ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γεωργία Σκίντζη Γιώργος Ιωάννου Γρηγόρης Πραστάκος
Advertisements

Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
Alexander Moore.
Προβλήματα Γραμμικού Προγραμματισμού
Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων
Μαθηματικά Ε΄ Δημοτικού Αναγωγή στην κλασματική μονάδα
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης
Τι είναι Ανάλυση Τι είναι Συστήματα Πληροφορικής
Μάθημα 6ο Οι τράπεζες και ο ρόλος τους στη δημιουργία χρήματος.
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΣ
Εισαγωγή στην Αξιολόγηση Έργων Πληροφορικής Στρατηγική και Οικονομική των Π.Σ. Βέμου Κωνσταντίνα Τσάμα Ριγκέρς.
Επίλυση Προβλημάτων με Η/Υ
Διοικητική Λογιστική Δρ. Δημήτρης Μπάλιος Μέρος 3ο.
Ενεργή επιλογή αλγορίθμου, Active Algorithm Selection, Feilong Chen and Rong Jin Εύα Σιταρίδη.
μάθημα 5.10 Διατροφή και Άσκηση
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΚΑΛΟΓΗΡΑΤΟΥ Ζ.- ΜΟΝΟΒΑΣΙΛΗΣ Θ. ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΣΚΑΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ.
1. ΝΕΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ποσοτικές Μέθοδοι στα Οικονομικά & Διοίκηση Quantitative.
1 Η έννοια της διανομής υλικών. 2 Επιχειρησιακή Εφοδιαστική (Business Logistics) Απόθεμα (Inventory) Μέσα μεταφοράς (transportation) Διεξαγωγή παραγγελιών.
Τι είναι η Επιχειρησιακή Έρευνα
Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπησης Δασική Διαχειριστική Ι Διδάσκων Δημήτριος Καραμανώλης, Επίκουρος Καθηγητής Μάθημα 3 ο.
Γ.Ζ.Καπελώνης ΕΚΦΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ Το «σενάριο» Αφού ολοκληρώσουμε τη διδασκαλία στο κεφάλαιο 3 οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν την εργαστηριακή άσκηση «Προσδιορισμός.
Ποσοτικές Μέθοδοι στα Οικονομικά & Διοίκηση
1. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ποσοτικές Μέθοδοι στα Οικονομικά & Διοίκηση Quantitative.
22/02/2006 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης Αναπλ. Πρόεδρος Τμ. Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Οικονομικό.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Α ΤΑΞΗ
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΑ.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΜΑΘΗΜΑ 1 Ο ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (εργαστήριο) ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ.
Μέρος 1 Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 22/9/20162 Περιεχόμενα  Βασικές έννοιες Πληροφοριακών Συστημάτων  Απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.
T.E.I. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ LOGISTICS ΚΑΤΣΟΥΠΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑ Διαχείριση Αποθεμάτων και Πρόβλεψη Ζήτησης.
ΜΑΘΗΜΑ 3 Ο ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (εργαστήριο) ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Σπύρος Αβδημιώτης MBA PhD Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Εαρινό Εξάμηνο 2016.
Διάλεξη 10 η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (MIS) TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ – ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΕΚΡΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ Γ. Καμπουρίδης 9/26/ Βασικά Οικονομικά Μεγέθη - Ανάλυση Νεκρού Σημείου.
Δύο έρευνες για την αξιοποίηση των συστημάτων CRM και την διαχείριση πελατών.
Σακελλάρη Γεωργία - Ιωάννα.  Βασικό πρωτεϊνικό συστατικό σε δημητριακά.
Ανάπτυξη ΣΥΑ.
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 5: Δειγματοληψία και Ποιοτικός Έλεγχος
Επιχειρησιακή Ερευνα στη Γεωργία
«Οι αντικειμενικοί σκοποί της Ολικής Ποιότητας στον Τουρισμό»
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης
Μέθοδος ελαχίστων τετραγώνων – Μεθοδολογία παλινδρόμησης
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό
Λογιστική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τίτλος της έρευνας : Ο τίτλος της έρευνας πρέπει να είναι σύντομος και ακριβής (12-15 λέξεις). Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει.
Χρονικός Προγραμματισμός Έργων (Εργαστήριο)
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
Ασκήσεις: Οικονομικά των φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος
Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό
Κανονικοπηση(normalization)
Επιστήμη των Υπολογιστών
ΔΟΜΗ ΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ – ΑΣΚΗΣΗ 1
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σύγχρονες μεθοδολογίες ανάπτυξης και διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων 2ο Κεφάλαιο.
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Φοιτητής: Γκούλης Ευάγγελος ΑΕΜ: 3342
Ασκήσεις στα συμπαράγωγα
Δένδρα αποφάσεων (Decision trees)
Case 01: Προγραμματισμός Αγροτικής Παραγωγής «AGRO» ΣΕΝΑΡΙΟ
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Επίπεδα ενσωμάτωσης ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα
Πρότυπη Κοστολόγηση ΙΙ
Δένδρα αποφάσεων (Decision trees)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 1Ο ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (εργαστήριο) ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013-ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (1) Μια επιχείρηση ζωοτροφών εξασφάλισε μια ειδική παραγγελία 1000 κιλών ζωοτροφής, με περιεκτικότητα 30% πρωτεΐνες και 40% υδατάνθρακες. Ο υπεύθυνος παραγωγής για να μειώσει το κόστος να αναμίξει ιχθυάλευρο και δημητριακά ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του πελάτη. Η τροφή αυτή έχει περιεκτικότητα 40% σε πρωτεΐνες, 40% σε υδατάνθρακες και κοστίζει 1 ευρώ το κιλό. Το ιχθυάλευρο έχει 25% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες , 20% σε υδατάνθρακες και κοστίζει 0.7 ευρώ το κιλό ενώ τα δημητριακά 20% και 40% αντίστοιχα και κοστίζουν 0.8 ευρώ το κιλό. Ποιες ποσότητες πρέπει να αναμίξει ο υπεύθυνος ώστε να επιτύχει το ελάχιστο κόστος ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του πελάτη σε υλικά;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (1) Τα δεδομένα του προβλήματος αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα: Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (%) Περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (%) Κόστος Εισαγόμενη Τροφή 40% 1 Ιχθυάλευρο 25% 20% 0,7 Δημητριακά 0,8

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (1) Μπορούμε λοιπόν να ορίσουμε ως: Ποσότητα Πρωτεΐνες Υδατάνθρακες

SOLVER EXCEL (1) Αρχικά καταγράφουμε το πρόβλημα μας στον solver

SOLVER EXCEL (2) Αρχικά καταγράφουμε το πρόβλημα μας στον solver A.Σ B20=B1+B15+B16 ή SUM(B14:B16) B21=B14*B5+B15*B6+B16*B7 ή SUMPRODUCT(B14:B5;B5:B7) B21=B14*C5+B15*C6+B16*C7 ή SUMPRODUCT(B14:B5;C5:C7)

SOLVER EXCEL (3) Δοκιμάζουμε τώρα μια τυχαία λύση στο μοντέλο Το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω:   Ποσότητα Μείγματος Εισαγόμενη Τροφή 200 Ιχθυάλευρο 300 Δημητριακά 500

ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (τιμή στόχου,μεταβλητές)

ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (περιορισμοί)

ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (παράμετροι)

ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΛΥΣΕΙΣ

ΛΥΣΕΙΣ

ΛΥΣΕΙΣ