ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ-ΧΟΛΗΦΟΡΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
pH εκφράζει πόσο όξινο είναι ένα διάλυμα
Advertisements

Γ ΕΩΠΟΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ - ΕΝΟΦΘΑΛΜΙΣΜΟΣ ΜΟΥΡΙΑΣ Αλεξανδρίδου.
Πρακτική εξάσκηση στο κύκλωμα του γλυκού νερού ΒΕΝΕΤΗ ΝΑΤΑΣΑ.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Ανάλυση των παρακάτω: Πώς η νόσος επηρεάζει τη λήψη τροφής και τη διατροφική κατάσταση του ασθενούς Ο ρόλος της διατροφής στην αγωγή της κυστικής ίνωσης.
4 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΜΑΤΑ Α. ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ Β. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εισηγητής: Δρ.
Στόχοι ενότητας: Να ορίζεις την έννοια της ομοιόστασης και να περιγράφεις το γενικό μηχανισμό της Να εξηγείς το μηχανισμό διατήρησης της θερμοκρασίας.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 7: Mυϊκή ενδυνάμωση κορμού & άνω άκρων Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Αποστολίδου Ευτέρπη Δεκέμβριος  Αιμορραγια από τον κόλπο  Κοιλιακό άλγος  Τραύμα  Τοκετός  Εξωμήτριος κύηση  Προεκλαμψία εκλαμψία  Ανακοπή.
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ Από οργανικά ανόργανα Από οργανικά ανόργανα Φυσ.σώματα φυσ.σώματα Φυσ.σώματα φυσ.σώματα (φυτά- ζώα έμβια όντα (λίθοι- μέταλλα.
Xρονία μυελογενής λευχαιμία. ΧΜΛ Χρονία μυελογενής ή κοκκιοκυτταρική λευχαιμία εντάσσεται στα μυελουπερπλαστικά νοσήματα και η νόσος αφορά κυρίως την.
Είναι ο κλάδος της Χημείας που ασχολείται με δύο κύρια ερωτήματα που αφορούν τις χημικές αντιδράσεις. Το πρώτο είναι το πως γίνεται μια αντίδραση, δηλαδή.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4 Η ΑΛΛΑΝΤΙΑΣΗ Ή ΒΟΤΟΥΛΙΣΜΟΣ Φραγκιαδάκης Γ. Α.
ΟΥΡΟΛΙΘΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Πανεπιστημιακή Παιδοχειρουργική Κλινική Διευθυντής : Kαθηγητής Σ. Γαρδίκης.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, Παπαφλέσσα 6Α, Ν. Ιωνία,
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 5 Η ΤΥΦΟΕΙΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ & ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΩΣΗ.
ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΜΑΤΟΣ Νίκος Τερψιάδης, Μαθηματικός ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / 2015 Ομάδα ανάπτυξης ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Καθ Αθηνά Μαυρίδου Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Αθήνας.
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Ενότητα 2: Οι Λειτουργίες του Μάνατζμεντ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του.
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Ενότητα 4: Ο Ρόλος του Μάνατζερ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Περιβαλλοντική Βιολογία Βιομόρια – Noυκλεϊκά οξέα & Υδατάνθρακες Περιβαλλοντική Βιολογία Βιομόρια – Noυκλεϊκά.
Αποστολίδου Ευτέρπη Φυσιολογία Νοέμβριος ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ: cc καθημερινά.
8 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Δρ. Σαββίδης Γ. Σεραφείμ Καθηγητής Τ. Ε. Ι Δυτικής Μακεδονίας.
Υπό αυστηρά άσηπτες συνθήκες και σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε φαρμάκου.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 8: Mυϊκή ενδυνάμωση κοιλιακών και ποδιών Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Το Oasis® Shampoo Cap είναι ένα προϊόν μίας χρήσης που φέρει την επανάσταση στη φροντίδα και την υγιεινή των μαλλιών ατόμων που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
Γνωσιακή Επιστήμη Εισαγωγή.
Γραμμική παλινδρόμηση και Συσχέτιση: έλεγχοι με τον συντελεστή συσχέτισης r Στην ενότητα αυτή μελετάται η σχέση ανάμεσα σε δυο ποσοτικά χαρακτηριστικά.
Συμπεριφορισμός και Εκπαίδευση
ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Διδασκαλία μαθημάτων Φυσικών Επιστημών Γυμνασίου
Της Μαθήτριας Α’ Λυκείου Μποσμαλή Αγγελική Υπ. Καθηγητής: Κ. Δούκας
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ορισμοσ χαρακτηριστικα επισημανση
ΦΑΡΜΑΚΟΤΕΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Απορρόφηση , κατανομή και απέκκριση φαρμάκων
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 3 & 4 ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ.
Κλιματολογικές συνθήκες ελιάς
Μετουσίωση Πρωτεϊνών Επιμέλεια: Ηλίας Μαυροματίδης, ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης
ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΧΩΝΕΥΣΗ.
ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ
Εργαστήριο 5 «Παραγωγή φυταρίων - Φυτώρια»
ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το Νερό και ο Άνθρωπος: Μια αειφόρος σχέση Ζωής
Κρέατα ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Ανάλυση – Διόρθωση - Οινοποίηση του γλεύκους
Πληροφορική Κεφάλαιο 10ο: Εισαγωγή στο EXCEL 2010 Μέρος Γ
Νερό Πηγή ζωής.
Νερό Πηγή ζωής.
AQUADEL® 60 διχλωροισοκυανουρικό νάτριο 56%
Πάγκαλος Σπύρος, Χαραλαμπάτου Λιάνα, Χημικοί, συνεργάτες Ε.Κ.Φ.Ε.
Τροφική αλυσίδα: Με τον όρο τροφική αλυσίδα χαρακτηρίζεται γενικά η ακολουθία της μεταφοράς ύλης και ενέργειας από οργανισμό σε οργανισμό με τη μορφή τροφής.
Παραδόσεις Μαθημάτων Δασοκομίας Πόλεων μάθημα 9ο
Προσδιορισμός pH-pHμετρο
Εργασία στο μάθημα της Βιολογίας Σταυρακάκης Κων/νος Εφραίμ.
1) Όταν λέμε ότι κάποιος λέει ψέματα επειδή είναι ψεύτης:
Πειράματα Χημείας για τη Γ’ τάξη Γυμνασίου Σχολ. έτος
Νοσηλευτική Φροντίδα ασθενών με προβλήματα από το ουροποιητικό
МЕТАЛНА ВЕЗА..
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Α) ορισμός Β) αιτίες διαταραχών της ομοιόστασης
Εργαστήριο Χημείας Εργαστηριακά Όργανα.
ΕιΣαγωγη ΣτιΣ ΒιοϊατρικεΣ ΕπιΣτημεΣ- ΑΣφαλεια Βιοϊατρικων ΕργαΣτηριων
Παρασκευη φυτικου σαπουνιου
Μοντέλο DPSIR Για την εφαρμογή των απαιτήσεων της Οδηγίας 2000/60/Ε.Κ για την ανάλυση των πιέσεων χρησιμοποιείται το μοντέλο DPSIR. Αναπτύχθηκε από τον.
Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
B R A I N Διαφορές μεταξύ αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ-ΧΟΛΗΦΟΡΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ-ΧΟΛΗΦΟΡΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΗΠΑΡ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΛΟΒΙΟ ΗΠΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΛΕΒΑ ΥΠΟΛΟΒΙΑ ΦΛΕΒΑ ΕΝΔΟΛΟΒΙΟ ΦΛΕΒΑ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΩΝ ΛΟΒΙΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΦΛΕΒΑΣ (ΜΕΣΟΛΟΒΙΟ ΦΛΕΒΑ) ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΟΛΗΦΟΡΟ ΠΟΡΟ ΠΥΛΑΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΤΑ ΛΟΒΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ: ΤΑ ΛΟΒΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ: ΗΠΑΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΝΑΣ Ή ΔΥΟ ΠΥΡΗΝΕΣ ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΔΕΣ ΛΕΠΤΟΚΟΚΚΩΔΕΣ ΚΥΤΑΡΟΠΛΑΣΜΑ

