Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Σερέτη Μάρθα ΑΕΜ: 695

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΦΕΛΗ αξιοποίηση τους κατά την προετοιμασία
Η πλατφόρμα moodle και η χρήση ψηφ. εκπαιδευτικού υλικού
Δημιουργία μαθησιακού υλικού πολυμέσων και υπερμέσων
ΧΡΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Από Βίνα Τριγκάκη. «Π ΟΛΥΜΕΣΑ » Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων.
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ WIKI ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ PROJECTS ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ.
ΟΙ “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
Γιάννα Αντωνίου Δρ Γλωσσολόγος - Ερευνήτρια ΙΕΛ Τεχνολογίες λογισμικών πολυμέσων για εκπαίδευση και πολιτισμό Δράσεις και Προοπτικές ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
E –Learning & LMS Κ. Χαιρόπουλος(Projects Coordinator) Χ. Στεφάνου(Senior e-Learning expert)
JToNic H φυσική λύση για το πρόβλημα της ψηφιοποίησης και της τεκμηρίωσης στην εταιρεία σας... (εισάγεται από την Ιταλία)
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Ψηφιακό Σχολείο Σύνδεση στο Διαδίκτυο Σύνδεση στο Εσωτερικό Δίκτυο Εξοπλισμός Εργαλεία Τράπεζα Υλικού Παιδαγωγικές Μέθοδοι Αξιοποίησης.
Διδακτικά οφέλη από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη
1 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Μάθημα 1 ο : Μέσα και πολυμέσα Εισηγήτρια:Αναστασία Κατρανίδου.
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ (web tools) + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ (PLN) Άννα Βαρνά
Μαρία Λαζαρίδου. Δωρεάν λογισμικό που βασίζεται στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει: επεξεργαστή κειμένου, λογιστικό φύλλο, παρουσίαση και φόρμες και το οποίο.
Σχεδίαση, ανάπτυξη, υλοποίηση και αξιολόγηση ενός συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Μελέτη περίπτωσης του συστήματος Moodle, για την υποστήριξη της.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. OI “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Τι είναι τα πολυμέσα? Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας.
Mahara (e-portfolio) Ορφανάκης Βασίλης.
26 Ιουνίου 2007 Το φθηνό μαθητικό laptop: Η περίπτωση του OLPC, τεχνολογικές και παιδαγωγικές προκλήσεις Χρήστος Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ COLLATE PROJECT COLLATE:Collaboratory for Annotaton,Indexing and Retrieval of Digitized Historical Archive Material(συνεργασία για σχολιασμό,
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης ψηφιακού υλικού Ενότητα «Δημιουργία και διαχείριση ψηφιακών συλλογών»
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χ. Καραγιαννίδης, ΠΘ-ΠΤΕΑΕφαρμογές ΤΠΕ στην ΕΕΑ Διάλεξη 2: eLearning Systems, eClass1/1318/2/2015 Χαράλαμπος Καραγιαννίδης Διάλεξη 2 Περιβάλλοντα.
Χ. Καραγιαννίδης, ΠΘ-ΠΤΕΑΕφαρμογές ΤΠΕ στην ΕΕΑ Διάλεξη 1: Εισαγωγή1/27 11/2/2015 Διάλεξη 1 Εισαγωγή Εφαρμογές ΤΠΕ στην Εκπαίδευση & την Ειδική Αγωγή Χαράλαμπος.
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 « Εκπαιδευτικό υλικό και εφαρμογές για μαθητές με αναπηρία » Κ. Μπούκουρας.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Καθηγητής Βασίλης Μάγκλαρης Οκτώβριος 2015 Γνωριμία με το SeLCont: Αποθηκευμένες Πολυμεσικές Διαλέξεις Συγχρονισμένο Video, Audio,
Κινούμενη Εικόνα - Animation. … κάποτε ήταν το Κινούμενο Σχέδιο  Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί.
Χωροευαίσθητα παιχνίδια Παίζοντας στην πόλη Παίζοντας με την πόλη National and Kapodistrian University of Athens 25/04/2014 Code RED - Re-Engaging the.
StoryScape: Επανασχεδιάζοντας το βιβλίο Χριστίνα Κατσίνη Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Προδιαγραφές εκπαιδευτικού Λογισμικού. Γενικές προδιαγραφές Να αξιοποιεί όλα τα επικοινωνιακά μέσα (κείμενο, εικόνα, ήχο, μουσική, video, σχέδια και κινούμενα.
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην εκπαιδευτική διαδικασία Ξυνή Παναγιώτα Πληροφορικός ΠΕ19 M.Sc. Ίλιον, 11/12/2014.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»
Εφαρμογές Της Διαδικτυακής Πλατφόρμας Google Drive
Τπε και γλώσσα.
Σχεδίαση της αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Προδιαγραφές εκπαιδευτικού Λογισμικού
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Αυδίκος Αθανάσιος – Πήχας Στέφανος
SLIDESHARE To SlideShare είναι ένας δικτυακός τόπος που φιλοξενεί δωρεάν τις παρουσιάσεις σας σε format PowerPoint, Open Office, Keynote και pdf και σας.
Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Νέα εργαλεία
Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας της Φλώρου Παγώνας
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Υλικό, Λογισμικό και Εφαρμογές
ΣΜΕΑΕ Ορεστιάδα 27/1/2016.
Slideshare.
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
«Καλές πρακτικές και αξιοποίηση του υλικού του προγράμματος T4E»
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Ανακύκλωσης για Mobile Συσκευές
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
η Μηλιά, ένας χώρος αφήγησης
Σύγχρονης Διαδικτυακής Κοινωνίας
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης 3 η Συνεδρία Μέρος 1 ο Τα λογισμικά παρουσίασης.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Σερέτη Μάρθα ΑΕΜ: 695 ΕΡΓΑΛΕΙΑ WEB 2.0 Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Σερέτη Μάρθα ΑΕΜ: 695

ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ WEB 2.0 StoryboardThat Storytelling AutoDraw Drawing Tools Kahoot Quiz Development Easy Studio Cartoon Design Animation Classpartoo Classroom Management

StoryBoardThat Ένα διαδικτυακό εργαλείο για τη δημιουργία ψηφιακών ιστοριών και κόμικ Προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης: Συνδυασμός κειμένου με εικόνες, ήχο και βίντεο Δυνατότητα διαμοίρασης των ιστοριών που φτιάχνει ο χρήστης και χρήσης ιστοριών που έχουν φτιάξει άλλοι χρήστες (ανοικτότητα) Πρόσβαση και από φορητές συσκευές Η ιστορία μπορεί να αποθηκευτεί σε διάφορες μορφές αρχείων (εικόνα, PDF, μετατροπή ιστορίας σε παρουσίαση)

StoryBoardThat

AutoDraw Μία εφαρμογή που μαντεύει τι είναι αυτό που θέλουμε να ζωγραφίσουμε, δίνοντάς μας παράλληλα τις καλύτερες επιλογές στις οποίες μπορούμε να στηριχτούμε. Προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης Δυνατότητα διαμοίρασης των σκίτσων που φτιάχνει ο χρήστης Πρόσβαση και από φορητές συσκευές

KAHOOT! Είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει τη δημιουργία κουίζ με σκοπό την αξιολόγηση των μαθητών σε πραγματικό χρόνο τάξης Μπορεί να επιλέξει ένα κουίζ που ήδη υπάρχει ή να φτιάξει ένα καινούριο. Στις ερωτήσεις μπορεί να προσθέσει εικόνα ή video, δίνοντας επιπλέον πληροφορίες στους μαθητές και κάνοντάς το πιο ελκυστικό (διαφορετικός τρόπος έκφρασης) Το κουίζ μπορεί να είναι δημόσιο ή προσωπικό (διαμοίραση) Πρόσβαση και από φορητές συσκευές

Easy Studio Είναι μια εφαρμογή για τη δημιουργία stop-motion animation βίντεο για φορητές συσκευές To stop-motion animation είναι μια τεχνική κατά την οποία ένα αντικείμενο που κινείται από κάποιον άλλον, φαίνεται να κινείται από μόνο του Στο τελικό προϊόν μπορούμε να προσθέσουμε ήχους (διαφορετικό τρόπο έκφρασης) Μπορούμε να το εξάγουμε στην κινητή μας συσκευή και να το διαχειριστούμε μέσω κάποιου προγράμματος ταινιών

CLASSPARTOO Μια ελληνική cloud based εφαρμογή διαχείρισης της τάξης Δυνατότητα διαμοίρασης των δεδομένων μεταξύ των εκπαιδευτικών του ίδιου οργανισμού Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη τόσο διαδικτυακά όσο και μέσω εφαρμογής για κινητές συσκευές Η εφαρμογή συγχρονίζεται αυτόματα με το PC για να μην χάνονται στοιχεία

CLASSPARTOO

Ερωτήσεις - Συζήτηση

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!