Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Τι είναι χοληστερόλη; Λιπίδιο->παράγεται στον οργανισμό μας από το συκώτι. Αποτελεί δομικό συστατικό όλων των κυττάρων του οργανισμού. Χρησιμοποιείται.
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
φυτικές στερόλες & στανόλες, ελαιόλαδο.
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Οι αναβολικές ουσίες είναι φάρμακα τα οποία προέρχονται από την ανδρική σεξουαλική ορμόνη, την τεστοστερόνη. Προάγουν την ανάπτυξη της μυϊκής.
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ : «ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ»
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Τι είναι η χοληστερόλη και γιατί μας ενδιαφέρει;
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
Ενότητα 5.5 Διαιτητικές ή φυτικές ίνες ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ.
Γιώργος Αθανασόπουλος Κατερίνα Αθανασοπούλου
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
Αγωγή υγείας Μεσογειακή Διατροφή Ενότητα 3.8
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Η σημασία των αντιοξειδωτικών στη διατροφή του ανθρώπου
Μεσογειακή Διατροφή.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
BABY BOOM. HOW THE FIRST NINE MONTHS SHAPE THE REST OF YOUR LIFE.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
ΟΜΑΔΕΣ & ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Διατροφή και Ασθένειες
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Ορθόδοξη Χριστιανική Διατροφή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ Αγγελική Παπαδάκη

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Τρόφιμα που καταναλώνονται ως μέρος μιας φυσιολογικής διατροφής Όχι διατροφικό συμπλήρωμα Περιέχουν φυσικά συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση, που δε θα περιείχε κανονικά ένα τρόφιμο Όχι χημικώς παρασκευασμένα συστατικά Επιστημονικώς αποδεδειγμένες θετικές επιδράσεις σε διάφορες σωματικές λειτουργίες Οφέλη πέραν της ‘βασικής’ διατροφής

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Βελτιώνουν την ποιότητα ζωής Βελτιώνουν την υγεία Μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών Έλεγχος από έγκυρους οργανισμούς Διατροφική ετικέτα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Για να αναγνωριστεί ένα τρόφιμο ως λειτουργικό... Αναγνώριση βιολογικών δεικτών που συνδέουν το τρόφιμο με μια λειτουργία ΠΡΟΣΟΧΗ στην ποιότητα των ερευνών! Βιομηχανία τροφίμων: Προσθήκη ή αφαίρεση ενός διατροφικού παράγοντα Αλλαγή στην επεξεργασία τροφίμων  Λειτουργικό τρόφιμο

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΟΦΕΛΗ Τα οφέλη πρέπει να προέρχονται από κατανάλωση των τροφίμων σε φυσιολογικές ποσότητες Οφέλη σε.... Ανοσοποιητικό σύστημα Πρόληψη ασθενειών Καθυστέρηση γήρατος Έλεγχος φυσιολογικών λειτουργιών

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Προβιοτικά Μικροοργανισμοί που όταν πέπτονται βελτιώνουν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου Λακτοβάκιλλοι Bifidobacteria Γιαούρτι, γάλα Οφέλη σε....  διάρροιας  ανοσοποιητικού συστήματος  χοληστερόλης  ανάπτυξης όγκων

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Πρεβιοτικά Συστατικά που ενεργοποιούν την ανάπτυξη των προβιοτικών, προάγοντας τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου Φυτικές ίνες Ινουλίνη Πολυαλκοόλες

ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ Οφέλη σε....  γλυκόζης αίματος Έλεγχος διαβήτη Αποβολή χολικών οξέων  χοληστερόλης  χρόνος παραμονής τροφίμων  καρκίνου παχέως εντέρου  δυσκοιλιότητας  παχυσαρκίας  καρδιαγγειακών νοσημάτων

ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ Λειτουργικό τρόφιμο: Βρώμη

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Μικροθρεπτικά συστατικά Σελήνιο, ασβέστιο, ψευδάργυρος Βιταμίνες Α, C, E, φολικό οξύ Εμπλουτισμός Δημητριακών, χυμών, γαλακτοκομικών Οφέλη σε....  ανοσοποιητικού συστήματος Ιδιαίτερα στο γήρας Αντιοξειδωτική δράση  καρκίνου, καρδιαγγειακών  οξείδωσης LDL-χοληστερόλης  ελευθέρων ριζών, καταρράκτη Λειτουργία ως ένζυμα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Καφεϊνη  νευρικού συστήματος Πρωτεϊνη σόγιας και ισοφλαβόνες  χοληστερόλης  καρδιαγγειακών Αντιοξειδωτική δράση ω-3 λιπαρά οξέα Ψάρια, εμπλουτισμένα αυγά  τριγλυκεριδίων Αντιφλεγμονώδης δράση  ανάπτυξης όγκων Βελτίωση συμπτωμάτων αρθρίτιδας

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Στερόλες Φυσικό συστατικό (μικρές ποσότητες) Φρούτα, λαχανικά Όσπρια, ξηροί καρποί, φυτικά έλαια Στανόλες Κυρίως υδρογόνωση των φυτοστερολών (εμπορική χρήση) Γιαούρτια Μαργαρίνες  απορρόφησης χοληστερόλης LDL-χοληστερόλης 2g/ ημέρα   στεφανιαίας νόσου κατά 25%

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Φλαβονοειδή – πολυφαινόλες ΄Φυτοχημικές’ ουσίες Παρουσία μόνο στα φυτά – ενίσχυση της άμυνας των φυτών Φυσικό συστατικό (μικρές ποσότητες) Φρούτα, λαχανικά (π.χ. λυκοπένιο, ανθοκυανίνες) Τσάι (κατεχίνες) Κρασί (τανίνες) Κακάο (ισοκατεχίνες) Αντιοξειδωτική δράση  φλεγμονών  ανάπτυξης όγκων  LDL-χοληστερόλης  καρδιαγγειακών

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Τσάι - κατεχίνες Ξηροί καρποί - φυτικές ίνες κλπ.  θερμογένεσης και οξείδωσης λίπους  σωματικού βάρους; Ξηροί καρποί - φυτικές ίνες κλπ.  LDL-χοληστερόλης και καρδιαγγειακών Έλεγχος βάρους; Σοκολάτα - πολυφαινόλες κακάου  αρτηριακής πίεσης Σκόρδο - σουλφουρικά οξέα Αντιοξειδωτική δράση  ολικής και LDL-χοληστερόλης

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ Υπερκατανάλωση  διατροφική ισορροπία; Μεγάλες δόσεις; 20 mg/ ημέρα β-καροτενίου (για 5-8 χρόνια)   καρκίνου πνευμόνων σε καπνιστές Κατανάλωση στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής Κατανάλωση δίαιτας με λειτουργικά συστατικά