Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Advertisements

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΓ/ΣΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 Νοικοκυρεύουμε την οικονομία Στηρίζουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική Υπουργός Οικονομικών 15 Σεπτεμβρίου 2010.
Αγορά Ενέργειας στην Ελλάδα Π. Κάπρου Προέδρου της ΡΑΕ Καθηγητή ΕΜΠ.
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Αναπτυξιακά προγράμματα
ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΑΓΟΡΕΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Β.ΠΑΤΣΟΥΡΑΤΗΣ. ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ● Αύξηση των Επενδύσεων ● Τόνωση της Απασχόλησης ● Συγκράτηση Τιμών ● Βελτίωση.
Δεκέμβριος 2009 Οι δαπάνες υγείας και η δημοσιονομική πολιτική μετά την κρίση Σάββας Ρομπόλης και Ηλίας Ιωακείμογλου Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ.
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΤΟΣ Εκ των κάτω (Bottom-up) προσέγγιση για τον Σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα,
Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ Το Όραμα της Φαρμακοβιομηχανίας για την Ανάπτυξη για την Ανάπτυξη
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ Προκλήσεις και προοπτικές ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΠΕ
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (BALANCED SCORECARD)
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Α ΝΩΤΑΤΟ Τ ΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ι ΔΡΥΜΑ Σ ΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΙΤΙΕΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΜΟΝΗΣ Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως Μοχλός Ανάπτυξης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 2 η Δημόσιες Επενδύσεις και Αναπτυξιακά Έργα.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Καρπενησίου
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Κεφάλαιο 11 Διαχείριση Συνολικής Ζήτησης: Δημοσιονομική Πολιτική «Κατόπιν, ας στραφούμε στα προβλήματα της δημοσιονομικής μας πολιτικής. Εδώ οι μύθοι αποτελούν.
Εθνικός σχεδιασμός (αποτυχίες αγοράς και αποτυχίες κυβερνητικού σχεδιασμού) Προσέγγιση παράλληλη με την αγορά Εικόνα δυνατοτήτων της οικονομίας Υποδείγματα.
Το περιβάλλον Μάρκετινγκ Διάλεξη 2η
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 1. Μέσω των δημοσίων δαπανών πραγματοποιούνται όλοι οι στόχοι του κράτους, όπως : 1.Η ανακατανομή των πόρων της οικονομίας. 2.Η επέκταση.
Aθήνα,16 Νοεμβριου Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Συνδέει: την έρευνα και καινοτομία με την οικονομική ανάπτυξη με νέους τρόπους όπως είναι.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ νοικοκυριά επιχειρήσεις ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Δημόσιοι Οργανισμοί Δημόσιες επιχειρήσεις Στόχοι: 1.νοικοκυριά: max.
Κράτος Πρόνοιας και Εκπαίδευση Κλασσική Σοσιαλδημοκρατία & Ο Τρίτος Δρόμος.
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Μακροοικονομία Διάλεξη 5. Πληθωρισμός: μετράει τη μεταβολή του γενικού επιπέδου των τιμών Τα αίτια του Πληθωρισμού 1)Η θεωρία του πληθωρισμό ζήτησης:
Μακροοικονομία Διάλεξη 6. Ανεργία Τριβής: (βραχυχρόνια) είναι το ελάχιστο επίπεδο ανεργίας σε μια οικονομία. Η ανεργία που οφείλεται στο χρόνο που είναι.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΩΝ
Αγορά Εργασίας - Καινοτομία στην Οικονομία της Γνώσης
Εισαγωγή στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς
Βασιλεία Ι. Σινάνογλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Κράτος Πρόνοιας και Εκπαίδευση
Η βιομηχανία στον 21ο αιώνα
Ο κρατικός προϋπολογισμός
Ημερίδα ΕΕΣΥΜ – ΕΒΕΑ - ΟΦΑΕ Προς Μια Εθνική Στρατηγική Μεταφορών
ΕΚΠΑ - Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Ζαπατινας χαραλαμπος - Α.μ
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 9η
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
A Supply-Side Explanation for Current Account Imbalances 2014
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς
Τα μέσα εμπορικής πολιτικής 1. δασμός
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Η έννοια της επιχείρησης
Η έννοια της επιχείρησης
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Μεταπτυχιακης Διπλωματικης Εργασιας « Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
Γενική Θεώρηση των πολιτικών της ΕΕ: Κοινωνική αγορά;
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Π.κ.Ε ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΘΕΜΑ 2015 μη κληρωθέν α) Ποιες επιδράσεις επιφέρει στο εγχώριο εμπορικό ισοζύγιο μια υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος σε μια μεγάλη χώρα με ανεξάρτητη.
ΘΕΜΑ 2016 Ανεργία και Απασχόληση και οι συνέπειες τους για την οικονομία. α) Αίτια και πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας. β) Η επίδραση της σημερινής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ Αξιολόγηση Επενδύσεων και Έργων Διδάσκων: Απόστολος Παπαδούλης

Ας προσδιορίσουμε τι είναι επένδυση «Επένδυση είναι η τοποθέτηση κεφαλαίου σε μία δραστηριότητα από την οποία ο επιχειρηματίας προσδοκά ότι, συνθέτοντας υλικούς και άϋλους πόρους, θα δημιουργήσει αγαθά και θα αποκομίσει κέρδος» Στην περίπτωσή μας θα ταυτίσουμε την επένδυση με την δημιουργία μίας βιομηχανικής επιχείρησης

