ΟμΑδα 1 - Ενδοοικογενειακη Βια

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

X I ΣΤΟ ΒULLYING.
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Όλοι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας !
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ντία Γερμανού, Δασκάλα ΙΒ΄Δημοτικό Σχολείο Πάφου.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
ΟΡΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΘΥΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΕΣ
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗ
Εργασία της μαθήτριας Γ’ τάξης
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Γονείς Εκπαιδευτικοί Μηχανισμοί ομάδας
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Ρατσισμός-Bulling.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Κ.Σ.Β. ΚΑΤΑ της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ!!! Καλώς ήρθατε στην πρώτη μας εκπομπή!
Σχολικός Εκφοβισμός/Bullying
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ;  Αντικείμενο προσοχής  Εσκεμμένη η απρόκλητη  Κοινωνικό πρόβλημα  Ομαδικό φαινόμενο  Συχνό φαινόμενο.
Με τον όρο βία στο σχολείο αποδίδεται στα ελληνικά ο αγγλικός school bullying, που αναφέρεται στην χρήση βίας, σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη, που ασκείται.
Ερευνητική εργασία της Ά Λυκείου Υπεύθυνος καθηγητής: Σουσαμλής Παναγιώτης.
Η ΒΙΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
Η ομάδα:Βία στα σχολεία…
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Βασιλική Μουγκού Γεωργία Παπαθεοδώρου
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Σωτηρία Ηλιοπούλου Βίκυ Μάρκου
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;. sdBo sdBo.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
“ Ένας 15χρονος έστειλε μήνυμα μέσω e- mail και γνωστοποιούσε ότι τον κορόιδευαν για μια συμπεριφορά που είχε και που δεν ταίριαζε με το στερεότυπο συμπεριφοράς.
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου.
Θέμα : « Ενδοσχολική Βία ».  A βραάμκια Ελεονώρα  Καραλή Σοφία  Σπυριδώνου Ειρήνη  Σωτηρίου Μαρία.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό «Επίλυση διαφορών» Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος - Γιώργος Ιωάννου Γυμνάσιο ΩΘΗΣΗ - Α’ Γυμνασίου - τμήμα Α1 - 1 Δεκεμβρίου 2015.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Σχολικός Εκφοβισμός.
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Βία και μορφές βίας Χρυσάνθη Χ..
Εκφοβισμός στα σχολεία
6 Μαρτίου 2016 Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού!
ΟΜΑΔΑ1 - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟ ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
Ερευνητική εργασία Θέμα: Σχολική βία Κατάλογος μαθητών:
Έρευνα για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού
σχολικοσ εκφοβισμοσ - επιθετικοτητα
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Έρευνα για την ενδοσχολική βία και καλές πρακτικές
Ερευνα για την σχολικη βια
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ « Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»
ΟΙ ΔΙΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Σχολικός εκφοβισμός Σε όλο τον κόσμο.
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟμΑδα 1 - Ενδοοικογενειακη Βια Αιμιλία Κουλόγιαννη Φωτεινή Κουλόγιαννη Άννα Κουλλάου Αντώνης Κυρτάτος

Ορισμός Η ενδοοικογενειακή βία. Με τον όρο ενδοοικογενειακή βία εννοούμε τη βία που ασκείται από τους γονείς στα παιδιά ή τη βία ανάμεσα στους δύο συζύγους. Η βία αναφέρεται στις πράξεις της επιθετικότητας και της κατάχρησης που προκαλεί ή σκοπεύει να προκαλέσει τον εγκληματικό τραυματισμό ή τη ζημιά στα πρόσωπα, και (σε μια μικρότερη έκταση) τα ζώα και την περιουσία. Όπως προκύπτει από έρευνες τα ποσοστά της Ελλάδας όσον αφορά την ενδοοικογενειακή βία είναι υψηλά.

Οι στόχοι μας Ενημέρωση των συμμαθητών μας. Ευαισθητοποίηση μαθητικής κοινότητας. Εξερεύνηση ψυχολογίας των θυμάτων.

1ο Γράφημα

2o γράφημα

3ο Γράφημα

Συμπεράσματα Πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ γονέων-παιδιών. Μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης. Ξεσπάσματα θυμού των ενηλίκων απέναντι στους έφηβους. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΟμΑδα 2 – ΘρησκευτικΗ ΒΙα Δελημόσης Ευάγγελος Κοντός Αντώνης Κοτταρίδης Παναγιώτης Κωδωνάς Κων/νος Ξανθόπουλος Γιάννης

Εισαγωγή Θρησκευτική βία είναι : Ρατσισμός Εθνικιστικές πεποιθήσεις Φανατισμός Κίβδηλες αντιλήψεις Υποχείριο δύναμης Οικουμενική απειλή

Στόχοι της έρευνας Ευαισθητοποίηση κοινού Αναφορά αποτελεσμάτων Επισήμανση κυριοτέρων αιτιών Τρόποι αντιμετώπισης

Γράφημα 1

Γράφημα 2

Γράφημα 3

Συμπεράσματα Επίκαιρο θέμα Αυξημένη επικινδυνότητα Μέσο επιβολής αντιλήψεων Φορέας μισαλλοδοξίας Αίτιο αλλοτρίωσης των πολιτισμών Τρόπος άσκησης της εξουσίας

Ομαδα 3 – Ψυχολογικη Βια Έλενα Μαρκοπουλιώτη Άρτεμις Κυριακάκη Χριστίνα Μπαρμπαράκου Μαργαρίτα Οικονόμου Κατερίνα Κουντουριώτη

Βία Κατηγορίες: Θέμα: Ψυχολογική βία Σωματική Λεκτική Πολιτική Θρησκευτική ψυχολογική βία. Θέμα: Ψυχολογική βία παρ ’ όλα αυτά οφείλουμε να ασχοληθούμε με όλες τις μορφές βίας , καθώς όλες επηρεάζουν τον άνθρωπο ψυχολογικά.

