Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο. Στο πρόγραμμα αυτό ετοιμάσαμε με τα παιδιά μια «ολοκληρωμένη πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο. Στο πρόγραμμα αυτό ετοιμάσαμε με τα παιδιά μια «ολοκληρωμένη πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο. Στο πρόγραμμα αυτό ετοιμάσαμε με τα παιδιά μια «ολοκληρωμένη πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο Τρικάλων κατάλληλη για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Ο σκοπός μας δεν ήταν η διαφήμιση του συγκεκριμένου χωριού,αλλά η προώθηση της αγωγής περπατήματος, η γνωστοποίηση στα παιδιά της παραγωγικότητας που πηγάζει από τη φύση καθώς και η ενθάρρυνση του εθελοντισμού στους ανήλικους.

2 Ζωηρή και επίμονη συμμετοχή έδειξαν μαθητές του Γυμνασίου Πρίνου με καταγωγή τον Πρόδρομο. Έτσι επιλέχτηκε το συγκεκριμένο χωριό. Κατά τα άλλα, όλα τα γειτονικά χωριά είναι εφάμιλλα σε ομορφιά και ενδιαφέρον.

3 Όρισαν λοιπόν την πορεία. Εξασφάλισαν κλειδιά και την άδεια να ανοίγουν αυτά το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. ‘Αντλησαν ιστορικές και λαογραφικές πληροφορίες για τη Μονή. Επέλεξαν να μιλήσουν για την μελισσοκομία στον τόπο τους.

4 Βρήκαν δύο ενδεικτικά βιντεάκια από το You Tube για να προβάλλουν με φλασάκι. Έφτιαξαν δύο φύλλα εργασίας,ένα για το καθένα με το όραμα να προβάλουν τα βιντεάκια σε μαθητές από ενδιαφερόμενα σχολεία σε τηλεόραση κάποιου καταστήματος,που δέχεται να παραχωρήσει τον χώρο του. Βρήκαν παλιά εξαρτήματα μελισσουργών συγγενών τους,για να δείξουν σε μαθητές.

5 Έφτιαξαν σε μορφή World οδηγίες για ένα οικολογικό περπάτημα. Και όταν βρήκαν μια ηλιόλουστη μέρα( γιατί οι σχολικές μέρες πέρασαν ως επί το πλείστον μέσα σε συννεφιά !), και τράβηξαν και τις φωτογραφίες τους!

6 Στείλαμε το υλικό στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και μας υποσχέθηκε ότι θα το στείλει στο Υπουργείο Παιδείας για έγκριση. Την αρχή του επομένου έτους μόλις έρθει η έγκριση επίσημα και καθόλα νόμιμα πλέον θα σταλεί η πρότασή μας σε όλα τα Δημοτικά και Νηπειαγωγία του Νομού από την Διεύθυνση.

7 Ευχαριστούμε την αρτοποιεία Χατζής που μας έδωσε 100 ε για να εκτυπώσουμε μία αφίσα για όλα τα χωριά των ριζών του Κόζιακα,την οποία και διανείμαμε σε κάθε κατάστημα και υπηρεσία κάθε χωριού και την αφισοκολλήσαμε στην είσοδο του e-trikala, στη Δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων και στο Πρακτορείο Τρικάλων. Ευχαριστούμε τον Απόστολο Μπρέντα Φυσικό για τη συλλογή τοπικών συνταγών που μας χάρισε και για δική μας χρήση,την οποία έφτιαξε με την ομάδα του για το «school without borders” Και την κυρία Ανθίτσα Γκουγκουστάμου για το PP της για τον Πρόδρομο που έφτιαξε με δική της ομάδα στο παρελθόν και μας το διέθεσε.

8 Θεωρούμε ότι οι παιδαγωγικοί στόχοι για κινητοποίηση των μαθητών για τον τόπο τους πραγματοποιήθηκαν. Επιπλέον πετύχαμε να δώσουμε αισθήματα χαράς στους συμμετέχοντες αλλά και σε όλους με τους ενήλικες και φορείς με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή. Ευχαριστούμε το θεσμό για τις ευκαιρίες που μας έδωσε να πραγματοποιήσουμε ένα πολύπλοκο παιδαγωγικό έργο σχεδόν εκτός τάξης και κυρίως χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση!

9


Κατέβασμα ppt "Πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο. Στο πρόγραμμα αυτό ετοιμάσαμε με τα παιδιά μια «ολοκληρωμένη πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομής στον Πρόδρομο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google