Η ΑΥΤΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ομαλή κυκλική κίνηση.
Advertisements

Συστήματα ενέργειας για την άσκηση
ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Συνισταμένη δυνάμεων όχι ίδιας διεύθυνσης
1 7 ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11α
2. Άνθρωπος και Περιβάλλον
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΩΤΟΝΙΚΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ Οι φωτονικοί.
Πρόσληψη και δαπάνη ενέργειας
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Προσαρμοστικό σχήμα συμπίεσης δεδομένων.
Ο αυτοματισμός στις εργασίες διαχείρισης περιοδικών : έρευνα σε βιβλιοθήκες της Αθήνας Αναστασία Διαγγελάκη Χριστίνα Κανάκη (Ιωάννινα, Σεπτέμβριος 2008)
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Επίδραση μετεωρολογικών παραμέτρων στη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος Σε ένα πληθυσμό που περιλαμβάνει κυρίως ασθενείς.
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΥΘΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ =
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ 1. Μεγέθη που χαρακτηρίζουν μια ταλάντωση
Φυσιολογική Κίνηση: Εισαγωγή
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
ΒΑΚΤΗΡΙΟΦΑΓΟΙ.
Movement Studies Week 3 Verveniotis P
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Ενώσεις του άνθρακα με το υδρογόνο, το οξυγόνο και το άζωτο Οργανικές ενώσεις των οργανισμών είναι: Υδατάνθρακες (Σάκχαρα) Πηγή ενέργειας.
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μίας αντίδρασης
Παν. Πάλλα - ΕΚΦΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών 1 Κεφάλαιο 4 Σημασιολογία μιας Απλής Προστακτικής Γλώσσας Προπτυχιακό.
ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ Εξετάζει τις διάφορες παραμέτρους της αλληλεπίδρασης ουσιών του περιβάλλοντος με τον οργανισμό.
Ανάπτυξη Μια συνεχής, δυναμική διαδικασία. Σταδιακή απόκτηση δεξιοτήτων, οι οποίες επιτρέπουν τη μετάβαση από την εξάρτηση στην αυτονομία. Βιολογικές και.
Τμήμα Φυσικής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΚΛΙΜΑ και ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Μάθημα 2 ο - Ηλιακή και Γήινη ακτινοβολία Φασματική κατανομή ακτινοβολίας.
- ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Μυϊκή συστολή. Μειομετρική σύσπαση Μειομετρική σύσπαση όταν οι προσφύσεις του μυός πλησιάζουν μεταξύ τους ( βραχύνονται) Μειομετρική συστολή κατά την.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
1 Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μεταλλαξιγένεσης και Καρκινογένεσης, Ινστιτούτο Βιολογίας, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», Αγ. Παρασκευή 15310, Αθήνα; 2 Τομέας Βιολογίας.
Λίπη και άσκηση. Τριακυλογλυκερόλες ή τριγλυκερίδια Εστέρας γλυκερόλης με λιπαρά οξέα. Υδρόφοβα μόρια Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα Διάσπαση των τριακυλογλυκερών.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΜΗΜΑ Β3. ΘΕΜΑ: ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΟ ΡΥΘΜΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΤΡΕΞΕ ΈΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ,
Υδατάνθρακες. Διάσπαση υδατανθράκων Γλυκόλυση = Διάσπαση της γλυκόζης (αναερόβια - αερόβια) Γλυκογονόλυση = Διάσπαση του γλυκογόνου (ηπατικού - μυϊκού)
Ακράτεια Ούρων Φοιτήτριες Ζ’ εξαμήνου, τμήμα Μαιευτικής, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τ.Ε.Ι. Αθήνας Ημερίδα «Υγεία της Γυναίκας», Αλιβέρι, 22/01/2015.
O ΌΡΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΆ, ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΝ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΉΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΥΝΔΈΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ
Διάρκεια της άσκησης Η διάρκεια και η ένταση της άσκησης είναι σχετικές: Μεγαλύτερο διάλειμμα κατά την άσκηση παραπέμπει σε αερόβια διαδικασία. Μικρότερο.
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (ΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ)
Μεταβολισμός Πρωτεϊνών και Άσκηση
Υποβοηθούμενη Ενεργητική Άσκηση
Βιοχημικές Προσαρμογές στο μυ από την προπόνηση
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ M.Sc., Ph.D
ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΥΩΝ
Μεταβολικές διαδικασίες
Μεταβολισμός του Μυός και Απόδοση στα σπριντ
Ducoffe A. 1,2, Παφίλης Π.2,3 και J. Φουφόπουλος2
Μηχανισμοί διατήρησης της κυτταροπλασματικής οξειδοαναγωγικής ισορροπίας σε σπονδυλωτά και ασπόνδυλα Πατήστε Esc να κλείσει η προβολή.
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Ενώσεις του άνθρακα με το υδρογόνο, το οξυγόνο και το άζωτο Οργανικές ενώσεις των οργανισμών είναι: Υδατάνθρακες (Σάκχαρα) Πηγή ενέργειας.
ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΕΡΟΒΙΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ
Λ. Λατανιώτης, Αγγελή I.K., Γαϊτανάκη Αικ. και Μπέης Ι.
ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ Podarcis cretensis
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στον Μεταβολισμό
Σαγώνας Κ1., Κοτσακιόζη Π1., Παφίλης Π2,3., και Ε.Δ. Βαλάκος1
Αντώνης Δ. Φιλιππής Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών
ΠΡΟΓΝΩΣΗ GPI-ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ
Μελέτη του μηχανισμού δράσης αιθερικών φωσφολιπιδίων με αντικαρκινικές ιδιότητες Περιστέρη1 Ελ., Αυλωνίτης2 Ν., Γεωργικοπούλου2 Κ., Καλογεροπούλου2 Θ.,
Ρεγγίνα-Μαρία Κολαΐτη1, και Σοφία Κουγιανού-Κουτσούκου1
«ΑΝΑΠΤΥΞΗ PDLF ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ»
Διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων Εργασία 1ης Ενότητας Kapetanas Ε. & Zachariadis Τ. (2007). Students’ beliefs.
Νατάσσα Κυριακοπούλου & Στέλλα Βοσνιάδου
Γενική Φυσική 1ο Εξάμηνο
ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΥΩΝ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Σχεδιασμός προγραμμάτων αναερόβιας προπόνησης στην κολύμβηση.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΑΥΤΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ Σίμου Χ.1, Γαιτανάκη, Αικ.1, Παφίλης Π.2 και Ε.Δ. Βαλάκος1 Τομέας Φυσιολογίας Ζώων και Ανθρώπου, Τμήμα Βιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών University of Michigan, School of Natural Resources and Environment Η αυτοτομία της ουράς είναι ο κύριος αντιθηρευτικός μηχανισμός για τις σαύρες του γένους Podarcis. Ενεργητική διαδικασία, που πραγματοποιείται με κατάλληλη σύσπαση των μυών που προσφύονται κατά μήκος της ουράς. Μετά την αποκοπή από το σώμα, η ουρά κινείται έντονα με σκοπό την απόσπαση της προσοχής του θηρευτή. Την αυτοτομία ακολουθεί κατά κανόνα η αναγέννηση