Να βρούμε τα βασικά τμήματα μιας επένδυσης Κεφάλαιο Βιομηχανικά γήπεδα Κτιριακές εγκαταστάσεις Μηχανολογικές εγκαταστάσεις Βοηθητικές υποδομές λειτουργίας Μεταφορικά μέσα Τεχνογνωσία Ανθρώπινο δυναμικό Αγορές

Θετικές επιπτώσεις της επένδυσης Εισροές της επένδυσης Άμεσες εισροές Έμμεσες εισροές Οικονομο- τεχνικές Οικονομικές Κοινωνικο- πολιτικές Κοινωνικο- οικονομικές Οικονομικές Κοινωνικο- οικονομικές Δημοσιονομικές ΦΑΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Άμεσες εισροές: Οικονομοτεχνικές ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δημιουργία εισοδήματος στους ιδιοκτήτες γης Αξιοποίηση αγορών κατασκευαστών και προμηθευτών υλικών Αρχιτεκτονική – Αισθητική – Περιβαλλοντική διάσταση Κινητοποίηση διαφόρων επαγγελμάτων (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, δικηγόροι, λογιστές), και δραστηριοτήτων (τράπεζες, διάφοροι οργανισμοί, Δημόσιο, κλπ) Προσλήψεις προσωπικού (καθορισμός οργανογράμματος, διαδικασίες αξιολόγησης/επιλογής) Επιλογή τεχνολογίας (οίκοι εγχώριοι ή του εξωτερικού) Οργάνωση παραγωγικής ροής και logistics

Άμεσες εισροές: Οικονομικές ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αύξηση της απασχόλησης Δημιουργία εισοδήματος Προσφορά νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά Αύξηση των εξαγωγών

Άμεσες εισροές: δημοσιονομικές ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ενίσχυση των κρατικών εσόδων από άμεσους φόρους Ενίσχυση των κρατικών εσόδων από έμμεσους φόρους Βελτίωση του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών Περιορισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος Περιορισμός του Δημόσιου χρέους Μείωση της ανεργίας και των δαπανών για επιδόματα Αναζωογόνηση της εγχώριας οικονομικής και παραγωγικής βάσης Αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και του κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Άμεσες εισροές: Κοινωνικοοικονομικές ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος Μείωση της συμμετοχής των κρατικών δαπανών στην κοινωνική ασφάλιση Βελτίωση του οικονομικού και του κοινωνικού επιπέδου Ενίσχυση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας Βιώσιμη ευημερία

Έμμεσες εισροές: Οικονομικές Αύξηση της ζήτησης στις αγορές Αύξηση του πολλαπλασιαστή μεγέθυνσης της οικονομίας Ενίσχυση του ανταγωνισμού – συγκράτηση τιμών Ενίσχυση του στοιχείου της ποιότητας

Έμμεσες εισροές: κοινωνικοοικονομικές ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ενίσχυση της καινοτομίας, της έρευνας και της εφευρετικότητας Συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις, κλάδους και δραστηριότητες (νέος κύκλος μεγέθυνσης της οικονομίας) Προστασία του περιβάλλοντος Ανάπτυξη εσωτερικής κουλτούρας οργάνωσης – άμιλλα

Έμμεσες εισροές: κοινωνικοοικονομικές ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ζήτηση για νέα επαγγέλματα – Νέοι μηχανισμοί κατάρτισης Επιστροφή απαιτήσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα – Νέα γνώση – Έρευνα – Διαφοροποίηση της κρατικής δαπάνης Δημιουργία αναπτυξιακών και κοινωνικών υποδομών Εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης και των Θεσμών Προσέλκυση νέων επενδύσεων

Έμμεσες εισροές: Κοινωνικοπολιτικές ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης της ατομικής και συλλογικής ζωής - Κοινωνικοποίηση Ανάπτυξη κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων – Ομάδες πίεσης για την ανακατανομή του εισοδήματος Απόκτηση νοοτροπίας καριέρας Ανάπτυξη διεθνοποιημένης αντίληψης Μεταναστευτικά ρεύματα Αναβάθμιση απαιτήσεων

Αρνητικές επιπτώσεις της επένδυσης 1. Η ενίσχυση του ανταγωνισμού οδηγεί κάποιους αντιπάλους σε μαρασμό (ανεργίας) 2. Η οικονομία της αγοράς ορθώνεται ως αντίπαλο δέος στην πολιτική εξουσία και άλλοτε διαπλέκεται και άλλοτε συγκρούεται (διαπλοκή – διαφθορά) 3. Η απουσία αποτελεσματικού φορο-ελεγκτικού συστήματος δημιουργεί την φοροδιαφυγή. Οι απαιτήσεις της κοινωνίας για δημόσιες δαπάνες αυξάνονται. (δημοσιονομικά ελλείμματα) 4. Η εντατική και χωρίς πρόνοιες εκμετάλλευση α΄ υλών δημιουργεί προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον 5. Η μεγάλη εξάρτηση ενός κοινωνικο-οικονομικού συστήματος από μία συγκεκριμένη δραστηριότητα το κάνει πολύ ευάλωτο σε μία κρίση 6. Η λειτουργία της επιχείρησης επιβαρύνει το περιβάλλον. Η απουσία κανόνων διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος