Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γλώσσα προγραμματισμού C++

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γλώσσα προγραμματισμού C++"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γλώσσα προγραμματισμού C++

2 Ιστορική Αναδρομή! Η γλώσσα αναπτύχθηκε από τον Μπιάρνε Στρούστρουπ το 1979 στα εργαστήρια Bell της AT&T, ως βελτίωση της ήδη υπάρχουσαςγλώσσας προγραμματισμού C, και αρχικά ονομάστηκε "C with Classes", δηλαδή C με Κλάσεις. Μετονομάστηκε σε C++ το 1983. Οι βελτιώσεις ξεκίνησαν με την προσθήκη κλάσεων, και ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εικονικές συναρτήσεις, υπερφόρτωση τελεστών, πολλαπλή κληρονομικότητα, πρότυπα…

3 Η γλώσσα ορίστηκε παγκοσμίως, το 1998, με το πρότυπο ISO/IEC :1998. Η τρέχουσα έκδοση αυτού του προτύπου είναι αυτή του2003, η ISO/IEC 14882:2003. Μια καινούρια έκδοση είναι υπό ανάπτυξη, γνωστή ανεπίσημα με την ονομασία C++0x.

4 Χαρακτηριστικά Γλώσσας C++
Η C++ κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξης της C και τον προεπεξεργαστή της C. Το παρακάτω είναι ένα πρόγραμμα hello world που χρησιμοποιεί την λειτουργία stream τηςπρότυπης βιβλιοθήκης της C++ για να γράψει ένα μήνυμα στην κύρια έξοδο. Το παρακάτω πρόγραμμα χρησιμοποιεί την βιβλιοθήκη εισόδου/εξόδου. 

5 Πρόγραμμα με βιβλιοθήκη εισόδου/εξόδου!
 Πρόγραμμα με βιβλιοθήκη εισόδου/εξόδου! 

6 Τελεστές και υπερφόρτωση τελεστών της C++
Η C++ παρέχει περισσότερους από 30 τελεστές, που καλύπτουν τη βασική αριθμητική, το χειρισμό bit, αναφορά δεικτών, συγκρίσεις, λογικές πράξεις κ.α. Σχεδόν όλοι οι τελεστές μπορούν ναυπερφορτωθούν για τύπους ορισμένους από το χρήστη, με λίγες εξαιρέσεις όπως πρόσβαση μέλους (. και .*). Το πλούσιο σύνολο από τελεστές που μπορούν να υπερφορτωθούν είναι βασικό για τη χρήση της C++ ως γλώσσα ειδικού πεδίου (domain specific language).

7  Οι υπερφορτώσιμοι τελεστές είναι ακόμα βασικό μέρος πολλών προχωρημένων τεχνικών προγραμματισμού της C++, όπως οι έξυπνοι δείκτες. Η υπερφόρτωση ενός τελεστή δεν αλλάζει την προτεραιότητα των υπολογισμών όπου χρησιμοποιείται, ούτε τον αριθμό των τελεστέων που χρησιμοποιεί ο τελεστής (αν και οποιοσδήποτε τελεστέος μπορεί απλά να αγνοείται).

8 Πηγές που χρησιμοποιήσαμε για την παρουσίαση!
«Η Προέλευση της C++», Ζαφείρης Φιλίτσας. Ανακτήθηκε στις


Κατέβασμα ppt "Γλώσσα προγραμματισμού C++"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google