ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
Advertisements

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής
Προσωπικές Πωλήσεις.
Alexander Moore.
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
Η καινοτομία στις επιχειρήσεις: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η καινοτομία στις λειτουργίες Γεωργιάδης Πάτροκλος, Επίκουρος.
I.I.E.K DATA Τμήμα: Μαγειρικής Τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Κοστολόγησης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού 3
ΜΠΟΥΦΕ.
1o ΕΠΑ.Λ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Όλγα Πατραμάνη Η τουριστική αγορά.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Αξιολόγηση Επενδύσεων στη Γεωργία (διάλεξη 5η)
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Π. Μαυρογένης Λογισμικά Διαχείρισης προμηθειών, Διαχείρισης Επισιτιστικών Τμημάτων και Διαχείρισης Σημείων Πωλήσεων ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Αναφέρει τα βασικά.
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ο προγραμματισμός είναι η πρώτη λειτουργία του μάνατζμεντ. Έχει μελλοντοστρεφή χαρακτήρα, προσφέρει κατεύθυνση.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Λογιστική Κόστους Ενότητα # 9: Πρότυπη Κοστολόγηση Διδάσκουσα: Σάνδρα Κοέν Τμήμα: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων Νάνσυ Μπουραντά Αγρίνιο, 2016 Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
Food cost Σημαίνει την ποσοστιαία αξία που καθορίζει την σχέση ανάμεσα στο κόστος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε για την προετοιμασία ενός πιάτου και.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ. Να καθορίσει ένα αγοραστικό πρότυπο για το είδος του προϊόντος που χρειάζεται Να πληροφορήσει τον προμηθευτή για το ποιες είναι.
Επιχειρηματικό Σχέδιο Ελαστικότητα Ζήτησης Επιχειρηματικό Σχέδιο.
Κοστολόγηση.
Δρ. Δημήτρης Λαμπρούλης, Προγραμματισμός Δράσεως Επιχειρήσεων. Βραχυχρόνιος Προγραμματισμός. Παρουσίαση Δρ. Δημήτρης Λαμπρούλης.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Βασικός σχεδιασμός για την κατάρτιση προϋπολογισμού Βασικός σχεδιασμός για την κατάρτιση προϋπολογισμού Διαδικασίες κατάρτισης προϋπολογισμού Διαδικασίες.
Επικοινωνιακός Προγραμματισμός Ι
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Ο καθορισμός της σωστής τιμής
Kiosk & Retail.
Λογιστική Κόστους Ενότητα # 3: Κατά Παραγγελία Κοστολόγηση
Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
Τι είναι η στρατηγική? Παρουσίαση, Δρ. Δημήτρης Λαμπρουλης.
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Διαχείριση Έργων
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων ,
Το κόστος Ποιότητας    
Η έννοια της επιχείρησης
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
Μεταβλητή – Άμεση - Οριακή κοστολόγηση
Λογιστική Κόστους Εισαγωγή.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
Λογιστικη κοστουσ Εισήγηση 6ης εβδομάδας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ

Οι στόχοι του προγραμματισμού παραγωγής Διευκολύνει τον έλεγχο του κόστους της επιχείρησης. Διευκολύνει τις διαδικασίες προμηθειών τροφίμων και βοηθά στον καθορισμό του ύψους του αποθέματος. Ευθυγραμμίζει την παραγωγή με τη ζήτηση. Περιορίζει το πρόβλημα της υπερπαραγωγής και των συνεπειών της όπως είναι οι απώλειες, και το πρόβλημα αξιοποίησης των υπολοίπων τα οποία συχνά , επαναχρησιμοποιούνται με αποτέλεσμα τα προσφερόμενα εδέσματα να είναι χαμηλής ποιότητας με επιπτώσεις στην ικανοποίηση της πελατείας. Δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των πραγματικών και των προϋπολογισμένων πωλήσεων.

ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πρότυπη συνταγή είναι ένας γραμμένος τύπος που δίνει τις ποσότητες κάθε συστατικού που χρειάζεται για την παραγωγή μιας ποσότητας και ποιότητας φαγητού. Ο τύπος αυτός περιγράφει, επίσης, τη μέθοδο μαγειρέματος του φαγητού.

Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του μεγέθους των μερίδων είναι: Το είδος της επιχείρησης. Η ικανοποίηση της πελατείας. Το κόστος των τροφίμων. Το επίπεδο του ανταγωνισμού. Οι αγορανομικές διατάξεις

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Βοηθούν στον ακριβή προσδιορισμό του κόστους τροφίμων των φαγητών. Βοηθούν στον ακριβή προσδιορισμό της θρεπτικής αξίας των φαγητών. Ο chef μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πρότυπες συνταγές για να υπολογίσει με ακρίβεια τις ποσότητες των πρώτων υλών που απαιτούνται σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη κίνηση της επόμενης ημέρας. Βοηθούν στη σύνθεση των Menus, σύνταξη καταλόγων και σύνθεση μπουφέ επειδή περιέχουν στοιχεία κόστους, εμφάνισης του φαγητού κ.α. Εξασφαλίζουν σταθερή ποιότητα. Η γεύση και η εμφάνιση του φαγητού, όπως και το μέγεθος της μερίδας δεν διαφοροποιούνται σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Εξασφαλίζουν την αναμενόμενη απόδοση. Η πραγματοποίησή τους απαιτεί λιγότερη επίβλεψη.

ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ Πρότυπη μερίδα είναι η προσδιορισμένη ποσότητα ενός συγκεκριμένου είδους φαγητού που πρέπει να σερβίρεται στον πελάτη. Το μέγεθος της μερίδας καθορίζεται από τον διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας σε συνεργασία με τους υπευθύνους της κουζίνας και του εστιατορίου.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Εξασφαλίζουν σταθερή ποσότητα (βάρος μερίδας). Εξασφαλίζουν σταθερή ποσότητα (βάρος μερίδας). Βοηθούν στον κοστολογικό έλεγχο. Εξασφαλίζουν την αναμενόμενη απόδοση των προϊόντων. Βοηθούν στην κατάρτιση- υπολογισμό- κοστολόγηση των πρότυπων συνταγών. Ο chef μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πρότυπες μερίδες, σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη κίνηση της επόμενης ημέρας, για να υπολογίσει με ακρίβεια τις ποσότητες των πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγική διαδικασία

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT Ζαχαρίας Τζωρακολευθεράκης, Εκδόσεις Interbooks