Ευρωπαϊκή Ιστορία 4η συνάντηση 14/3/2017.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Θρησκευτικη μεταρρυθμιση
Advertisements

Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος
Οι κυριότερες φάσεις του πολέμου Βασικά σημεία του μαθήματος.
Ανομβρία είναι η έλλειψη βροχής.
 13ος αιώνας: εποχή ευμάρειας → αύξηση αγροτικής παραγωγής, εφαρμογή καινοτομιών (νερόμυλος- υδραυλικό πριόνι - ποδοκίνητος αργαλειός), ανάπτυξη βιοτεχνίας,
Θρησκευτικη μεταρρυθμιση
Β΄ τμήμα μετανάστευσης μ Χ Χώρες προορισμού Αυστραλία, Ευρωπαϊκές χώρες και Δυτική Γερμανία.
Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ Στον τομέα της οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής, που ήταν και η βάση της βυζαντινής οικονομίας, φαίνεται πως τον 7ο και 8ο αιώνα επικράτησε.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ο ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
MENU ΙΤΑΛΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΥΝΙΣΕΙΑ ΜΑΡΟΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
Οι Θάλασσες της Ευρώπης
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όλοι μαζί μια ένωση.
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
Ανακάλυψη και Εξερεύνηση Αμερικής (15ος αι μ Χ)
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
Μάθημα 7ο H Μεσόγειος τον 20ο αιώνα
Μάθημα 5 Οι Μεγάλες Δυνάμεις στη Μεσόγειο, 17ος - 19ος αι. -Ανάπτυξη εμπορίου στη Μεσόγειο με πρωτεργάτες τη Βρετανία και την Ολλανδία -Ανταγωνισμός Βρετανίας-Γαλλίας.
Εικόνα άστεγου στις μέρες μας.  Το αίσθημα που σηματοδοτεί την ανάγκη του οργανισμού να τραφεί.
ΓΑΛΛΙΑ.
MENY Χωρες Της κειμενο Ευρωπη μεσωγιου Ισπανιας τουρκια ιταλια Κειμενο
Το Αστικό Φαινόμενο. Πριν το 900 Πόλεις Επισκοπικές πόλεις με Οχυρωμένες πόλεις θρησκευτικό χαρακτήρα γύρω από ένα πύργο. και όχι οικονομικό. Αμυντικός.
Από ποιες θάλασσες βρέχεται η Ευρώπη; Ποιο είναι το μήκος της ακτογραμμής της; Τι έχουν προκαλέσει οι πάγοι στις ακτές της Βόρειας Σκανδιναβίας;
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΓΑΛΛΙΑ. ΚΑΠΕΤΙΔΕΣ 987 Δυναστείας των Καπετιδών 987 : Άνοδος στον βασιλικό θρόνο της Γαλλίας της Δυναστείας των Καπετιδών Ούγος Καπέτος ( ) πρώτος.
Κεφάλαιο 26 Ο κατακόρυφος διαμελισμός της Ευρώπης.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Το κλίμα της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
I. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 1. Οι συνέπειες της μετανάστευσης των γερμανικών φύλων για την Ευρώπη.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΣΥΝΤΡΙΦΤΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ THOMAS CARLYLE Η βιομηχανική επανάσταση.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΜ:Δ15100 ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 η Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Αγγλικές αποικίες στην Αμερική : 13 αμερικανικές αποικίες υπό αγγλικό έλεγχο.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Β. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
Η Ευρώπη του Μεσαίωνα Η Δυτική Ευρώπη
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
ΜΠΣ «Διακυβέρνηση, ανάπτυξη και ασφάλεια στην Μεσόγειο»
Η οικονομική κρίση Μαύρη Πέμπτη/ 24 Οκτωβρίου 1929: Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταρρέει. Κανείς από τους οικονομικούς αναλυτές δεν είχε προβλέψει.
H ευρωπαϊκή ενοποίηση. Από την ΕΟΚ στην ΕΕ
Η περιοχή του Ρουρ στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Με περίπου 5,3 εκατομμύρια πληθυσμό είναι η πέμπτη κατά σειρά περισσότερο πυκνοκατοικημένη.
Κεφάλαιο 8 Ωκεανοί και θάλασσες.
Από την κρίση της βυζαντινής Αυτοκρατορίας στην οθωμανική κυριαρχία
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Κάποτε στην Αμερική… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Κάποτε στην Αμερική… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι.
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Η κατάκτηση της ελληνικής Χερσονήσου
Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΗΣΗ ΣΤΟΝ 16 ΑΙΩΝΑ
H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
O πληθυσμός της Ευρώπης
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
Ευρώπη.
1.ΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ α. Ο πληθυσμός. Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ 1830 : ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού κράτους : Στερεά Ελλάδα,
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ευρωπαϊκή Ιστορία 4η συνάντηση 14/3/2017

