠΕ03)

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Μετά την γνωστοποίηση του προγράμματος στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών, εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν οι: Καπάνταης Κανάκης (ΠΕ20) Σκεύης Παναγιώτης (ΠΕ16) Αληγέωργα Νικολίτσα (ΠΕ04) Κολοκούρη Βασιλική (ΠΕ06) Δοξάκη Καλλιόπη (ΠΕ03) Κολοβού Δήμητρα (ΠΕ02) Στόλη Μαρία (ΠΕ15) Παπακώστα Ευδοξία (ΠΕ01) Παπαχρήστου Αθανάσιος (ΠΕ17)

Ένταξη του Προγράμματος στο Σχολείο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με διαθεματική προσέγγιση: Στα πλαίσια των διδακτικών αντικειμένων: Νεοελληνική Γλώσσα Μαθηματικά Μουσική Αγγλική Γλώσσα Τεχνολογία Οικιακή Οικονομία Μέσα από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Νοιάζομαι & Δρω Μεσολαβώ, Νοιάζομαι & Δρω Καλλιτεχνώ»

Συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Η συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων παρότι έμμεση ήταν ουσιαστική και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως θετική!

Συνεργασίες με Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας-Δομή Κυψέλης. Σύλλογος Γονέων παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτισμό «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ».

Συνεργασίες με Κοινωνικούς Φορείς Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Δήμος Αγίας Βαρβάρας Τεχνικές Υπηρεσίες Υπηρεσία Πρασίνου & Περιβάλλοντος Κοινωνικές Υπηρεσίες ΚΕντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης (ΚΕΦΑ) Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Αποτελέσματα & Επίδραση του Προγράμματος Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Οι μαθητές: Ανταποκρίθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό στην υλοποίηση των δράσεων. Κατέθεσαν ενδιαφέρουσες απόψεις για το θέμα της παιδικής φτώχειας την αλληλεγγύη και την ενεργό πολιτειότητα και αξιόλογες ιδέες και προτάσεις για μελλοντική εφαρμογή του προγράμματος. Υπήρξε αλληλεπίδραση όλων των δομικών μονάδων της σχολικής κοινότητας (μαθητές – καθηγητές – γονείς), καθώς και μεταξύ του σχολείου και της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας. Το πρόγραμμα επηρέασε καθοριστικά, τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προβληματίστηκαν, συναισθάνθηκαν, βίωσαν έντονα συναισθήματα και απέκτησαν γνώσεις με βιωματικό τρόπο.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας…. Η Ομάδα Παρουσίασης Διονύσης Βυθούλκας Μαρία Ποτηροπούλου Παντελής Πρεντάκης