Ενότητα 4η Επιμέλεια:Κωστάκη Νεκταρία Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Το ελατόδασος Περτουλίου επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επειδή:  Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση από το Τμήμα Δασολογίας.
Advertisements

Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Καθηγητής Ελπίδα Κολοκυθά, Επίκ. καθηγήτρια
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
ΑΠΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
6η ΜαρΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
4Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ή ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation.
Επιμέλεια Εργασίας: Χαράλαμπος Ζέππος, Βασίλης Αλλοίμονος.
Διαχείριση Φυσικών Πόρων – Α’ & Β’ Λυκείου
«Οι πλατείες ως χώροι κοινωνικής και οικολογικής ανάπτυξης» Μέρμηγκας Αντώνης – Παρόλας Όμηρος – Γκιόκας Παναγιώτης Θέματα Περιβάλλοντος 3 ο εξάμηνο.
Νίκολας Κοιλιάρης Ε΄1 Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ
Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης.
ΕΜΠ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμα.
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ορισμός
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄5 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: Mια εργασία του Ανδρέα Τσιτούρα Διδάσκων Ψαλλιδάς Βασίλειος.
Ανάδειξη της σχέσης Κοινωνίας, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών.
«Δρω εθελοντικά για ένα Αειφόρο Περιβάλλον, για ένα καλύτερο αύριο»
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Μέτρα προστασίας από την ατμοσφαιρική ρύπανση
Ρύπανση του νερού.
Στάση Βροχοσταλίδων (συνέχεια)
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Η εκκλησία και το οικολογικό πρόβλημα
Η Εκκλησία και το οικολογικό πρόβλημα  Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την εποχή μας είναι το οικολογικό το οποίο είναι ζήτημα.
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Από τον Γιάννο Παπαιωάννου
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Ορισμοί Εσωτερικά ύδατα οικοσυστήματα γλυκών νερών Λιμνολογία:μελέτη των δομικών και λειτουργικών αλληλεπιδράσεων των οργανισμών των εσωτερικών υδάτων.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ
Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!
Εικόνα άστεγου στις μέρες μας.  Το αίσθημα που σηματοδοτεί την ανάγκη του οργανισμού να τραφεί.
5.8 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων
Η Βούληση του Ανθρώπου για Διάκριση και Δύναμη
Ισορροπία ,καταστροφή και τρόποι προστασίας του .
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Η μεταβολή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περίοδο κρίσης
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εισαγωγή και Επισκόπηση των Οικονομικών της Ρύπανσης
ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ερευνητική Εργασία. Στη πόλη μας ο τουρισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες και κατέχει κυρίαρχη θέση στον τριτογενή τομέα.
2. Άνθρωπος και περιβάλλον (2.1)
Αριστοτέλης: Γνωσιοθεωρία Μεταφυσική
<<Κοράλλια>>
           ΠΡΑΣΙΝΗ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ   ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία  δυναμική  Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για  τους κατόχους πτυχίων.
Κορυφαίοι επιστήμονες πήραν μέρος στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Κοπεγχάγης με θέμα την κλιματική αλλαγή που έγινε στις 10 Μαρτίου και που διήρκεσε.
Debate μεταξύ ομάδων μαθητών με θέμα: ‘Κοινωνικές και Hθικές Διαστάσεις της Αειφόρου Ανάπτυξης: Εγκατάσταση Μεταλλείου στο Εθνικό Πάρκο Kakadu – Αυστραλία.’
Εργασία φυσικών πόρων ομάδα 4
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
ΕΞΕΛΙΞΗ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών που διατύπωσε ο Κάρολος Δαρβίνος άργησε να γίνει αποδεκτή Ένας από τους λόγους είναι ότι δεν μπορούν.
Τα ζώα Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα μην τάχα σαν εμένα, κι εκείνα δεν πονούν; Θα τα χαϊδεύω πάντα, προστάτης τους θα γίνω. Ποτέ.
2.2 Η ροή ενέργειας ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ-ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ.Π. Γ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο : ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣΚΩΤΤΗ ΚΑΛΟΤΙΝΑ-ΒΙΟΛΟΓΟΣ.
Διαπολιτισμική Προσέγγιση και Παγκοσμιοποίηση
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Περιβάλλον Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών Γ΄ Λ
Φροντίδα των ηλικιωμένων στην κοινότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα 4η Επιμέλεια:Κωστάκη Νεκταρία Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού Kεφάλαιο 9 Ενότητα 4η Επιμέλεια:Κωστάκη Νεκταρία Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού

Το οικολογικό πρόβλημα Η εμφάνιση του φαινομένου του θερμοκηπίου Η ρύπανση του περιβάλλοντος Η συνεχής εξαφάνιση φυτικών και ζωικών ειδών Η καταστροφή του όζοντος Η σταδιακή εξάντληση των φυσικών πόρων

Επιβάλλεται.. Να χαράξουμε νέα πολιτική για το περιβάλλον Να αλλάξουμε το αξιολογικό μας σύστημα αλλά και συνολικά τη στάση ζωής μας σε σχέση με τη φύση

Η συνειδητοποίηση του προβλήματος έγινε αργα… Διότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα ήταν μόνο τοπικά και όχι γενικευμένα Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης Δεν περιμέναμε τόσο έντονη και συστηματική διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας

Υπάρχουν διαφωνίες σήμερα Για την έκταση του προβλήματος Για τον τρόπο με τον οποίο θα επεξεργαστούμε μια νέα πολιτική σε σχέση με το περιβάλλον.

Κατά το νορβηγό φιλόσοφο Νάες Μπορούμε να μιλήσουμε για Ρηχή οικολογία Βαθιά οικολογία

Η ρηχή οικολογία Μιλάει για μείωση της ρύπανσης Συγκράτηση της αύξησης του πληθυσμού Συντηρητική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων Προστασία των έμβιων όντων Άρα βλέπει τη λύση σε διορθωτικές κινήσεις μέσα στο υπάρχον μοντέλο ζωής

Η βαθιά οικολογία Ζητά μια νέα φιλοσοφία, μεταφυσική και ηθική στις σχέσεις ανθρώπου –φύσης Αλλαγή του κοινωνικοοικονομικού μας συστήματος Πιστεύει ότι η οικονομία «δυτικού»τύπου δεν μπορεί να αντιμετωπισει δραστικά το πρόβλημα.

Ενδιαφέρουσες τάσεις βαθιάς οικολογίας Η στροφή σε προβιομηχανικά και μη δυτικά πρότυπα (επιστροφή στον ανορθολογισμό , μυστικισμό, πρωτογονισμό) Η φεμινιστική τάση (Να στραφούμε σε αξίες όπως η φροντίδα, η αγάπη , η ευαισθησία που θεωρούνται γυναικεία χαρίσματα) { Επιδέχονται και οι δύο πολλή συζήτηση…}

Ας συζητήσουμε λοιπόν.. Πόσο ρεαλιστική είναι η απαίτηση για πλήρη απόρριψη των δυτικών αξιών Για το ότι κάποιοι θεωρούν ανθρωποκεντρισμό το να μη νοιάζεται ο άνθρωπος για τα ζώα Το ότι κάποιοι τονίζουν ότι λύση είναι η «ανθρωποποίηση» της φύσης Ας δούμε,τέλος,και έξω από το σχολικο βιβλίο μας, πώς βλέπει η Ορθοδοξία το περιβάλλον (Αυτή είναι η δική μας παράδοση …!)

Τέλος