Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

…PROJECT… ΑΝΔΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "…PROJECT… ΑΝΔΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 …PROJECT… ΑΝΔΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2015 – 2016 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

2 ΑΝΔΕΙΣ Οι Άνδεις είναι η μακρύτερη οροσειρά της Γης. Καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής, με γενική κατεύθυνση βορρά-νότου.

3 ΑΝΔΕΙΣ Τα βουνά των Άνδεων εκτείνονται σε επτά χώρες:
Την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, την Κολομβία, το Περού και τη Χιλή. Μάλιστα το Περού και η Βολιβία, είναι γνωστές ως «κράτη τω Άνδεων».

4 Ο κόνδορας των Άνδεων Ο Κόνδορας των Άνδεων είναι ημερόβιο αρπακτικό πτηνό της οικογένειας των Καθαρτιδών, ένας από τους επτά γύπες του Νέου Κόσμου και, ειδικότερα, ένας από τους δύο κόνδορες της αμερικανικής ηπείρου. Ο κόνδορας των Άνδεων, χωρίς να είναι το μεγαλύτερο ούτε το βαρύτερο πουλί της υφηλίου, εν τούτοις θεωρείται από τους ειδικούς ως το ογκωδέστερο πτηνό -χωρίς απώλεια πτητικής ικανότητας- της ξηράς, λαμβανομένων υπ’ όψιν του μέσου όρου βάρους σώματος και ανοίγματος πτέρυγας.

5 …ΤΣΙΝΤΣΙΛΑ… Το τσιντσιλά είναι τρωκτικά της οικογένειας των τσιντσιλιδών. Το τσιντσιλά είναι μικρό σε μέγεθος και μοιάζει με λαγό. Συνήθως έχει χρώμα γκρίζο ασημί, αλλά υπάρχουν διάφορες χρωματικές παραλλαγές που αναπτύχθηκαν στην αιχμαλωσία. Τα τσιντσιλά είναι γηγενή των Άνδεων. Στη φυσική τους κατάσταση κατοικούν στη Νότια Αμερική και κυρίως στη Βολιβία, στη Χιλή και το Περού.

6 …ΤΑ ΦΥΤΑ… Στην περιοχή των Άνδεων, λίγα είδη έχουν προσαρμοστεί στις ακραίες κλιματικές συνθήκες. Στη μέση ζώνη, εκτός από τις στέπες της Αργεντινής, ευδοκιμούν κάθε είδους φυτά της τροπικής βλάστησης και των εύκρατων ζωνών. Από τη Ν. Αμερική προέρχονται πολλά είδη φυτών που καλλιεργούνται ευρέως σήμερα, όπως η πατάτα και ο αραβόσιτος.

7 …ΤΑ ΖΩΑ…  Το ζωικό βασίλειο της Ν. Αμερικής παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που οφείλονται στην απομόνωση της ηπείρου από τις άλλες για αρκετά εκατομμύρια χρόνια. Χαρακτηριστικά είδη ζώων είναι το λάμα, ο ιαγουάρος, το πούμα, το ανακόντα, το αλπακά, μερικά είδη πλατύρρινων πιθήκων και ο γιγάντιος μυρμηγκοφάγος.

8 ΛΑΜΑ . . . ΙΑΓΟΥΑΡΟΣ . . . ΑΛΠΑΚΑ . . .

9 ΑΝΑΚΟΝΤΑ . . .

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "…PROJECT… ΑΝΔΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google