ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ Τζίμας Σπύρος Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός ΕΜΠ.
Advertisements

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 10.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ι B.Tζώρτζη Ειδική Επιστήμονας.
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ιδρύθηκε το 1923, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αιρετή Διοίκηση. Κατά τους κανόνες.
ΣΥΣΤΑΣΗ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι δήμοι και οι περιφέρειες συγκροτούν τον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΦΡΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
Χολινεργικοί Αγωνιστές. Φάρμακα που επιδρούν στο Αυτόνομο ΝΣ Δρουν διεγείροντας ή αποκλείοντας νευρώνες του αυτόνομου ΝΣ Χολινεργικά (επιδρούν σε υποδοχείς.
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εισηγητές: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ - Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ.
«Διγλωσσία και Εκπαίδευση» Διδάσκων: Γογωνάς Ν. Φοιτήτρια: Πέτρου Μαρία (Α.Μ )
Αντιαρρυθμικά φάρμακα. Η καρδιά περιέχει εξειδικευμένα κύτταρα που εκπολώνονται αυτόματα, παράγοντας δυναμικά ενέργειας απουσία εξωτερικών ερεθισμάτων.
ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΙI : Κρυσταλλοχημεία και Συστηματική των Ορυκτών
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α-Δ.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αποφάσεις Βάσει Οριακής & Πλήρους Κοστολόγησης Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΗΣ.
Κατηγορίες εμφιαλωμένου νερού : Υπάρχουν τρεις κατηγορίες εμφιαλωμένου νερού, αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση: το φυσικό μεταλλικό νερό, το επιτραπέζιο.
ΜΑΘΗΜΑ 2.  Εργασία (άνθρωπος)  Φύση/Έδαφος (γη)  Κεφάλαιο (χρήμα)  Επιχειρηματικότητα (ιδέα, διοίκηση)
Κάθετες και πλάγιες. Κάθετα και πλάγια τμήματα Έστω ευθεία ε και σημείο Α εκτός αυτής. ε Κ Β Α Από το Α διέρχεται μοναδική κάθετη. Έστω ζ μια άλλη ευθεία.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου Μαθητές: Ρωμανός Πετρίδης, Βαγγέλης Πίπης Π.Γ.Ε.Σ.Σ ….Θανέειν πέπρωται άπασι.
ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΔ 126/2016.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι Συνυπολογισμός προηγούμενων δωρεών ή γονικών παροχών για σκοπούς φόρου κληρονομίας Διδάσκων καθηγητής: Α. Τσουρουφλής Εξηνταβελώνη.
ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΟΝΤΟΥ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΣΕΤ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΟΙ ΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
Οι Αριθμοί … 5.
Τι είναι οξείδωση και αναγωγή;
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 7
ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Μακροοικονομία Διάλεξη 9.
Κούρτη Μαρία Βιολόγος, Msc, PhD 10 Μαρτίου 2017
Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο
Τα μόρια της ζωής.
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ… Η ΖΩΗ ΜΑΣ «Είμαστε ό,τι τρώμε»
3ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΥΠΩΝ x + y A B -
ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ SUPERLEAGUΕ
4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων
Ανάληψη Υποχρέωσης (Π. Δ
Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (II) Παράδειγμα (ΟΠΑΑΧ).
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Α. Κουτσούρης
Οι φυσικές καταστάσεις.
Οι αλλαγεΣ Στο ΓυμναΣιο
Σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
اعداد الأستاذ/ عبدالرؤوف أحمد يوسف
Αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας
מעבר אור מתווך שקוף לתווך שקוף
מבנה האטום (היסודות ומבנה האטום)
Ιστορία 8η Σέρλοκ Χολμς.
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4495/17 (167 Α/ ) Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλ­λοντος και άλλες διατάξεις και αλλαγές με το ν.4513/18 (101 Α/2018)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Π.Φ.Σ. 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.
11ο γυμνάσιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α΄ΤΑΞΗΣ …στη μεγαλύτερη βαθμίδα! … μεγαλύτερες απαιτήσεις! …νάτην και η εφηβεία!!
Η επιγραφή στο πίσω θυρόφυλλο αναγράφει: Η επιγραφή στο μεγάλο κομμάτι αναγράφει τα εξής : (με κόκκινο τα αποκαταστημένα τμήματα της επιγραφής) 
№207 “Жаңатұрмыс” орта мектебі
Мероприятие, посвященное восстанию студентов
Диффуз токсик букок 710-ГУРУХ ТАЛАБАСИ КАРИМОВА МУНИСА.
“ХХІ ғасыр өскіндері” интеллектуальдық сайыс 5-6 сынып
Екі векторды векторлық көбейту
АНТИБИОТИКЛАРНИНГ ФАРМАКОЛОГИЯСИ т.ф.д., проф. Алиев Х.У Тошкент 2014
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΖΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΜΠΕΛΙΚΟΣ
Σύντομος οδηγός υποψηφίου συμβούλου/προέδρου κοινότητας
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΖΑΣ (1 amu)
Υγιεινή εργοστασίων επεξεργασίας γάλακτος
7η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΠ - ΥΜΕΠΕΡΑΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Κατά την μεταβίβαση της νευρικής ώσης από το προσυναπτικό προς τον μετασυναπτικό κύτταρο η είσοδος Να+ και Ca2+ προκαλεί εκπόλωση της μετασυναπτικής μεμβράνης, ενώ η είσοδος Cl- προκαλεί υπερπόλωση της μετασυναπτικής μεμβράνης. Η πρώτη περίπτωση προκαλείται από έναν διεγερτικό νευροδιαβιβαστή και η δεύτερη περίπτωση από έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή Σωστό ή Λάθος Λάθος Στις διεγερτικές οδούς δεν παρατηρούμε να συμμετέχουν στην εκπόλωση της μετασυναπτικής μεμβράνης ιόντα Ca2+.

