Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Advertisements

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
«Ο παιδικοσ κοσμοσ τησ Πινακοθηκησ»
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΒΗΜΑΤΑ»
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
Καινοτόμες δράσεις στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
17-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Χώρος Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Μακεδονίτισσα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΧΟΙ
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
Τα άγρια ζώα της Ελλάδας
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας
Συντελεστές: Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης: - Επιθεωρητής Τέχνης - Επιθεωρητής Τέχνης - Σύμβουλοι εκπαιδευτικών - Σύμβουλοι.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» 1 Ν. Αμανατίδης.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Γλωσσικού.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
Πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο. Στο πρόγραμμα αυτό ετοιμάσαμε με τα παιδιά μια «ολοκληρωμένη πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο.
Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να συνεργαστούμε με 15 διαφορετικά νηπιαγωγεία απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και με δυο από την Τουρκία και.
Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Αγωγή Υγείας: « Ο Ευτύχης ταξιδεύει» 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΜΟΥ σχ. έτος
«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία.
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
Κοινωνιολόγος-Συστημικός Ψυχοθεραπευτής
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
Αυτονομία Σχολικών Μονάδων στο Κυπριακό Εκπαιδευτικό Σύστημα
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης
Χορευτικό ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο: από το βορρά στο νότο
Την Τετάρτη οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας ,κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ,είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωής
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δομή Παρουσίασης Γνωριμία με το βιβλίο Γεωγραφίας Α’ Γυμνασίου
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
4 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς
33ο Νηπιαγωγείο Πατρών
3/θ 45ο Νηπιαγωγείο Πατρών
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Νηπιαγωγείο Καλλιθέας
Νηπιαγωγείο Λουσικών
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Νηπιαγωγείο Φαρρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου «Τα ζώα στην τέχνη και στη ζωή μας» 11 Οκτωβρίου 2014

Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου Το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Πάφου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, οργάνωσαν στις 11 Οκτωβρίου 2014 Εκπαιδευτική Εκδήλωση με τίτλο «Τα ζώα στην τέχνη και στη ζωή μας» με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Προστασίας των Ζώων, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. Η Εκπαιδευτική Εκδήλωση αυτή εντάχθηκε στο πλαίσιο προώθησης του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτότητας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου Η εκδήλωση απευθυνόταν στα παιδιά της Δ΄ τάξης των σχολείων της πόλης και επαρχίας Πάφου και είχε διάρκεια δύο ώρες. Γενικός σκοπός της εκδήλωσης «Τα ζώα στην τέχνη και στη ζωή μας» ήταν τα παιδιά μέσα από διάφορες δράσεις να αποκομίσουν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που διεγείρουν και διευρύνουν το ενδιαφέρον, την απόλαυση και την κατανόηση των έργων τέχνης και την υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στα ζώα.

Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον αυθεντικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πάφου και συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες που εφαρμόζονται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής με τίτλο «Αναζητώντας τα ζώα στην πινακοθήκη» . Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα διεξάγεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Δήμο Πάφου και απευθύνεται στα παιδιά της Β΄ τάξης . Επίσης, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και μελέτησαν τόσο έργα Κύπριων καλλιτεχνών με θέμα τα ζώα όσο και με πραγματικά ζώα στην αυλή της Πινακοθήκης και στη συνέχεια εκφράστηκαν εικαστικά για αυτή τους την εμπειρία.

Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου Φιλοξενήθηκαν τρεις ομάδες παιδιών των 20 ατόμων και πέρασαν από τρεις διαφορετικούς σταθμούς: Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Σταθμός 2: Γνωριμία με τα Ζώα και το έργο του Συνδέσμου προστασίας ζώων Σταθμός 3: Εικαστική Δημιουργία με καλλιτέχνες

Σχεδιάγραμμα 1: Η πορεία των ομάδων Σταθμός 1  

Η πορεία των ομάδων Υποδεχτήκαμε τα παιδιά με τους γονείς τους στο προαύλιο της Πινακοθήκης και τους καλωσορίσαμε. Στη συνέχεια τους δώσαμε οδηγίες για τους σταθμούς και τα συνοδεύσαμε στους σταθμούς τους.

Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Σε αυτό τον σταθμό τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον αυθεντικό χώρο της Πινακοθήκης και μέσα από παιδοκεντρικές προσεγγίσεις και βιωματικές δραστηριότητες μελέτησαν και επικοινώνησαν με έργα Κύπριων καλλιτεχνών που έχουν ως κύριο θέμα τους τα ζώα.

Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Τα παιδιά γνώρισαν τους εικαστικούς Γιώτα Ιωαννίδου, Σούζαν Βάργκας και Κύπρο Περδίο που μαζί με τη μουσειοπαιδαγωγό Φωτεινή Λάρκου, τους μίλησαν για τα έργα τους και συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες.

Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Γιώτα Ιωαννίδου, «Σκύλος», 2000, Ακρυλικό σε χαρτί Κύπρος Περδίος, «Άλογο», 1999, Μπρούντζος Σούζαν Βάργκας, «Ταύρος», 2001, Λάδι σε καμβά

Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Τα παιδιά εμπλέκονται σε δημιουργικές διαδικασίες μάθησης και δημιουργίας.

Σταθμός 2: Γνωριμία με τα Ζώα και το έργο του Συνδέσμου προστασίας ζώων

Σταθμός 2: Γνωριμία με τα Ζώα και το έργο του Συνδέσμου προστασίας ζώων

Απώτερος στόχος η υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στα ζώα Απώτερος στόχος η υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στα ζώα

Σταθμός 3: Εικαστική Δημιουργία με καλλιτέχνες

Σταθμός 3: Εικαστική Δημιουργία με καλλιτέχνες Τα παιδιά με την ενθάρρυνση των καλλιτεχνών δημιουργούν.

Σταθμός 3: Εικαστική Δημιουργία με καλλιτέχνες Τα παιδιά χρησιμοποιώντας τα πήλινα ζωάκια που δημιούργησαν, τα ομαδοποιούν και φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από θεατρικό παιχνίδι.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ: Τερέζα Λαμπριανού, Επιθεωρήτρια Τέχνης ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: Φωτεινή Λάρκου, Σύμβουλος Εικαστικής Αγωγής