Η τροφή ως πολιτισμική συνιστώσα Διατροφικές συνήθειες. Από τον κυνηγό – τροφοσυλλέκτη στο σημερινό κόσμο. Ο ρόλος των διάφορων τροφών στη ζωή του ανθρώπου και πώς βελτιώνεται η διατροφή. Τρόποι παρασκευής της τροφής σε διάφορες περιοχές.
Συντελεστές ΓΕΩΡΓΟΚΙΤΣΟΣ ΦΕΡΜΕΛΗΣ Σωκράτης ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Ζωή ΜΑΝΟΥΚΑ Μελίτη ΜΑΣΧΑΣ Νικηφόρος ΟΥΛΚΕΡΟΓΛΟΥ Ορέστης ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΟΣ Αλέξανδρος ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Μαριτίνα ΡΟΖΟΛΗΣ Παρμενίωνας ΣΑΡΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Νάγια ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Νάγια ΤΡΟΥΛΑΚΗ Μαριάννα ΤΣΑΤΙΡΗΣ Ηλίας ΦΛΟΚΑ Ελεάννα ΧΑΛΔΕΑΚΗ Αλεξάνδρα Με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του καθηγητή τους Μαλλιαρού Γιάννη
Σύνθεση δείγματος κατά φύλλο
Ηλικιακή σύνθεση
Γνώσεις μαγειρικής
Χρήση μπαχαρικών – αρωματικών
Χρησιμοποιούμενα είδη
2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
3η Πορτοκαλόπιτα. Εύκολο και νόστιμο ζουμερό γλύκισμα με τις μυρωδιές του πορτοκαλιού να κυριαρχούν.
Μπράουνις. Γλύκισμα γευστικό αλλά στεγνό
5η Ζβίμπελκουχεν. Γερμανικό φαγητό 5η Ζβίμπελκουχεν. Γερμανικό φαγητό. Για λιπαρό χρησιμοποιείται η κρέμα γάλακτος μιας και τοπικά δεν υπάρχει το λάδι
7η Πάστα φλώρα. Εύκολο γλυκό με απλά υλικά.
Μακαρόνια της τεμπέλας Μακαρόνια της τεμπέλας. Εύκολο φαγητό με νόστιμο αποτέλεσμα, με ισορροπία υλικών
Μακαρονοσαλάτα. Ελαφρύ, καλοκαιρινό και πλούσιο σε βιταμίνες φαγητό με ισορροπία υλικών.
Μάφιν. Ένα εύκολο και γρήγορο γλύκισμα απ’ την Αγγλία