Η τροφή ως πολιτισμική συνιστώσα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ευέλικτη Ζώνη Α΄ Τάξης Ευέλικτη Ζώνη Α΄ Τάξης   Παραδοσιακά Υγιεινά Εδέσματα και Γλυκά.
Advertisements

39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ!!!
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Δημητριακά.
Υπολογιστές Στέφανος Ρηγόπουλος Χρήστος Ρίμπας Νάγια Σακελλαράκου
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
136 άτομα διαφόρων ηλικιών απάντησαν στο ερωτηματολόγιο.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Οι διατροφικές συνήθειες
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές.
Σχολείο:10ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης Τομέας: Υγείας Πρόνοιας Τάξη:Βυπ3
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΣΤ΄ ΤΑΞΗ 29ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Παρασκευή Γουργουλιάτου
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για το λόγο αυτό καλλιεργείται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρέφομαι σωστά.Χτίζω γερό κορμί»
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Α ΤΑΞΗ
Τροφή και τρόφιμα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
η Διαφήμιση στη ζωή μας Διαφημιστές: Πάνος Τριαντάφυλλος Χρήστος
Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.:
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
Π ΥΡΑΜΙΔΑ Μ ΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Δ ΙΑΤΡΟΦΗΣ Άντρη Τζιωνή.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ Αλεξάκου Θωμαή Δημητρίου Μαρία Μακρή Ραφαέλα Νικηταρά Κατερίνα.
Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων Θεοδώρα Μπέρδου Αρετή Μούλιου Κατερίνα Τυλιγάδα ΣΤ2΄
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης: “Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία” Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 9 - Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
Έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των παππούδων και των γιαγιάδων μας Συνέντευξη με τους ενοίκους του γηροκομείου Ρεθύμνου.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Καραβασίλογλου Παρθένα-Ζωή Μπαζιώτη Βενετία Ακ.Έτος : Β΄ εξάμηνο πρακτικής άσκησης ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ Ο γνωστός σε όλους μαϊντανός είναι αρωματικό, διετές φυτό που φθάνει τα 80 εκ. ύψος.
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
08/06/2018.
Ετοιμαστείτε για το Quiz γνώσεων της δάφνης
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φάε καλά για ν΄αντέξεις»
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄1
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου
1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού Καραϊσκάκη και Β.Μελά 16 Χολαργός Τηλ: Ε-mail: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΠΟ ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ Αρωγοί.
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η τροφή ως πολιτισμική συνιστώσα Διατροφικές συνήθειες. Από τον κυνηγό – τροφοσυλλέκτη στο σημερινό κόσμο. Ο ρόλος των διάφορων τροφών στη ζωή του ανθρώπου και πώς βελτιώνεται η διατροφή. Τρόποι παρασκευής της τροφής σε διάφορες περιοχές.

Συντελεστές ΓΕΩΡΓΟΚΙΤΣΟΣ ΦΕΡΜΕΛΗΣ Σωκράτης ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Ζωή ΜΑΝΟΥΚΑ Μελίτη ΜΑΣΧΑΣ Νικηφόρος ΟΥΛΚΕΡΟΓΛΟΥ Ορέστης ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΟΣ Αλέξανδρος ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Μαριτίνα ΡΟΖΟΛΗΣ Παρμενίωνας ΣΑΡΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Νάγια ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Νάγια ΤΡΟΥΛΑΚΗ Μαριάννα ΤΣΑΤΙΡΗΣ Ηλίας ΦΛΟΚΑ Ελεάννα ΧΑΛΔΕΑΚΗ Αλεξάνδρα Με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του καθηγητή τους Μαλλιαρού Γιάννη

Σύνθεση δείγματος κατά φύλλο

Ηλικιακή σύνθεση

Γνώσεις μαγειρικής

Χρήση μπαχαρικών – αρωματικών

Χρησιμοποιούμενα είδη

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

3η Πορτοκαλόπιτα. Εύκολο και νόστιμο ζουμερό γλύκισμα με τις μυρωδιές του πορτοκαλιού να κυριαρχούν.

Μπράουνις. Γλύκισμα γευστικό αλλά στεγνό

5η Ζβίμπελκουχεν. Γερμανικό φαγητό 5η Ζβίμπελκουχεν. Γερμανικό φαγητό. Για λιπαρό χρησιμοποιείται η κρέμα γάλακτος μιας και τοπικά δεν υπάρχει το λάδι

7η Πάστα φλώρα. Εύκολο γλυκό με απλά υλικά.

Μακαρόνια της τεμπέλας Μακαρόνια της τεμπέλας. Εύκολο φαγητό με νόστιμο αποτέλεσμα, με ισορροπία υλικών

Μακαρονοσαλάτα. Ελαφρύ, καλοκαιρινό και πλούσιο σε βιταμίνες φαγητό με ισορροπία υλικών.

Μάφιν. Ένα εύκολο και γρήγορο γλύκισμα απ’ την Αγγλία