Σημαντικές Προσωπικότητες Μεταμόρφωσης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Advertisements

Ας μιλήσουμε για την Εθελοντική Αιμοδοσία…
Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π.
Σύνολο Φορέων Παιδικής Προστασίας : 32 Παθήσεις: Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Πολλαπλές Αναπηρίες, Κοινωνικά, Ψυχολογικά Προβλήματα, Βαριές Αρρώστιες Σύνολο.
24ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 10ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΣΠ 17 & 18 Μαρτίου 2012 Χώρος διεξαγωγής «Αρχοντικό της Ευτυχίας»
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Νεφρολογίας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
Αννα Κορακάκη η πρωταθλήτρια
ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα
1 ο Σεμινάριο Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης Διαιτητών Η Α.Ε.Π. “Ακαδημία των Σπορ”, η Ε.Σ.Σ.Π. και η Ε.Σ.Ο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Συντονιστική.
Τ Μ Η Μ Α Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Υ 6 Ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ GALA ΡΙΨΕΩΝ-ΔΡΟΜΩΝ-ΑΛΜΑΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Χώρος Διεξαγωγής : Εθνικό Αθλητικό Κέντρο «Ελευθερίας»
Οδυσσεας Ελυτης.
Μάθημα:Η/Υ Από την Αναστασία Πετρουλάκη
«. Μια πρωτοποριακή σύμπραξη... Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 30 επιχειρήσεις-μέλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS Στόχος: αποκατάσταση.
Ερευνητικη Εργασια Ά Ταξησ Λυκειου Μyρινα ετοσ ο Τετραμηνο
Οδυσσέας Ελύτης Ο ποιητής του Αιγαίου
1η εργασία Πώς λειτουργεί το σύστημα. Ρόλος της καρδιάς.
Οι παλιοί Ολυμπιακοί Αγώνες
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «O ΑΡΔΗΤΤΟΣ» Έτος ιδρύσεως 1927 Συγκρότηση Επιτροπών Φωτογραφίες-επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ.
Παραολυμπιακή Τοξοβολία
Οδυσσέας Ελύτης Πρώτο Πειραματικό Δημοτικό σχολέιο Θεσσ/νικης
Ολυμπιακός.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό.
ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργασία Κειμένων Θέμα: Στράτης Μυριβήλης και Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Κουβαλούσα το βάρος της μοναξιάς αγκομαχώντας. Βίωνα την άρνηση των ανθρώπων σε όλο το μεγαλείο της. Είπα αυτό είναι πια και παραιτήθηκα κλείστηκα στην.
Η Οδύσσεια της Ν. Α. Κ. Νίκη Αβακίδου Οδυσσέας Τσίκρας Κατερίνα Χ”δημητρίου Αφροδίτη Καραγκιαούρη.
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «EUGENE DELACROIX» [ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ] Γενική Συνέλευση 8/10/2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ολυμπιακα αθληματα.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Κωστής Παλαμάς Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης. Κ Κωνσταντίνος. Ξ. Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 'Aρχισαν στις 6 Απριλίου, ανήμερα του.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
PROJECT Β’ΛΥΚΕΙΟΥ Τμήμα β2 Υπεύθυνη καθηγητρια Πίτσου Διαμάντω ΠΕΟ4.01
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
Πολεμικές Τέχνες-Στίβος
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Το Χαμόγελο του παιδιού
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Οι ολυμπιακοι αγωνεσ και ο ηροδωροσ
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
Πυρροσ δημασ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)
Η Δύναμη Του Εθελοντισμού
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Α.Ε.Λ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.
Οδυσσεας Ελυτης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΗΣ Ένας τρικαλινός Ολυμπιονίκης
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αρχαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες:
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
Κίνητρα και μέτρα για τη σύνδεση των ακαδημιών με τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Αθηνα / 12 / 2017 Επ.α.κ.α.β.
ΕΠ.Α.Κ.Α.Β 8-9 Δεκεμβρίου 2017 Αναθεώρηση αγωνιστικού και προπονητικού σχεδιασμού στις αναπτυξιακές ηλικίες Σπύρος Κέλλης Μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ Ομότιμος Καθηγητής.
Οι παλιοί Ολυμπιακοί Αγώνες
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Από το μαθητή Μάριο Σπύρου Γ΄ 2.  Τα πρώτα χρόνια  Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1928 στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σημαντικές Προσωπικότητες Μεταμόρφωσης