Ψυχολογική Βία H εσκεμμένη χρήση σωματικής και λεκτικής δύναμης ή εξουσίας εναντίον ατόμου που είτε έχει ως αποτέλεσμα, ψυχολογική βλάβη Ως ψυχολογική βία μπορεί να θεωρηθεί η πίεση ενός ατόμου να κάνει κάτι που δεν θέλει, ενώ αυτό δεν έχει ερωτηθεί αν θέλει . Κάθε μορφή βίας επηρεάζουν το άτομο το οποίο τις δέχεται ψυχολογικά , για αυτόν τον λόγο , όλες οι μορφές βίας θεωρούνται και ψυχολογική βία.

Σκοπός έρευνας: Να ενημερώσουμε όσους δεν ξέρουν για τις επιπτώσεις της ψυχολογικής βίας. Να κάνουμε όσους ήξεραν τις επιπτώσεις, να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Για να συμβουλέψουμε όσους υπήρξαν θύματα , θύτες ή απλοί παρόντες ψυχολογικής βίας.

Γράφημα 1ο

Γράφημα 2ο

Γράφημα 3ο

Συμπεράσματα Παρατηρούμε πως τα περισσότερα παιδιά δήλωσαν πως ήταν παρόντες σε συμβάντα ψυχολογικής βίας έστω και μία φορά ενώ ελάχιστοι ήταν αυτοί που δεν είχε τύχει να παρακολουθήσουν παρόμοιο συμβάν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο αίτιο που οδηγεί τους θύτες στην άσκηση της ψυχολογικής βίας καθώς τα περισσότερα παιδιά έχουν δώσει διαφορετική απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Οι περισσότεροι μαθητές πιστεύουν πως οι σχολικές δράσεις δεν ενημερώνουν κατάλληλα τους μαθητές για το συγκεκριμένο θέμα και για αυτό δεν αποδεικνύονται αποτελεσματικές .

Ομαδα 4 - Ενδοσχολικη βια Στοιχεία μαθητών της ομάδας: Σαράντης Λεοντίδης Ματθαίος Ναβροζίδης Δημήτρης Καρδαμπίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης

Θέμα εργασίας Η εργασία έχει ως θέμα αυτό της βίας. Η βία μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην σωματική αλλά και ψυχολογική υγεία κάποιου. Πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με την ενδοσχολική βία, δηλαδή την βία που συμβαίνει μεταξύ των μαθητών εντός ή εκτός του σχολικού χώρου.

Στόχοι εργασίας Η διερεύνηση των αίτιων που οδηγούν στην ύπαρξη της ενδοσχολικής βίας Η αναζήτηση των στοιχείων που καλλιεργούν την ενδοσχολική βία. Η εξέταση της συμπεριφοράς και της σκέψης θυμάτων, θυτών αλλά και παρατηρητών ενός περιστατικού ενδοσχολικής βίας Η απαρίθμηση των πολλαπλών συνεπειών της ενδοσχολικής βίας.

Πόσες φορές έχεις υπάρξει θύμα βρισιών, προσβολών, διάδοσης φημών;

Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για την ύπαρξη της ενδοσχολικής βίας και της βίαιης συμπεριφοράς των μαθητών;

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η καλύτερη αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων;

Συμπεράσματα Υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό μαθητών που έχουν υπάρξει θύματα ενδοσχολικής βίας στο σχολείο μας. Το οικογενειακό περιβάλλον των νέων Οι παρέες των νέων Οι απόψεις των νέων μαθητών για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας ποικίλουν με άλλες να είναι απλές και άλλες πολύ αυστηρές Οι νέοι πιστεύουν ότι για την ύπαρξη της ενδοσχολικής βίας ευθύνονται κυρίως:

Θανάσης Μπιζέκης Στέλιος Οικονόμου Κουμάρ Σανατάν Ηλίας Νάκος Ομαδα 5 - Πολιτικη Βια Θανάσης Μπιζέκης Στέλιος Οικονόμου Κουμάρ Σανατάν Ηλίας Νάκος

Θέμα εργασίας Τι είναι η πολιτική βία? Πολιτική Βία στις μέρες μας. Βία και κράτος Υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα

Στόχοι εργασίας Αναζήτηση αιτιών προβλήματος Τρόποι αντιμετώπισης Να δείξουμε στον κόσμο τι είναι η πολιτική βία Να παρουσιάσουμε ιστορικά παραδείγματα πολιτικής βίας

Ποιος κατά την γνώμη σας πρέπει να κάνει κάτι ώστε να λυθεί το πρόβλημα

Η κατάσταση μιας χώρας επηρεάζει την πολιτική βία (π. χ Η κατάσταση μιας χώρας επηρεάζει την πολιτική βία (π.χ. οικονομική κρίση)

Κατά την γνώμη σας η μετανάστευση επηρεάζει την πολιτική βία

Συμπεράσματα Η πολιτική βία, όπως κάθε είδος βίας παίζει ένα μεγάλο ρόλο στην κοινωνία μας. Ιστορικά έχει φέρει τρομακτικά αποτελέσματα Η πλειοψηφία των μαθητών δεν πιστεύουν πως θα λυθεί στο άμεσο μέλλον Η κυβέρνηση κάθε κράτους θα έπρεπε να κάνει κάτι για να λύσει το πρόβλημα