Εκφοβισμός στα σχολεία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΑ: LOOKING THROUGH
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ: «Ο σιωπηλός εφιάλτης»
ΛΕΜΕ ΌΧΙ Στο σχολικο εκφοβισμο
ΟΡΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΘΥΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΕΣ
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012.
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗ
6 Μαρτίου 2013, ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό»
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
ΌΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!.
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Τι ΕΙναι η βια;. Τι ΕΙναι η βια; Που ςυμβαινει; Σχολείο Σπίτι Δουλειά Ανάμεσα σε διαφορετικά κράτη Άνθρωποι σε επαφή με διαφορετική δύναμή.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Πρόληψη & αντιμετώπιση Ερασμία Φείδη Ψυχοπαιδαγωγός – Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: AITIA KAI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΡΙΓΚΕΛ ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός στα Σχολεία
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
Σχολικός εκφοβισμός και θυματοποίηση Αίτια, επιπτώσεις, αντιμετώπιση
Κατανοώ και αντιμετωπίζω το Σχολικό Εκφοβισμό
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΤΑΞΗ Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Βασιλική Μουγκού Γεωργία Παπαθεοδώρου
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
Δέσποινα Στεφανία Τζένη
Α τάξη Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας Βιωματικές Δράσεις.
Έρευνα για την Ενδοσχολική Βία στο 2ο ΓΕΛ Αχαρνών
BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου.
Μια εργασία του Νικόλα Ρώσση, Φάνη Κουσσουρή και του ‘Ιωνα Καπράλου ΄΄Τα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού αυξάνονται ραγδαία στη χώρα μας. Εκεί δε που το.
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: RAINBOW TEAM ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ: ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (BULLYING)
Θέμα : « Ενδοσχολική Βία ».  A βραάμκια Ελεονώρα  Καραλή Σοφία  Σπυριδώνου Ειρήνη  Σωτηρίου Μαρία.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Φυσικό Περιβάλλον  Τοξικοί κίνδυνοι στα Σχολεία  Διατροφή και Κυλικείο  Συνέπειες Σχολικής.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
“ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ” ΜΕΤΑΞΙΑ ΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΑ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Ονομα ομαδασ: ‘’NUMBER 2’’
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Εισηγητές: Αλεξίου Εύα, Φερλές Χρήστος
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
Είμαστε το ίδιο. Να το θυμάσαι. Μην το ξεχνάς.
Σχολικός εκφοβισμός Σε όλο τον κόσμο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εκφοβισμός στα σχολεία Εκφοβισμός στα σχολεία Σε πολλά σχολεία, πολλά παιδιά ασκούν bullying, κάτι που απασχολεί πολλούς και συγκεκριμένα τους έφηβους στις μέρες μας. Ο εκφοβισμός είναι όταν ένα ή περισσότερα παιδία προσπαθούν να πληγώσουν κάποιον άλλον, που θεωρούν κατώτερο τους, είτε σωματικά είτε ψυχικά.

Μορφές Εκφοβισμού Υπάρχουν πολλά είδη εκφοβισμού αλλά τα πιο βασικά είναι: η συναισθηματική, η λεκτική και η σωματική. Εκφοβισμός είναι όταν ένα ή περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν την ‘’δύναμη’’ τους σε ένα πιο ‘’αδύναμο’’ παιδί για να του προκαλέσουν είτε ψυχικό πόνο είτε σωματικό. Τον χτυπάνε, τον απειλούν ή τον κοροϊδεύουν, καταστρέφουν ‘’ιδιοκτησίες’’ του και πολλές φορές διαδίδουν φήμες που δεν ισχύουν.

Τι πρέπει να κάνει ο γονιός του παιδιού που εκφοβίζεται Να συζητάει με το παιδί και να ακούει προσεχτικά τι έχει να του πει, τις ανάγκες του και τα συναισθήματα του. Να μιλήσει στο σχολείο και να μαθαίνει για το τι συμβαίνει στο χώρο του σχολείου και να ξέρει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και την υγεία του παιδιού Αν η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή να μιλήσει σε κάποιον ειδικό. Να μιλήσει με τους γονείς του παιδιού που εκφοβίζει.

Τρόποι αντιμετώπισης Να μιλήσει στους γονείς του ή σε κάποιον που εμπιστεύεται για να τον βοηθήσουν. Αν είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση να μιλήσει σε έναν ειδικό. Να πει στους καθηγητές του για το πρόβλημα που υπάρχει. Να προσπαθήσει να κάνει καινούριες φιλίες έτσι ώστε να μην είναι μόνος του.

Γιατί ένα παιδί εκφοβίζει; Αρκετά παιδιά, περισσότερο έφηβοι, πιστεύουν ότι με το να εκφοβίζουν δείχνουν ανώτεροι και θεωρούν ότι είναι ‘’μαγκιά’’. Πιστεύω ότι στο να φτάσει ένα παιδί να εκφοβίζει, πάντα υπάρχουν λόγοι. Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι η παιδεία του, αν υπάρχουν τσακωμοί στο σπίτι και τι σχέσεις έχει με τους γονείς του. Κάτι άλλο που φταίει είναι με το τι παρέες κάνει. Πολλοί επηρεάζονται με το χαρακτήρα του φίλου τους με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουν και τις ίδιες συνήθειες. Τα παιδιά αυτά που ασκούν τον εκφοβισμό και τη βία, • να απομακρυνθούν από το σχολείο, • να διακόψουν τη σχολική φοίτηση, • να εμφανίσουν τάσεις φυγής από το σπίτι, • να εξελιχθούν, σε ποσοστό που προσεγγίζει το 50%, σε ενήλικες με αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά.

Επιπτώσεις του θύματος Τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκφοβισμού και βίας στο σχολείο είναι δυνατόν: • να νιώσουν έντονο άγχος και ανασφάλεια,  • να παρουσιάσουν σχολική άρνηση,  • να κάνουν πολλές απουσίες από το σχολείο,  • να οδηγηθούν σε σχολική αποτυχία.  • να εμφανίσουν μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως πονοκεφάλους,  πόνους στην κοιλιά, διαταραχές ύπνου, ενούρηση κ.ά.,  • να παρουσιάσουν φοβίες, κατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας. Ελένη Ράζα Β΄2 2016-2017