Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
UNIX.
Advertisements

Εργασία τεχνολογία επικοινωνιών
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Σοφία Μαντέλου Νίκος Κροκίδας Αλέξανδρος Καραμήτσας
Λειτουργικά συστήματα
Abraham Maslow (1908 – 1970) – Ψυχολόγος Του άρεσε να υποβάλλει στους μαθητές του την ερώτηση: «Ποιος από εσάς θα γίνει ο μεγάλος ζωγράφος, ο ποιητής,
Βάσεις Δεδομένων 1 T.Manavis– N.Kyritsis.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ Το τηλέφωνο στην ζωή μας… Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
O ALEXANDER GRACHAM BELL ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Τον Απρίλιο του 1903 ο Μπελ ανακάλυψε τον πολλαπλό τηλέγραφο ενώ τις πρώτες του.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Κεφάλαιο 2 Η τεχνολογία μεταβάλλεται  Η τεχνολογία είναι δυναμική 1  Οι μεταβολές σχετίζονται κυρίως με τους Η/Υ.
O ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ
ΛΟΓ201: Τεχνολογία Λογισμικού ΙΙ Διδάσκων: Νίκος Παπασπύρου 1Νίκος ΠαπασπύρουΛΟΓ201:
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Now and then ©Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ….now!!
Μεταφορές και επικοινωνία
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΗΥ231 – Εισαγωγή στην Ηλεκτρονική Διδάσκων: Νέστωρ Ευμορφόπουλος.
ΛΟΓ102: Τεχνολογία Λογισμικού Ι Διδάσκων: Νίκος Παπασπύρου 1Νίκος ΠαπασπύρουΛΟΓ102:
1 Μετασυλλεκτικοί Χειρισμοί Γεωργικών Προϊόντων Ενότητα 10: Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα - Τροποποιημένη ατμόσφαιρα συντήρησης. Διδάσκων: Παπαιωάννου Χρυσούλα,
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Α’ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Ν ΙΚΟΣ Φ ΑΚΩΤΑΚΗΣ Καθηγητής Μηχανισμός Παραγωγής & Αντίληψης Ομιλίας.
Σ. Ι. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ1 *************** ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ***************** Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου.
Νευρικό Σύστημα ΙIΙ Ioannis Lazarettos MD PhD Orthopaedic Surgeon.
Ήχος και ομιλία Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής Π. Παπαγιάννης
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Επιμέλεια: Γιώργος Ζαφειριάδης. Κοινωνία Το σύνολο των ανθρώπων που συμβιώνουν σε κάποιον τόπο ή σε μία ιστορική περίοδο Εναλλακτικά: η διαρκής στο.
ΣΩΣΤΗ ΑΜΥΝΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΣΩΣΤΗ ΑΜΥΝΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΝ.
Πειράματα και παρατηρήσεις Υποθέσεις έρευνας. Πείραμα ή παρατήρηση;  Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο;  Πώς βγήκε αυτό το συμπέρασμα;  Τί μέθοδος χρησιμοποιήθηκε.
ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιστορία του τρανζίστορ Η σπουδαιότητα του Είδη τρανζίστορ Ευρωπαϊκός κώδικας Γενικές εικόνες cmap.