Ύστερος Μεσαίωνας (14ος-15ος αιώνας) Ευρωπαϊκή κρίση Λιμός και πανώλη Πανώλη λόγω κλιματολογικών συνθηκών και προοδευτικά μείωση των καλλιεργειών, κυρίως τα δημητριακά Γερμανία και μετά στη νότια Ευρώπη 1315 Γερμανία και βόρεια Ευρώπη και λίγο μετά στη φυτική Μεσόγειο. Αύξηση τιμών σιτοδεία – το 1316 10% του πληθυσμού στη βόρεια Ευρώπη πεθαίνει από πείνα.

Πανώλη από το 1347 κάνει θραύση Πλοία γενοβέζικα ερχόμενα από τη Μαύρη Θάλασσα φέρνουν την αρρώστια στη Σικελία 1348. Η πανώλη το 1348 στο Παρίσι και στις Κάτω χώρες 1349 Γερμανία, Ισπανία και σε όλο το βορρά. Ακολουθούν για πολλά χρόνια νέες ασθένειες (τύφος, κοκκύτης, γρίπη). Μέχρι τα μέσα του 15ου αιώνα Αδυναμία ιατρικής να θεραπεύσει. Αποδιοπομπαίοι τράγοι (οι κρεοπώλες για υποτιθέμενη βρωμιά, και κυρίως Εβραίοι

ΙΙ. Εκατονταετής πόλεμος Σειρά από συρράξεις στον 14ο και τον 15ο αιώνα Κυρίως η σύρραξη ανάμεσα σε Γαλλία και Αγγλία Τοπικοί πόλεμοι σε Γερμανία, Ιταλία. Οι Ισπανοί επιχειρούν να διώξουν τους Άραβες. Οι Ούγγροι ενάντια στους Τούρκους στις παραδουνάβιες περιοχές. Άγγλοι εναντίον των Σκοτσέζων

ΙΙΙ. Οικονομική καθίζηση και αγροτικές εξεγέρσεις Τεράστια μείωση της αγροτικής παραγωγής. Σε πολλά μέρη ξεπερνάει το 50% της παραγωγής. Συρροή αγροτών στις πόλεις και σε πεδινά μέρη Ανάγκη για νέες καλλιέργειες. Οπωροκηπευτικά και κτηνοτροφία Ωφελούνται οι πολύ μεγάλοι γαιοκτήμονες και οι μικροί καλλιεργητές. Ζημιώνονται οι μεσαίοι. Εγχειρήματα των χωροδεσποτών να αυξήσουν τα κέρδη κρατώντας χαμηλά τους μισθούς. Συνέπεια. Πολλές αγροτικές εξεγέρσεις το διάστημα αυτό. Κυρίως στην Αγγλία και τη Γαλλία για πολλά χρόνια.

ΙV. Κρίση της εκκλησίας, των πανεπιστημίων, των γραμμάτων και των τεχνών Παπική εκκλησία. Συγκρούσεις στην Ιταλία. Μείωση ευμάρειας αξιωματούχων της εκκλησίας και συχνά σύνταξη με την κατά τόπους κοσμική εξουσία. Δυσχέρεια απλών κληρικών να μείνουν ενεργοί στις ενορίες τους. 1300. Σύγκρουση Πάπα με τον Βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππο Δ’ τον Ωραίο. Νίκη του Φίλιππου Εγκατάσταση του Πάπα στην Αβινιόν (1303-1377). Κατόπιν δύο πάπες ένας στη Ρώμη και ένας στην Αβινιόν μέχρι το 1414

Κρίση του Πανεπιστημίου Οικονομική κρίση Αριστοκρατικοποίση του Π. και των καθηγητών Εξάρτηση από τις δύο άλλες εξουσίες Αποστέωση της σκέψης