Κινητικά Παιχνίδια στο φυσικό περιβάλλον

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
BOCCIA IN ACTION! Μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια, για να μάθετε πως παίζεται αυτό το υπέροχο παιχνίδι!
Advertisements

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
ΑΜΑΔΕΣ Φέτος στο περιβαλλοντικό γελάσαμε, διασκεδάσαμε, παίξαμε . Ένα συναρπαστικό παιχνίδι ήταν οι αμάδες που άρεσαν πολύ σε όλους μας.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Α’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΝΗΠΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 01/10/ /01/2013 Φοιτήτρια Σηφάκη Ελένη επόπτρια καθηγήτρια:Τσαούλα Κων/να.
Καινοτομία και Δημιουργικότητα στη Φυσική Αγωγή
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση,
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Μαθήματα Management - 1 Ξαφνικά, εμφανλιστηκε μια τίγρις,
Εργοθεραπευτική Παρέμβαση σε Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες
Και ο θεός δημιούργησε τον άντρα …. - Αδάμ πέρνα αυτήν την κοιλάδα… Ο Θεός του είπε: Ο Αδάμ ρώτησε: - τι είναι η κοιλάδα, Κύριε?
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Άι- μπάι Πάολα Αλυσανδράτου.
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση,
Εισαγωγή στο σενάριο   Τι είναι το σενάριο. Α. H τέχνη του να σκέφτεσαι σε εικόνες. -Προ-σχεδιο της τελικής ταινίας Β.Στο σενάριο δεν μπορείς να περιγράψεις.
Ενότητα 2.2 Σύγχρονες προσεγγίσεις στη Διδακτική μεθοδολογία
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
Ορισμός της διδασκαλίας Οι ενέργειες και οι χειρισμοί, στους οποίους προβαίνει ο εκπαιδευτικός για να βοηθήσει το μαθητή στην οικειοποίηση γνώσεων και.
Πώς τα απλά μαθηματικά μπορούν να εξηγήσουν «μαγικά κόλπα»;
Σενάριο.
Δραστηριότητα ΤΙΤΛΟΣ : «ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ» ΤΙΤΛΟΣ : «ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ» ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ : KIDSPIRATION ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα και τα παραδοσιακά παιχνίδια
9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Μάνος Χατζιδάκις»
Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.
Αναδόμηση σχεδίου μαθήματος Τίτλος: Μαγνητικές κούκλες
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
ΥΛΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ Η κίνηση είναι χαρακτηριστική ιδιότητα της ύλης. Κίνηση παρατηρούμε από τους μακρινούς γαλαξίες έως μέχρι το εσωτερικό των ατόμων. Η.
ΓΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ 1ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
Α. Χατζηπαντελή MSc. PhD. Νοερή απεικόνιση τρόπος αντιµετώπισης προβληµάτων, ή γεγονότων µε τη σκέψη προτού αντιμετωπισθεί στην πραγµατικότητα.
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
Στέκομαι, περπατώ…φρενάρω
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΉΤΡΙΑ Δρ. ΤΣΙΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Οι παρουσιάσεις του μαθήματος βασίζονται στο.
Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω και κάτω.
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΞΑΕΡΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ. Πανεπιστήμιο Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Σενάριο Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Δομή & και Αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων. Διδασκαλία μέσω παραδείγματος Ανοίξτε την παρακάτω ιστοσελίδα και διαβάστε το σενάριο βασισμένο στο «Πούσι»
Μελέτη και βελτίωση του πάρκου απέναντι από το σχολείο μας από τα παιδιά της Γ τάξης ( ) Οι εργασίες, οι σχετικές με το project, ξεκίνησαν με αφορμή.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΤΟ Ε. Π. ΠΑΙ. Κ. ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ / Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
Μελέτη Περίπτωσης 1 Παραπομπή από γονείς Παιδί 4,6 ετών
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Η πλατφόρμα Βασίλης Γαργανουράκης Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου
Βιολογία Γυμνασίου.
Υγεία και Ευεξία Μαθητών/τριών
Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Β’ γυμνασίου(Γεωμετρία)
Κυνήγι θησαυρού με θέμα τις υγιεινές συνήθειες
Εκπαιδευτικη τεχνολογια-πολυμεσα
Τα τρία γουρουνάκια απ΄το ΣΤ΄1
«Τάξη» έξω από την «τάξη»…
Κρυστα ρακαλλιδου.
Η Ιστορία του μπάσκετ ή καλαθοσφαίρισης
Μέθοδος Project Μάντω Βροντίση
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
«ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» Ομαδική Εργασία στο μάθημα της Λογοτεχνίας με θέμα :
Και ο θεός δημιούργησε τον άντρα…
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
73 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
4 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: 1/ θ Νηπιαγωγείο Φράγκα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κινητικά Παιχνίδια στο φυσικό περιβάλλον ΛΑΜΠΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΚΦΑ – PROJECT B1

1. Βρίσκω το δέντρο μου Με το σφύριγμα οι μαθητές αγκαλιάζουν ένα δέντρο Με το δεύτερο επιστρέφουν στην αφετηρία Με το τρίτο προσπαθούν με κλειστά μάτια – μαντήλι, κασκόλ – να βρουν το «δικό τους» δέντρο