[1] Στόχοι Να ορίσουμε τι είναι υπολογιστικό σύστημα και να απαριθμήσουμε τα στρώματά του. Να ορίσουμε τι είναι τα δεδομένα εισόδου, τι είναι το πρόγραμμα.
Ελληνοποίηση Λογισμικού Διαχείρισης Έργων “OpenProj”
Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Βάσεις Δεδομένων ΙΙ 9η διάλεξη
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Σχολ.Ετος Τμήμα: ΑΤΕΧ Θέμα Ερευνητικής Εργασίας: ΄΄Ο θαυμαστός κόσμος της ενέργειας΄΄
Συστήματα Επικοινωνιών
Μεθοδολογία Έρευνας 3ο εξάμηνο
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Ανακάλυψη βαρυτικών κυμάτων από τη συγχώνευση δύο μαύρων οπών
Βαβίτσα Μαρία Γεροδήμου Παρασκευή
2η Γενιά Υπολογιστών  1)Εικόνες απο 2η Γενιά Υπολογιστών  2)Πληροφορίες απο 2η Γενιά Υπολογιστών  Μανώλης Σκορδαράς.
Μεθοδολογία έρευνας και συγγραφής επιστημονικών εργασιών – αγγλική ορολογία εισαγωγή.
Ιστολογία ΙΙ – Κυτταρολογία (Θ)
ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ C
Τεχνολογία γ΄ γυμνασίου
Γλώσσα προγραμματισμού C++
ΣΤΟΧΟΣ: Να μπορείτε να:
ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ... ΣΤΟ TWITTER
Φοιτητές: Κωνσταντίνος Ζηνόβιος Χριστίνα Λάσπα Βασιλική Θεοδοσίου
Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας.
Ενότητα 2η : ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ μ.Χ.
H/Y Υλικό Λογισμικό Συστήματος Εφαρμογών. H/Y Υλικό Λογισμικό Συστήματος Εφαρμογών.
Τηλέφωνο.
ΧΑΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΧΑΚΕΡΣ Μια εργασία του Δημήτρη Μυριδάκη, του Γιάννη Νικολάου και του Γιάννη Ολυμπίτη.
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Η ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ: ΕΠΙ ΞYΡΟΥ ΑΚΜΗΣ --Δρ. Νάγια Ρούσου
Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ
Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής
Μεθοδολογία Έρευνας 3ο εξάμηνο
Ιστορική εξέλιξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Kυματική θεωρία της ύλης (1924) Κάθε κινούμενο μικρό σωματίδιο, π. χ
Διοίκηση επιχειρήσεων
ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ απαρτχάιντ ουδέτερο
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Τεχνικές Ισοστάθμισης Διαύλου και Τεχνικές Διαφορικότητας
Τεχνικές Ισοστάθμισης Διαύλου και Τεχνικές Διαφορικότητας
الإحصاء الحيوي Biostatistics
Θεματικές Ενότητες Μέθοδοι και εργαλεία σχεδιασμού, παρακολούθησης και διαχείρισης των ΕΕΜΤ. Η έννοια της τουριστικής φέρουσας ικανότητας. Τα στάδια εφαρμογής.
Παράδοση βασισμένη στο 1ο -2ο κεφάλαιο του βιβλίου «Η πειραματική μέθοδος στην επιστημονική έρευνα»,του Christensen (2001) ελληνική έκδοση 2007, Παπαζήσης.
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΙΙ Μητράκας Π. Λάμπρος MD, MSc, PhD Ουρολόγος, FEBU
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ Κατάταξη και επεξεργασία του υλικού Αρχειοθέτηση Κατασκευή βάσεων δεδομένων-αρχείων Ανάθεση τελικών εργασιών