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΚΡΙΤΙΚΕΣ

ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ (ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ=ΑΠΟΚΟΡΕΣΜΟΣ) ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ & ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΥΡΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Α ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΩΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΙΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΡΟΣ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΟΥΡΙΑ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΕ ΛΙΠΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ ΚΑΙ ΙΝΟΔΟΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΟΞΙΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΠΑΡΙΝΗΣ

ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ Α ΚΑΙ D ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΓΛΥΚΟΖΗΣ

ΕΚΚΡΙΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΚΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΠΑΡ?

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΧΟΛΗ ΕΚΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΠΑΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 1L ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΓΡΟ ΑΛΚΑΛΙΚΟΥ PH

ΧΟΛΗ ΝΕΡΟ ΧΟΛΙΚΑ ΑΛΑΤΑ ΧΟΛΟΧΡΩΣΤΙΚΕΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΤΗ ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΩΝ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΠΕΚΚΡΙΣΗΣ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΧΟΛΗΦΟΡΩΝ

ΠΕΨΗ ΟΡΙΣΜΟΣ: ΠΕΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΗΜΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΠΕΠΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ ΕΚΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΙΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΑΣΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΕΣ ΕΚΚΡΙ- ΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥ- ΦΑΙΑ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΥ.

ΠΕΨΗ & ΗΠΑΡ Η ΧΟΛΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΠΑΡ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΟΛΗΔΟΧΟ ΚΥΣΤΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΧΟΛΗΦΟΡΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΔΑΧΤΥΛΟ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΧΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ & Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΨΗ ΕΚΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΔΑΧΤΥΛΟ

ΧΟΛΗ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΧΟΛΗ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΛΥΚΑΓΟΝΟ

ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΓΛΥΚΑΓΟΝΟ ΠΕΨΗ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ ΠΕΨΗ ΛΙΠΩΝ ΠΕΨΗ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ…

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/seyp/ker/2005/BambakousiFlora,KapetanakiGeorgia/attached-document-1301560892-453539-31459/Bambakoush_kapetanaki2005.pdf ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ & ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ του ROGER WATSON

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΔΑΜΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΠΕΛΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