Συνοπτική Περιγραφή Στόχος Γνωστικός Οι ζωές μας δεν είναι ανεξάρτητες από το φυσικό περιβάλλον και τις αλλαγές που συμβαίνουν σ αυτό. Προστατεύω τα δάση… Στόχος Κινητικός Φυσική δραστηριοποίηση Στόχος Συναισθηματικός Ομάδα – Κοινωνικές & Συνεργατικές δεξιότητες Είδος Δραστηριότητας: άσκηση προσομοίωσης – «οι μαθητές αγκαλιάζουν τα δέντρα..» Απαιτούμενος Χρόνος: 15 λεπτά Απαιτούμενος Χώρος: η αυλή του σχολείου ή ένας κλειστός χώρος που επιτρέπει την κίνηση Μέγεθος ομάδας: Από 10 άτομα και πάνω Ηλικία συμμετεχόντων: 5 + Απαιτούμενα Υλικά: άνετη ενδυμασία που επιτρέπει την κίνηση

2. Μαζεύω χρώματα της φύσης Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες των 3- 4 ατόμων συλλέγουν χρωματιστά υλικά, ξύλα-πέτρες-φύλλα …Κάθε ομάδα προσπαθεί να μαζέψει τα περισσότερα.. Στόχοι κινητικοί, συναισθηματικοί και γνωστικοί

3. Περνάω το ποτάμι Πάνω από μία φυσική γέφυρα στο βουνό ή στο δάσος Δημιουργία ομάδας, συνεργασία Ισορροπία & συντονισμός

4. Η πιο μεγάλη πέτρα… θησαυρός Κάθε ομάδα προσπαθεί να βρει τον «θησαυρό» και να το μεταφέρει ομαδικά. Συνεργασία, δύναμη, ευκινησία, ταχύτητα Συλλογή μέσα σε οριοθετημένο πεδίο Συμβολικό παιχνίδι

5. Μεταφορά τραυματία Εμπιστοσύνη, συνεργασία, αλληλεπίδραση Δύναμη, αντοχή στη δύναμη Προσομοίωση. Μπορεί να συμβεί ατύχημα σε πραγματικές συνθήκες στο φυσικό περιβάλλον Μεταφορά στον αέρα από σώμα σε σώμα… ανθρώπινη αλυσίδα

“UBUNTU” Ένας ανθρωπολόγος πρότεινε το ακόλουθο παιχνίδι στα παιδιά μιας Αφρικάνικης φυλής:  Τοποθέτησε ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά φρούτα δίπλα σ’ ένα δέντρο και είπε στα παιδιά ότι όποιο από αυτά φτάσει πρώτο στο καλάθι θα πάρει όλα τα φρούτα. Όταν τους έδωσε το σινιάλο για να τρέξουν, πιάστηκαν χέρι χέρι και ξεκίνησαν να τρέχουν όλα μαζί. Ύστερα κάθισαν σ’ έναν κύκλο για να φάνε τα φρούτα. Όταν ρώτησε τα παιδιά γιατί το έκαναν αυτό αφού κάποιο από αυτά θα μπορούσε να είχε καρπωθεί όλα τα φρούτα, τα παιδιά απάντησαν “UBUNTU” που σημαίνει «δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος!» Η λέξη “UBUNTU” στην γλώσσα τους σημαίνει : «Υπάρχω γιατί υπάρχουμε».! Παίξαμε το ubuntu,αλλά αποτύχαμε …Ζητήθηκε από τα παιδιά να φτάσουν στο «έπαθλο». Το ατομικό συμφέρον κυριάρχησε έναντι του συλλογικού με ελάχιστες εξαιρέσεις … Συνειδητοποίηση ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή. Οι «πρωτόγονες» φυλές της δίνουν μάθημα ανθρωπιάς στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμένο(;) άνθρωπο.

Συνεργατικό – μη ανταγωνιστικό παιχνίδι Τα Λάφυρα! Συνεργατικό – μη ανταγωνιστικό παιχνίδι Συμμετέχοντες: Ηλικία 10+ Ηλικία: 3 – 103… Χώρος: αυλή ή κλειστό γυμναστήριο Ομάδες: 4

Λάφυρα = Φρούτα & Λαχανικά! Στις 4 γωνίες του ορθογωνίου τοποθετούνται οι 4 ομάδες Με το σφύριγμα οι 2 κυνηγούν τις άλλες 2 στο κέντρο Στόχος η αρπαγή ρούχου ή αξεσουάρ! Σε 5 απώλειες… ο μαθητής εκτός παιχνιδιού! Στις αρχικές γωνίες, δεν μπορεί να πλησιάσει ο αντίπαλος.. Προβληματισμός: ;;;;;

Εργασία… φτιάξτε το μόνοι Εφαρμόστε ένα σύντομο υποθετικό ή πραγματικό πρόγραμμα – σχέδιο εργασίας ή διδακτικό σενάριο - με κεντρικό άξονα την κίνηση στο φυσικό περιβάλλον. Καταγράψτε: Αριθμό συμμετεχόντων & ηλικία, επίπεδο ΦΚ, τάξη κτλ Στόχους (κινητικούς, συναισθηματικούς κτλ) Περιεχόμενα & υλικά Αποτελέσματα Αξιολόγηση (πέτυχαν οι αρχικοί στόχοι;)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!