Επισκοπηση βιβλιογραφιασ Ταξινόμηση και επεξεργασία του υλικού

Αξιολογηση υλικου Κατά τη διαδικασία της διεξοδικής μελέτης του υλικού, διαπιστώνουμε ποιο από το υλικό που έχουμε συγκεντρώσει μπορεί να αξιοποιηθεί πραγματικά για την εργασία μας. Είναι η φάση που αξιολογείται το υλικό μας και περιορίζουμε τα δεδομένα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Οι λέξεις-κλειδιά που ενδεχομένως χρησιμοποιήσαμε για την αναζήτηση υλικού, μπορούν να αποτελέσουν και ένα είδος κατηγοριών κατά την ταξινόμηση και αποδελτίωση του υλικού μας. Η αξιολόγηση του υλικού και της βιβλιογραφίας που έχουμε συγκεντρώσει είναι μια απαραίτητη διαδικασία, καθώς θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε τον όγκο των πληροφοριών και να επικεντρωθούμε μόνο στα σημαντικά.

Καταταξη-ταξινομηση υλικου Αποτελεί τη διαδικασία διάταξης του υπάρχοντος και αποδελτιωμένου υλικού με βάση συγκεκριμένες παραμέτρους και κανόνες. Με βάση την αποδελτίωση που έχουμε κάνει και το αποδελτιωμένο υλικό που έχουμε συγκεντρώσει (σημειώσεις-κάρτες αποδελτίωσης) μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια ταξινόμηση ανά θέματα του υλικού μας. Οι λέξεις-κλειδιά μπορούν να αποτελέσουν τις κατευθυντήριες γραμμές αυτής της ταξινόμησης. Εφόσον αναδύονται πολλές ιδέες ή απόψεις από μια πηγή ή διάφορες πηγές μπορούμε να επιχειρήσουμε ένα διαχωρισμό μέσα από τις σημειώσεις που έχουμε κρατήσει και τη σωστή βιβλιογραφική αναφορά των επεξεργασμένων πηγών. Η ταξινόμηση του αποδελτιωμένου υλικού μας σε κατηγορίες μάς επιτρέπει να συγκεντρώσουμε όλες τις απόψεις διάφορων συγγραφέων σχετικά με το θέμα της κατηγορίας, με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε σε μια ευκολότερη αξιολόγηση και σύγκριση των απόψεων. Αυτή η σύγκριση και αξιολόγηση θα μας βοηθήσει να κρίνουμε καλύτερα και με πιο αξιόπιστο τρόπο τις διαφορετικές απόψεις. Έτσι, δεν θα αποτελέσει η εργασία μας μια απλή συρραφή των απόψεων των άλλων, καθώς το τελικό προϊόν και η συγγραφή της εργασίας θα αποτελέσει μια αξιολογημένη διαδικασία των πηγών, που θα αναδεικνύει την κριτική μας άποψη. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει πως θα έχουμε αποδελτιώσει σωστά το υλικό σύμφωνα με τους κανόνες που είδαμε στα προηγούμενα μαθήματα.

Επισκοπηση βιβλιογραφιασ Οπωσδήποτε η επισκόπηση ολόκληρης της βιβλιογραφίας σχετικά μ’ ένα αντικείμενο που μελετούμε αποτελεί μια επίπονη, χρονοβόρα, δαπανηρή, αλλά σαφώς απαραίτητη διαδικασία. Πάντα όλοι οι ερευνητές συναντούν την ίδια δυσκολία: ποιο θα είναι το κριτήριο για τη μελέτη του υλικού που έχουμε συγκεντρώσει; Η καλύτερη δυνατή λύση κατά τη μελέτη του υλικού είναι να το διαχωρίσουμε σε γενικές ομάδες, ειδικές κατηγορίες ή επικεφαλίδες. Διαβάζοντας μια πηγή μπορείτε να διαμορφώνετε μια περιληπτική αξιολόγηση, προσπαθώντας να αναδείξετε τα δεδομένα που παρουσιάζει σχετικά με το θέμα που μελετάτε, ποια ερωτήματα απαντά σχετικά μ’ αυτό το θέμα και ποια ενδεχομένως αφήνει αναπάντητα- ποιες είναι οι παραλείψεις. Αυτή η αξιολογική διαδικασία μπορεί να είναι βοηθητική ως προς την ταξινόμηση του υλικού μας, καθώς μπορεί να οδηγήσει στη διαμόρφωση ομάδων, κατηγοριών και υποενοτήτων.

Βασεισ δεδομενων & αρχειων Η περίπτωση του Filemaker Παράδειγμα Αρχειοθέτησης

Filemaker ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Παραδειγμα αρχειοθετησησ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

βιβλιογραφια Bell J., Πώς να συντάξετε μια επιστημονική εργασία: οδηγός ερευνητικής μεθοδολογίας (μτφρ. Ε. Πανάγου), Αθήνα: Μεταίχμιο, 2005, σσ. 138- 156. Λάββας Γ., Έννοια-είδη-τεχνική της επιστημονικής εργασίας, Θεσσαλονίκη: Αφοί Κυριακίδη, 1978, σσ. 39-47. Μάντζαρης Γ., Επιστημονική έρευνα: συγγραφή- διαμόρφωση-παρουσίαση επιστημονικών εργασιών, Θεσσαλονίκη: αυτοέκδοση, 2012, σσ. 294-298.