ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ SPORT.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Certificate of Excellence καλύτερη συνολική επίδοση πενταετίας ,13 FG% 46,13 FG%
Advertisements

SPORT.
Μ.Τακούση.  Ανασκόπηση σημαντικών εννοιών της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας μιας ποσοτικής μελέτης  Πρακτική εφαρμογή.
Η εξέλιξη του αυτοκινήτου
Νίκος Γκάλης Nick Galis
Απολογισμός δραστηριοτήτων για το Γιώργος Πυρουνάκης Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών.
Μια μέρα «αλά γαλλικά» Une journée “à la française”
#dyas_collections password: academyofathens1926. Πώς προβάλλω τις συλλογές μου μέσα από το ΔΥΑΣ Παρουσίαση των στοιχείων καταγραφής των συλλογών στην.
Οι σχολικές μας δραστηριότητες του Οκτωβρίου 2014 Our School Activities- October 2014.
Snapshots of British Culture Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου Σχ. Έτος
ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ (253) Τσίτσκαρη Έ.
1.Nein, ich habe keine Lust. 2.Findest du Deutsch nicht gut? 3.In den anderen Fächern bin ich nicht so gut. 4.Nicht weit von hier. 5.Morgen ist kein Unterricht.
Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση Δημήτρης Δρογκούλας (Μ.Β.Α.)
Ψηφιακά Μαθησιακά Αντικείμενα Γερμανικής: Επιμορφωτικό Εργαστήριο ΙΤΥΕ, Αθήνα, Εισηγητής: Γ. Περπερίδης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Τμήμα.
ΥΠΕΡΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΣΠΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.
ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Ken Block (γεννημένος 21, Νοεμβρίου 1967) είναι επαγγελματίας οδηγός ράλι με το Hoonigan Racing Division, παλαιότερα γνωστή ως η Monster World Rally Team.
5η Θεματική ενότητα: Συμμετοχή σε Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες: Η Επίδραση των Δημογραφικών-Κοινωνικών Παραγόντων Κουθούρης Χαρίλαος, Αναπληρωτής.
Youth and Sport Καλή πρακτική Β. Μπαρκούκης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.
Βασικές κατευθύνσεις και οδηγίες διαχείρισης των Στρατηγικών Συμπράξεων ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα Προϊσταμένη Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Αθλητική Διοίκηση Ενότητα 7: Σχεδιασμός και οργάνωση Προγραμμάτων αθλητισμού, άσκησης και αναψυχής Δήμητρα Παπαδημητρίου, Ph.D. Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)
“Κινητικότητα Erasmus & ECTS/DS Labels” Αθήνα, 6 Απριλίου 2012 National Teams of Bologna Experts Άσπα Καράμπελα Υπεύθυνη Erasmus/Bologna Experts.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Άλκηστις Παπαϊωάννου Ph.D., M.Sc. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.
Παιχνιδοκεντρική Μάθηση
Μάρκετινγκ Αθλητισμού & Αναψυχής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Αθλητική Διοίκηση Ενότητα 4: Στρατηγική στον αθλητισμό
Υπαίθριες Δραστηριότητες Χιονοδρομία ΙΙ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δρ. Τάκης Αλεξόπουλος Λέκτορας
Χρονική οργάνωση των κινήσεων Η έννοια του σχετικού ρυθμού
Μάρκετινγκ Αθλητισμού & Αναψυχής
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Βασικές Αρχές και Περιβάλλον Μάνατζμεντ
Αθλητικός Τουρισμός Ο. Βρόντου
Ιούλιος 2017.
ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Μάρκετινγκ Αθλητισμού & Αναψυχής
Wembley stadium Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών
Αθλητική Διοίκηση Ενότητα 10: Διεθνής Αθλητική Βιομηχανία
Διαχείριση & Ασφάλεια Δικτύων Διάλεξη 8 – Εργαστηρίο
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
ΑΓΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, SPORT
Τυφώνας Κατρίνα και Σάντυ
Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων
BOCA SPORT ΑΘΗΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ BOCA CUP ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2017
A΄Τετράμηνο Η ιστορια του κινηματογράφου
Το αθλητικο ‘προϊον’ Ουρανία Βρόντου, PhD.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Μίγμα Μάρκετινγκ στον Αθλητισμό: Η διανομή στον αθλητικό χώρο
Η γειτονιά μας Πλιάτσικα Βασιλική.
Ανδρέας Γκόγκας ΑΘΗΝΑ * ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2018
Αντιμετώπιση των φυτοπαρασιτικών νηματωδών
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5x5: Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ
Διοίκηση επιχειρήσεων
Αθλητισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Συμπεριφορά καταναλωτή στον τουρισμό
ERASMUS+ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΕΕΕ) το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
Διαφημιστικά Πρότυπα Εθισμός στα Games
Σχολική εργασία αγγλικών
ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Yachting industry Την Ευρωπαϊκή αγορά συνθέτουν , επιχειρήσεις, (ΜΜΕ κατά 97%) στις οποίες απασχολούνται πάνω από άτομα employees.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θεσσαλονίκης
Ν 501 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΨΥΧΗ 1/10/2014
Αθλητισμός στο νησί μας Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου
Curriculum Framework for ESD linked to SGDs Updated and extended version 2016 Reiner Mathar.
Ang Mo Kio Primary School
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ SPORT

