Project Ομάδας (4 άτομα) Α. Αποτίμηση της μεταφοράς παθογόνων από επιφάνειες σε τρόφιμα και το αντίθετο κατά τη διαδικασία παρασκευής κιμά, κοπής αλλαντικών και προετοιμασίας σαλατών Project Ομάδας (4 άτομα)
Στόχοι: Προσομοίωση φαινομένων μεταφοράς μικροοργανισμών μεταξύ επιφάνειας/τροφίμων Κατανόηση της διασταυρούμενης επιμόλυνσης Εκτίμηση υγιειονολογικής κατάστασης επιφανειών Εξοικείωση με τις διαδικασίες ανίχνευσης παθογόνων σε τρόφιμα και επιφάνειες
Listeria monocytogenes Salmonella spp. Staphylococcus aureus Escherichia coli (O157:H7) Επιμόλυνση Δειγμ/ψία επιφανειών Δειγματοληψία τροφίμων Καθαρά τρόφιμα ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ εξοπλισμού Δειγματοληψία επιφανειών
Β. Αποτίμηση υγιεινής οικιακού περιβάλλοντος με χρήση σπόγγων Project Ομάδας (4 άτομα)
Στόχοι: Αποτίμηση αποτελεσματικότητας καθαρισμού σκεύους ή επιφάνειας Αποτίμηση υγιεινής σπόγγων κατόπιν επαναλαμβανόμενης χρήσης
Χρήση σπόγγου (π.χ. πλύσιμο πιάτων Δειγμ/ψία σπόγγου Καθαρισμός επιφάνειας ή σκεύους Δειγμ/ψία σπόγγου Χρήση σπόγγου (π.χ. πλύσιμο πιάτων Δειγμ/ψία σπόγγου Χρήση σπόγγου (π.χ. πλύσιμο πιάτων 1-2 ημέρες σε θ περιβάλλοντος Επαναχρησιμοποίηση ή απολύμανση σπόγγου Δειγμ/ψία σπόγγου
ΟΜΑΔΑ Ημέρα 1 Ημέρα 2 Ημέρα 3 Ημέρα 4 Ημέρα 5 Ημέρα 6η Α Λήψη σπόγγων (Project A) Project B Ανάλυση σπόγγων Μέτρηση τρυβλίων Λήψη σπόγγων Γ… Β …