ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη Βιβλιογραφική αναφορά
ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΛΑΧΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Μηνιγγίτιδα Η μηνιγγίτιδα οφείλεται σε μικρόβια (συνηθέστερα βακτήρια και ιούς). Το πιο συχνό αίτιο είναι οι ιοί και σε αυτή την περίπτωση (ιογενής μηνιγγίτιδα)
Αφράτη Αναστασία Φοιτήτρια Ιατρικής
Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Μαυροματίδου Γαλήνη Σχιζοφρενεια.
NΑΡΚΩTΙΚΑ MAΝΘΟΣ.
ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ.
ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΑ.
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΟΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Μετοκλοπραμίδη (primperan)
ΦΑΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ
Νευροληπτικά (αντιψυχωτικά φάρμακα)
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
ΝΟΣΟΣ PARKINSON Εργασία: Άννα Μ..
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
Το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ PARKINSON
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. 1. Ποιες τιμές θεωρούνται παθολογικές για το σάκχαρο αίματος 2-ώρες μετά φαγητού σε έναν ενήλικα; a.100mg/dl b.140 mg/dl c.50 mg/dl d.a + b.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
ΟΠΙΟΕΙΔΗ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Χρόνια θεραπεία ασθενούς με βαρβιτουρικά μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα εκτός από:  Αύξηση αντιδράσεων φάσης Ι  Αύξηση αντιδράσεων φάσης.
ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΝΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ Εξετάζει τις διάφορες παραμέτρους της αλληλεπίδρασης ουσιών του περιβάλλοντος με τον οργανισμό.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το φάρμακο εκλογής για την επείγουσα ελάττωση της ενδοφθάλμιας πίεσης στο γλαύκωμα κλειστής και ανοικτής γωνίας είναι: A.Καρβαχόλη B.Βητανεχόλη.
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΧΟΛΙΝΕΡΓΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Αδρενεργικοί Ανταγωνιστές
Θεραπεία Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων του ΚΝΣ
Αγχολυτικά & Υπνωτικά φάρμακα
Διεγερτικά του ΚΝΣ.
Αντικαταθλιπτικά φάρμακα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η επιληψία αποτελεί μία οικογένεια διαταραχών που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τους επαναλαμβανόμενους παροξυσμούς με αιφνίδια, υπέρμετρη.
Αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Επισκόπηση… Προσβάλει περίπου 14 εκατομμύρια στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο Η κατάθλιψη οφείλεται στην ανεπάρκεια μονοαμινών όπως.
Ψυχοτρόπα Φάρμακα στην κύηση Κ. Ταβελίδου, Φοιτήτρια, Τμήμα Μαιευτικής, Σ.Ε.Υ.Π.,Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ. ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ; Μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τα φάρμακα αυτά μπορούν να χορηγηθούν με εισπνοές, από το στόμα ή παρεντερικά. Προτιμάτε η χορήγηση με.
Θεραπεία Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων του ΚΝΣ. Φάρμακα που επιδρούν στο ΚΝΣ Δρουν προσυναπτικά μεταβάλλοντας την διεργασία της νευροδιαβίβασης (παραγωγή,
Χολινεργικοί Αγωνιστές
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΝΤΙΑΡΡΥΘΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ
Ψυχιατρικές Διαταραχές
Φάρμακα για τη Θεραπεία της Οστεοπόρωσης
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
Νευροβιολογία της λήψης τροφής
Aνεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ
Κανελλόπουλος Ιω.. 2 Κάθε νευρώνας αποτελείται από το …………… ………. και από τις…………… Οι τελευταίες διακρίνονται στους…………… και στον…………… ή…………… Οι νευρώνες,
ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ/αποκλειστεσ ΤΩΝ Β-ΑΔΡΕΝΕΡΓΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΧΕΩΝ
ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΩΝ α-1 αδρενεργικων υποδοχεων
ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ Η προλακτίνη (PRL) ονομάζεται και ωχρινοτρόπος ορμόνη (LTH-luteotrophic hormone) επειδή στους μυς και επίμυς δρα παρατείνοντας τη διάρκεια.
B-BLOCKERS Η αντιϋπερτασική δράση των β-αποκλειστών εκδηλώνεται κυρίως μέσω μείωσης της καρδιακής παροχής και της έκκρισης ρενίνης. Για την αρχική θεραπεία.
Σχιζοφρένεια - Ψυχώσεις
Αποσυνδετικές διαταραχές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Δεν χρησιμοποιούνται ως αγχολυτικά 1. Τα νευροληπτικά χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας, της μανίας, του παραληρήματος και για την ανακούφιση από το άγχος. Σ ή Λ Λάθος Δεν χρησιμοποιούνται ως αγχολυτικά