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΕΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΠΑΛΑ. Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ Η ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΤΕΡΜΑ» ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΘΕ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΕΡΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ «ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΛ» Η «ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ», ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ Η ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ.

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΈΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ [ΣΟΥΤ] ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ. ΕΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΛΗΞΕΙ ΙΣΟΠΑΛΟΣ, ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Κ.Ο.Κ. ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ 5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 7 ΠΑΙΚΤΕΣ (ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ), ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΜΥΝΤΙΚΑ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ. Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ 24 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 8 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ (ΒΗΜΑΤΑ): ΠΡΕΠΕΙ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΤΥΠΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ Η ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΣΑ. ΑΛΛΙΩΣ Η ΜΠΑΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΟΜΑΔΑ.

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΠΟΛΟ Γκολ επιτυγχάνεται όταν ολόκληρη η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος που βρίσκεται ανάμεσα στα κάθετα και το οριζόντιο δοκάρι της εστίας, με την προϋπόθεση ότι δεν προωθήθηκε με γροθιά και ότι την άγγιξαν τουλάχιστον δυο παίκτες εκτός του τερματοφύλακα. Επίσης γκολ επιτυγχάνεται και όταν ένας αθλητής περάσει τη γραμμή του τέρματος της ομάδας του μαζί με τη μπάλα. Για το διαιτητή πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος, έτσι ώστε να κινείται από το ένα ως το άλλο άκρο της μιας πλευράς της πισίνας, καθώς και για τους δυο κριτές τερμάτων που βρίσκονται στο ύψος των γραμμών του τέρματος. Τα τέρματα πρέπει να είναι άσπρα, να επιπλέουν στο νερό, να είναι γερά συναρμολογημένα και να μη λυγίζουν. Έχουν άνοιγμα τριών μέτρων, ενώ το οριζόντιο δοκάρι πρέπει να βρίσκεται 90 εκ. πάνω από την επιφάνεια του νερού (όταν το νερό έχει βάθος πάνω από 1,5 μέτρα) ή 2.40 από το βυθό της πισίνας (όταν το νερό έχει βάθος λιγότερο από 1,5 μέτρα).

ΕΙΚΟΝΕΣ

RUGBY Το αμερικανικό ποδόσφαιρο παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των 11 παικτών με μια μπάλα οβάλ σχήματος. [Η βασική μορφή του παιχνιδιού περιλαμβάνει δύο ομάδες, μία εκ των οποίων έχει στην κατοχή της την μπάλα. Η ομάδα που έχει στην κατοχή της την μπάλα, ονομάζεται η επίθεση, και προσπαθεί να την προωθήσει προς την εντ ζόουν ζώνη βαθμολογίας και στα δύο άκρα του γηπέδου. Η άλλη ομάδα, που ονομάζεται η άμυνα, προσπαθεί να σταματήσει την επίθεση και να αποτρέψει την προώθηση της μπάλας.  Το παιχνίδι αρχίζει με ένα kickoff, η ομάδα που κλωτσάει πρώτη καθορίζεται με το στρίψιμο νομίσματος πριν το παιχνίδι. Το kickoff γίνεται όταν ένας παίκτης της ομάδας κλωτσάει την μπάλα. Η αντίπαλη ομάδα λαμβάνει την μπάλα και στη συνέχεια τρέχει προς την αντίπαλη μέχρι να εμποδιστεί ή να βγει από τα όρια του γηπέδου, σε σημείο που η μπάλα να θεωρείται νεκρή. Το σημείο όπου η μπάλα γίνεται νεκρή ορίζεται ως η πρώτη γραμμή και το παιχνίδι ξεκινά από το σημείο αυτό.

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΤΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΙΤΖΙΦΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