Υλικά και Μέθοδοι Πολυπαραγοντική μέθοδο ανάλυσης: (Ανάλυση Κύριων Συνιστωσών-Principal component analysis) α) στις μεταβλητές που σχετίζονται με την απόδοση της αυτοτομίας (π.χ. περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιπίδια, ποσοστό αυτοτομίας και αριθμός θηρευτών) και β) στις μεταβλητές που σχετίζονται με την κίνηση της ουράς (π.χ. χρόνος κίνησης, γαλακτικό οξύ και γλυκογόνο) Χρησιμοποιούμε ζώα με άθικτή και με αναγεννημένη ουρά, από τα είδη P.peloponnesiacus, P.tauricus, P.gaigeae, P.milensis, P.erhardii και P.cretensis.

Αποτελέσματα Παράγοντες που σχετίζονται με την αυτοτομία και τα δομικά συστατικά της ουράς άθικτες ουρές αναγεννημένες ουρές

Αποτελέσματα Παράγοντες που σχετίζονται με την κίνηση της ουράς μετά την αυτοτομία άθικτες ουρές αναγεννημένες ουρές

Συμπεράσματα Στις άθικτες ουρές, τα είδη ομαδοποιούνται με βάση τους παράγοντες που αφορούν στα δομικά συστατικά και την αυτοτομία (περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιπίδια, ποσοστό αυτοτομίας και αριθμός θηρευτών), σε τρείς ομάδες: α. στα ηπειρωτικά είδη, β. στα νησιωτικά είδη που ζουν σε βιοτόπους όπου υπάρχουν οχιές και γ. στα νησιωτικά είδη που ζουν σε βιοτόπους όπου απουσιάζει η οχιά. Στις αναγεννημένες ουρές η ομαδοποίηση σύμφωνα με τους παράγοντες που αφορούν στα δομικά συστατικά, στην αυτοτομία αλλά και στην αναγέννηση (ποσοστό αυτοτομίας, αριθμός θηρευτών, ρυθμός αναγέννησης και περιεκτικότητα σε ακτίνη και λιπίδια), δείχνει ότι τα είδη διαιρούνται σε δύο μόνο ομάδες: α. στα ηπειρωτικά και β. στα νησιωτικά είδη. Από την ανάλυση των παραγόντων που σχετίζονται με τον αναερόβιο μεταβολισμό, δεν προέκυψε καμία ομαδοποίηση ούτε στις άθικτες, ούτε στις αναγεννημένες ουρές, ούτε με βάση το ενδιαίτημα στο οποίο ζουν ούτε με βάση τη φυλογένεσή τους. Στον μηχανισμό της αυτοτομίας επιδρά έντονα το περιβάλλον, όχι όμως και στην περίπτωση του αναερόβιου μεταβολισμού που χαρακτηρίζει την μετέπειτα κίνηση της ουράς.