2. Οποιοδήποτε δυναμικό παραχθεί στην μετασυναπτική μεμβράνη είναι δυνατόν να πυροδοτήσει την εκπόλωση της κυτταρικής μεμβράνης και την μετάδοση της νευρικής ώσης. Σωστό ή Λάθος Λάθος Κατά πρώτον χρειάζεται να ξεπερασθεί η «ουδός» για την πυροδότηση του δυναμικού ενεργείας στο μετασυναπτικό κύτταρο και κατά δεύτερο ένα μετασυναπτικό δυναμικό μπορεί να είναι ανασταλτικού τύπου.

3. Ποιο είναι το φάρμακο εκλογής για την αντιμετώπιση της νόσου του Parkinson; Λεβοντόπα Αμανταδίνη Δεπρενύλη Βενζοτροπίνη

Λεβοντόπα

4. Σκοπός της θεραπευτικής αντιμετώπισης της νόσου του Parkinson είναι: (ι) η μείωση των επιπέδων της ντοπαμίνης στα βασικά γάγγλια και (ii) η αποκατάσταση της σωστής ισορροπίας ντοπαμίνης/ακετυλοχολίνης. Σωστό ή Λάθος Λάθος Στόχος είναι η αποκατάσταση των επιπέδων ντοπαμίνης ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η φυσιολογική ισορροπία ντοπαμίνης με ακετυλοχολίνη.

5. Ποιες πιστεύεται θα είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χορήγηση αντιμουσκαρινικών ουσιών στη νόσο του Parkinson; Μεταβολές του θυμικού Ξηροστομία και μύση Ελάττωση της δραστηριότητας του γαστρεντερικού και βραδυκαρδία a + c Όλα τα παραπάνω

Μεταβολές του θυμικού. Δεν προκαλούν μύση αλλά μυδρίαση. Επιπλέον, λόγω ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι παρόμοιες με αυτές που προκαλούνται από τις υψηλές δόσεις ατροπίνης δεν προκαλούν βραδυκαρδία (προκαλείται σε χαμηλές δόσεις ατροπίνης) αλλά ταχυκαρδία.

6. Ένα άτομο επισκέπτεται το διαιτολόγο του και από τη λήψη ιστορικού προκύπτει ότι πάσχει από τη νόσο του Parkinson. Επιπλέον, μας ανέφερε ότι καταναλώνει πολύ κρέας και λαμβάνει σίδηρο και ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα λόγω κάποιας αδυναμίας που νιώθει μάλλον εξαιτίας των χαμηλών επιπέδων αιματοκρίτη και φερριτίνης όπως φάνηκε από τις τελευταίες εργαστηριακές εξετάσεις. Τι θα τον συμβουλεύατε;

Oι εργαστηριακές εξετάσεις συνηγορούν υπέρ της ύπαρξης σιδηροπενικής αναιμίας, οπότε θα τον συμβουλεύαμε να επισκεφτεί κάποιον γιατρό για να διαλευκανθεί η αιτία της αναιμίας. Κατά δεύτερο θα του διευκρινίζαμε ότι το πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα δεν του προσφέρει κάτι αλλά αντίθετα χρειάζεται σίδηρο. Σύμφωνα με τη λήψη του ιστορικού, αν το συγκεκριμένο άτομο λαμβάνει λεβοντόπα θα του τονίζαμε ότι η πιθανή ύπαρξη Β6 στο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα επηρεάζει δυσμενώς τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί για τη νόσο του Parkinson. Επιπλέον, θα του συστήναμε να λαμβάνει το φάρμακο με άδειο στομάχι 45’ πριν το γεύμα, ώστε να μην διαταράσσεται ο μεταβολισμός του φαρμάκου (στην περίπτωση που λαμβάνει λεβοντόπα) μιας και καταναλώνει στα γεύματά του αρκετό κρέας το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.

7. Η δεπρενύλη αναστέλλει την μονοαμινοξειδάση Β, η οποία μεταβολίζει την ντοπαμίνη Σωστό ή Λάθος Σωστό