2. Όλα τα νευροληπτικά αποκλείουν τους υποδοχείς της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και την περιφέρεια. Σ ή Λ Σωστό

3. Οι αμφεταμίνες και η L-dopa ανταγωνίζονται τη δράση των νευροληπτικών. Σ ή Λ Σωστό

4. Κάποιες από τις παρενέργειες των νευροληπτικών οφείλονται στο γεγονός ότι αποκλείουν εκτός των ντοπαμινεργικών και των σεροτονινεργικών υποδοχέων, χολινεργικούς, αδρενεργικούς και ισταμινικούς υποδοχείς. Σ ή Λ Σωστό Εννοείται, ότι οι προκαλούμενες παρενέργειες των νευροληπτικών οφείλονται τόσο στον αποκλεισμό των ντοπαμινεργικών και σεροτονινεργικών υποδοχέων, όσο και στον αποκλεισμό των αδρενεργικών, των χολινεργικών και των ισταμινικών υποδοχέων.

5. Ποιο από τα παρακάτω είναι ΛΑΘΟΣ σχετικά με τις δράσεις των νευροληπτικών: μειώνουν τις ψευδαισθήσεις και τη διέγερση που συνοδεύουν τη σχιζοφρένεια τα αντιψυχωσικά αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε μία εβδομάδα από τη χορήγηση σε χρόνια θεραπεία παρατηρούνται παρκινσονικά συμπτώματα η αντιεμετική τους δράση οφείλεται στον αποκλεισμό των D2 ντοπαμινεργικών υποδοχέων στην χημειοευαίσθητη ζώνη του προμήκους μυελού εμφανίζουν αντιχολινεργικές δράσεις μέσω του αποκλεισμού των α-αδρενεργικών υποδοχέων παρατηρούμε ορθοστατική υπόταση και ζάλη ενώ με τον αποκλεισμό των D2 υποδοχέων έχουμε υπερπρολακτιναιμία

τα αντιψυχωσικά αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε μία εβδομάδα από τη χορήγηση

6. Στις ανεπιθύμητες ενέργειες των νευροληπτικών περιλαμβάνονται: παρκινσονικά φαινόμενα οι νεότερες, «άτυπες» ουσίες, ρισπεριδόνη και κλοζαπίνη έχουν μικρότερη τάση εμφάνισης εξωπυραμιδικών συμπτωμάτων σε σχέση με τα παραδοσιακά νευροληπτικά όψιμη δυσκινησία η ρισπεριδόνη μπορεί να προκαλέσει ακοκκιοκυτταραιμία a + b + c όλα τα παραπάνω

a + b + c

[Συμβουλευτείτε τη ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.] 7. Η λήψη νευροληπτικών φαρμάκων τι επιδράσεις μπορεί να επιφέρει όσον αφορά τη διάθεση για φαγητό; Πώς επηρεάζεται ο μεταβολισμός κατά τη λήψη νευροληπτικών και αναφέρατε αν υπάρχουν τροφές που θα μπορούσαν σε συνδυασμό με τη λήψη των νευροληπτικών να συμβάλλουν θεραπευτικά. [Συμβουλευτείτε τη ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.]