Η Βιομηχανική Επανάσταση

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
« Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ » Νοέμβριος 2013 Κοντολέων Αντώνης Μέλος Δ.Σ.
Advertisements

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΑΓΟΡΕΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Β.ΠΑΤΣΟΥΡΑΤΗΣ. ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ● Αύξηση των Επενδύσεων ● Τόνωση της Απασχόλησης ● Συγκράτηση Τιμών ● Βελτίωση.
Add Text Η πιθανή συμβολή των ασύρματων και κινητών επικοινωνιών στην μείωση της αστυφιλίας Κωνσταντίνος Φούσκας Γεώργιος.
12 Οκτωβρίου 2009 «Η πορεία της βιομηχανίας προς το 2020 Περιφερειακή Ανάπτυξη – Καινοτομία - Εξωστρέφεια»
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
 Τεχνολογική εξέλιξηαντικατάσταση εργαζομένων από τεχνολογικές εφαρμογές  Κυριαρχία πολυεθνικώνεξαφάνιση μικρών επιχειρήσεων  Ανύπαρκτος ΣΕΠ ⇾ κορεσμός.
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
2. ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Ελληνικά Ηλεκτρονικά Βιβλιοπωλεία Επιμέλεια: Γκάμα Αριστέα Επιμέλεια: Γκάμα Αριστέα Γκουνή Άννα.
ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
 13ος αιώνας: εποχή ευμάρειας → αύξηση αγροτικής παραγωγής, εφαρμογή καινοτομιών (νερόμυλος- υδραυλικό πριόνι - ποδοκίνητος αργαλειός), ανάπτυξη βιοτεχνίας,
Σημεία-κλειδιά για την επιτυχία Νίκος Σταθόπουλος
Ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια : Προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη Ομιλία κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου CEO CHIPITA.
Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ Προκλήσεις και προοπτικές ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – PEST ANALYSIS
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Οι τομείς παραγωγής της ευρωπαϊκής οικονομίας
Οι εξελίξεις στην οικονομία και στην κοινωνία (7ος-12ος αιώνας)
Βασικές Οικονομικές Έννοιες
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
επιπτώσεις της στους νέους
3.5. Ο συνδικαλισμός Που αποβλέπει ο συνδικαλισμός και τι είναι τα εργατικά συνδικάτα; αποβλέπει κοινάεργασιακάσυμφέροντα Ο συνδικαλισμός αποβλέπει στη.
Αρχές οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων 1.3 Η Επιχείρηση ως Κοινωνική Οργάνωση.
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και οι επιδράσεις του…. Ορισμός: Ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών (αγορών προϊόντων, υπηρεσιών ή.
H βιομηχανία και η βιοτεχνία στην Ευρώπη
20 ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
Κλαδική Ανάλυση – Μελέτη της ICAP Group «Οι Συνέπειες της Κρίσης στους διαφόρους Κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας» Διεύθυνση Οικονομικών Κλαδικών Μελετών.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Ολοκληρωμένες Τραπεζικές Λύσεις για Αγρότες από την Τράπεζα Πειραιώς Ιωάννης Χανιωτάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα, Τράπεζα Πειραιώς.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Εργαστήριο Αγροτικής Πολιτικής & Συνεταιρισμών ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΕΣΠΑ) Υπεύθυνος Πρακτικής.
Γενική Οικονομική Ιστορία Ενότητα # 4: Η εξέλιξη του Καπιταλισμού Διδάσκων: Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση Τμήμα: Οικονομικής Επιστήμης.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
 Michael Grömling Intereconomics January 2014, Volume 49.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Μακροοικονομία Διάλεξη 5. Πληθωρισμός: μετράει τη μεταβολή του γενικού επιπέδου των τιμών Τα αίτια του Πληθωρισμού 1)Η θεωρία του πληθωρισμό ζήτησης:
Μακροοικονομία Διάλεξη 6. Ανεργία Τριβής: (βραχυχρόνια) είναι το ελάχιστο επίπεδο ανεργίας σε μια οικονομία. Η ανεργία που οφείλεται στο χρόνο που είναι.
Αγορά Εργασίας - Καινοτομία στην Οικονομία της Γνώσης
Η κριτική του Ορθού Λόγου
Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία
Γίνε μέρος της λύσης Τι; Πώς; Πότε;.
Δρ. Ιωάννης Ε. Χανιωτάκης
Η βιομηχανία στον 21ο αιώνα
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ
15ος – 18ος αι. εξελίξεις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές
Η βιομηχανία Αρχιτεκτονικό σχέδιο του Μεταξουργείου.
Η οικονομική κρίση Μαύρη Πέμπτη/ 24 Οκτωβρίου 1929: Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταρρέει. Κανείς από τους οικονομικούς αναλυτές δεν είχε προβλέψει.
Το Τριγωνικό εμπόριο
Το δίκτυο των σιδηροδρόμων
-Οικονομική Ιστορία- Διδάσκουσα καθηγήτρια: Ι.Πεπελάση
Το αγροτικό ζήτημα. Συνέπειες βιομηχανικής επανάστασης Αγροτικός τομέας: κυριαρχία μέχρι το 19 ο αιώνα Οικονομικές εξελίξεις (βιομηχανική επανάσταση)
ΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ Με τον όρο ολική ζήτηση αναφερόμαστε στη
εισαγωγή Nashico Enterprises Limited:
Η οικογένεια - Η ελληνική οικογένεια
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Γενική Θεώρηση των πολιτικών της ΕΕ: Κοινωνική αγορά;
Θεωρία Διεθνούς Εμπορίου: μονοπωλιακός ανταγωνισμός
ΘΕΜΑ 2016 Ανεργία και Απασχόληση και οι συνέπειες τους για την οικονομία. α) Αίτια και πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας. β) Η επίδραση της σημερινής.
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β΄2.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η Βιομηχανική Επανάσταση Η Βιομηχανική Επανάσταση