Όλα ξεκίνησαν όταν την 1η Δεκεμβρίου του 1989, ο 13χρονος Κωστάκης Μεσογίτης μετά τον θάνατό του, έγινε ο πρώτος Έλληνας δωρητής όλων των οργάνων, χαρίζοντας ζωή σε επτά συνανθρώπους μας. Τρεις μήνες αργότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης διοργανώνει μία εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Κωστάκη, κάνοντας έτσι την αρχή μαζί με τους φίλους του και τους γονείς του για μία κίνηση που θα μπορούσε να χαρίσει ελπίδα ζωής σε αυτούς που την είχαν ανάγκη. Ιδρυτής ήταν η μητέρα του, Νίτσα Μεσογίτη. Ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης», Σωματείο Εθελοντικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στην πόλη της Μεταμόρφωσης. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και έχει συνυπογράψει μαζί με άλλες 17 Οργανώσεις τη Χάρτα Αυτοδέσμευσης Κοινωνικής Ευθύνης και Λογοδοσίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Σήμερα, ο Σύνδεσμος αριθμεί περισσότερα από 2.000 Μέλη και Αιμοδότες. Στεγάζεται σε οίκημα που παραχωρήθηκε από το Δήμο Μεταμόρφωσης και στηρίζεται οικονομικά από τη συνδρομή και ενίσχυση Μελών και Φίλων.

Αθλητής που διακρίθηκε και τιμήθηκε, όχι μόνο στον ελληνικό χώρο αλλά και με πολλές διεθνής επιτυχίες, ήταν ο πυγμάχος Παναγιώτης Πολυκανδριώτης από τις Κουκουβάουνες. Αναδείχτηκε πρωταθλητής Βαλκανίων αρκετές φορές, στην κατηγορία βαρέων βαρών, και σταδιοδρόμησε ως εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών της Σχολής Χωροφυλακής. Συνέχισε επάξια την παράδοση που είχε δημιουργήσει λίγο νωρίτερα ο ξεχωριστός πυγμάχος Νίκος Βλαβιανός, γέννημα θρέμμα του χωριού. Έχασε την ζωή του στο σεισμό του 1999 στην προσπάθεια διάσωσης των παιδιών του και το 2008 ιδρύθηκε ο Πυγμαχικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης «Παν. Πολυκανδιώτης» προς τιμήν του.

Οικογένεια Χατζηπατέρα Το Κέντρο με την αρχική επωνυμία Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (Κ.Α.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1975. Με δω­ρεά της οικογένειας Ι. Κ. Χατζηπατέρα, το Κέντρο απέκτησε νέες εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Αττικής και έκτοτε ονομάζεται "Χατζηπατέρειο". Σήμερα, η νέα πλήρης επωνυμία του είναι Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.) του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας (Ι.Κ.Ε.). Εξυπηρετεί περίπου 100 παιδιά ετησί­ως, ηλικίας έως 14 ετών από την Αττική και την Περιφέρεια, με στόχο την αντιμετώπιση των κινητικών, νοητικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών τους. 

Η αναβίωση του αθλητικού πνεύματος : Κώστας Αρβανίτης Ο πρωταθλητής Ελλάδας με τις πολλές διακρίσεις και νίκες σε διεθνής αγώνες, Κώστας Αρβανίτης, γεννήθηκε το 1910 στις Κουκουβάουνες. Το μεγάλο του ταλέντο στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων αναδείχτηκε όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία (1931-1932). Εντάχτηκε στο αθλητικό δυναμικό του Παναθηναϊκού Α.Ο. και έπειτα άρχισε να συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις και να σημειώνει σημαντικές επιδόσεις. Στους Βαλκανικούς του 1933 και του 1934, ο Κώστας Αρβανίτης κέρδισε δύο αργυρά μετάλλια, κατακτώντας την δεύτερη θέση στο δρόμο των 5.000 μέτρα .Το 1935 οι αγώνες έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, όπου και πάλι κέρδισε το αργυρό μετάλλιο, όπως και το 1936, όταν οι αγώνες έγιναν στην Γιουγκοσλαβία, πάντα στο ίδιο αγώνισμα. Στους αγώνες του 1937 που έγιναν στο Βουκουρέστι, ο Έλληνας άσος στέφθηκε πρωταθλητής Βαλκανίων, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στο αγώνισμα του. Απεβίωσε αρκετά νωρίς, το 1965. Η ιδιαίτερη πατρίδα του Κουκουβάουνες, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του, καθιέρωσε τους ετήσιους αγώνες δρόμου «Αρβανίτεια».Ακόμα, έστησε προτομή στον χώρο του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου και έδωσε το όνομά του σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του ιστορικού κέντρο της πόλης.

Συμμετείχαν οι μαθήτριες : Αθανασοπούλου Κατερίνα Γκάση Άννα-Μαρία Καυκά Καλλιρόη Λυπάκη Πολύμνια Παπαδοπούλου Αργυρή