Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΔΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΔΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΔΩΝ
PROJECT ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΔΩΝ

2

3 Η Ανατολή είναι κωμόπολη του Νομού Ιωαννίνων
ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Η Ανατολή είναι κωμόπολη του Νομού Ιωαννίνων  που σήμερα είναι ενωμένη με την πόλη των Ιωαννίνων και θεωρείται προάστιό της. Σε παλαιότερες διοικητικές διαιρέσεις υπήρξε κοινότητα και δήμος του Νομού Ιωαννίνων. Το όνομα του οικισμού προτάθηκε, καθώς από την Ανατολή, την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, είχαν έρθει όλες οι οικογένειες και η ονομασία αυτή συμπεριλαμβάνει όλους τους τόπους καταγωγής.

4

5 ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ Η ίδρυση της κοινότητας Ανατολής ξεκίνησε από έναν παπά, τον παπά-Γιώργη. Ο παπά-Γιώργης, ο οποίος υπήρξε και δάσκαλος του χωριού Γενίερ, τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της Ανατολής, θεωρήθηκε ως ο πνευματικός ηγέτης των προσφύγων, άνθρωπος τον οποίο όλοι σέβονταν και στηρίζονταν στην καθοδήγησή του.

6

7 ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ Ο Ελλήσποντος ,γνωστός και ως Δαρδανέλλια, είναι πορθμός στη βορειοδυτική Τουρκία που συνδέει το Αιγαίο Πέλαγος με τη Θάλασσα του Μαρμαρά. Ο πορθμός αυτός είναι παρόμοιος με εκείνο του στενού του Βοσπόρου ως προς το ότι χωρίζει την Ευρώπη από την Ασία. Πιο συγκεκριμένα χωρίζει τη χερσόνησο της Καλλίπολης από τη βορειοδυτική Μικρά Ασία.

8

9

10 ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ Η Σαμψούντα είναι παραλιακή πόλη στα βόρεια της Τουρκίας και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Πόντου. Η Σαμψούντα ιδρύθηκε αρχικά με το όνομα Αμισός από κατοίκους της Μιλητού στα μέσα του 8ου αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια η Σαμψούντα ανήκε στο Βασίλειο του Πόντου, που εν συνεχεία ήταν μέρος της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

11

12 ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ Η Κερασούντα είναι πόλη στα βόρειο - ανατολικά της σημερινής Τουρκίας, στις ακτές του Εύξεινου Πόντου. Ο πληθυσμός είναι κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του Κατά τα νεότερα χρόνια, ανήκε στην ιστορική-γεωγραφική περιοχή του Πόντου και ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πόλη μετά την Τραπεζούντα και την Σαμψούντα.

13

14

15 ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ Η Σαφράμπολη είναι πόλη της Τουρκίας . Χαρακτηρίστηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 1994. Η πόλη αντλεί το όνομά της από το σαφράνι, καθώς ήταν τόπος εμπορικών συναλλαγών και κέντρο για την ανάπτυξη του σαφρανιού. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1920 στην πόλη ζούσαν πολλοί Έλληνες όμως μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και τη συνθήκη της Λωζάνης που ακολούθησε, υποχρεώθηκαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

16

17

18 14η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο Σεπτέμβριος μήνας είναι ένας σημαδιακός μήνας για τους πρόσφυγες .Γιατί 14 Σεπτεμβρίου του 1931 ιδρύθηκε η κοινότητα Ανατολής.14 Σεπτεμβρίου ακριβώς του επόμενου χρόνου την ίδια μέρα της ίδρυσης της κοινότητας της Ανατολής θεμελιώθηκε το σχολείο. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας ο οποίος είναι ο μήνας κατά τον οποίο κάηκε η Σμύρνη.

19

20 ΠΟΝΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Η Ηράκλεια  ήταν αρχαία ελληνική πόλη της Παφλαγονίας, χτισμένη στις ακτές της Βιθυνίας στη Μικρά Ασία, στις εκβολές του ποτα Η Ηράκλεια ιδρύθηκε στις ακτές του Ευξείνου Πόντου στα π.Χ. ως αποικία των Μεγάρων. Της έδωσαν το όνομα αυτό προς τιμήν του μυθικού ήρωα Ηρακλή, επειδή πίστευαν ότι από ένα σπήλαιο που βρισκόταν στην περιοχή εισήλθε στον Άδη. Οι άποικοι υπέταξαν τους αυτόχθονες κατοίκους αλλά συμφώνησαν μαζί τους να μην τους πουλήσουν ως σκλάβους έξω από την πόλη. μού Λύκου.

21

22 ΠΟΝΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Σύντομα οι κάτοικοι της Ηράκλειας απέκτησαν πλούτο από την καλλιέργεια της εύφορης γης και από την αλιεία, με αποτέλεσμα να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μια ευρύτερη παράλια περιοχή που έφθανε στα ανατολικά ως τα Κοτύωρα Μάλιστα, ίδρυσαν νέες αποικίες: τα Κοτύωρα, την Καλλάτη και τη Χερσόνησο. Η ανεξαρτησία της πόλης απειλήθηκε συχνά από τους Γαλάτες και του κατοίκους της Βιθυνίας. Τελικά, καταστράφηκε στους Μιθριδατικούς πολέμους.

23 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ Η οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης πήρε το όνομά της από τον τελευταίο Μητροπολίτη της Σμύρνης .Βρήκε μαρτυρικό θάνατο, αφού κατακρεουργήθηκε από τον τούρκικο στρατό.

24

25 ΠΑΡΘΕΝΑ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΟΥ Η Παρθένα Μανουσαρίδου σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό με τους Ιταλούς .Προς τιμήν της το όνομά της τέθηκε ως οδός στο χωριό της Ανατολής.

26

27

28

29 Η ιστορία της πλατείας Ιγνατιάδη

30 Φωνές από το παρελθόν που σηματοδοτούν και νοηματοδοτούν το δικό μας παρόν


Κατέβασμα ppt "ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΔΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google