Το εργαστήρι της βιομηχανικής επανάστασης (Τα χαρακτηριστικά της Αγγλίας που οδήγησαν στη Βιομηχανική Επανάσταση)

Η Αγγλία είχε επωφεληθεί περισσότερο απ’ όλες τις χώρες από το διεθνές Η Αγγλία είχε επωφεληθεί περισσότερο απ’ όλες τις χώρες από το διεθνές εμπόριο, είχε ένα σταθερό πολιτικό καθεστώς, είχε ανεπτυγμένη αγροτική παραγωγή, είχε σχηματίσει μια ενιαία αγορά, είχε προβλέψει για την κατασκευή δρόμων & καναλιών που διευκόλυναν την επικοινωνία

Αποτέλεσμα η ανάπτυξη της οικοτεχνίας, η αύξηση της παραγωγής & της ζήτησης για πρώτες ύλες (φαινόμενο των «περιφράξεων» = εκτεταμένες περιοχές περιφράχτηκαν από τους αριστοκράτες ιδιοκτήτες τους & παραδόθηκαν στην προβατοτροφία & την παραγωγή μαλλιού) η γεωργία & η κτηνοτροφία έγιναν «επιχείρηση» οι αγρότες διώχθηκαν από τη γη τους, οι φτωχοί κατακλύσουν τις πόλεις & δημιουργήθηκαν οι όροι για τη βιομηχανική επανάσταση: κεφάλαιο και εργατικά χέρια

Πορεία προς τη Βιομηχανική Επανάσταση Πορεία προς τη Βιομηχανική Επανάσταση 1764: επινοήθηκε από τον Τζέιμς Χαργκρέιβ η 1η κλωστική μηχανή, η «Κλώστρια Τζένη». Η τρομακτική αύξηση της παραγόμενης ποσότητας είχε σωρευτικές επιπτώσεις: αύξηση της ζήτησης του προϊόντος, μείωση της τιμής του προϊόντος, αύξηση των εξαγωγών, μείωση της ανταγωνιστικότητας της οικοτεχνίας αύξηση ανεργίας.

εκείνα που κατάφεραν να προσαρμοστούν στις αλλαγές Η συνέχεια στην Βιομηχανική Επανάσταση δόθηκε όταν: 1763: κατασκευάστηκε από τον Βατ η 1η ατμομηχανή που έδωσε μεγάλη ώθηση στην παραγωγή Η ατμομηχανή οδήγησε: στην ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας αλλάζοντας το οικονομικό, κοινωνικό & φυσικό περιβάλλον Η νέα κοινωνική κατάσταση διαμορφώνεται σε έναν πλήρως ανταγωνιστικό και σκληρό νέο κόσμο και αποτυπώνεται στη θεωρία της βιολογικής εξέλιξης, σύμφωνα με την οποία επιβιώνουν τα καλύτερα προικισμένα είδη, εκείνα που κατάφεραν να προσαρμοστούν στις αλλαγές