PLC Ζούπας Χρυσοβαλάντης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ (INPUT/OUTPUT)
Advertisements

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης.
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
Χαρακτηριστικά συνθετικής κίνησης 1 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
GreenControl by DCS © •Αξιοποίηση Τεχνολογίας •Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος •Λειτουργία φιλική στο περιβάλλον •Περιορισμός κόστους «Περίσσια.
H διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Tι θα γνωρίσουμε •Τις φάσεις ανάπτυξης του λογισμικού. •Γιατί χρειάζεται να γίνει ανάλυση του προβλήματος. •Τι θα πρέπει.
‘Εξυπνο Σπίτι 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Χίου τάξη B’ ΗΛ/ΓΩΝ & ΗΛ/ΚΩΝ
 Αυδίκου Χριστίνα  Γιουμούκης Παναγιώτης  Κιντσάκης Θάνος  Πάπιστας Γιάννης.
Μνήμη και Προγραμματίσιμη Λογική
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Microchips-Πυριτιο Από τους μαθητές:
Εισαγωγή
ΕΝΟΤΗΤΑ 12η Συστήματα μετρήσεων SCADA
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ (PLC) ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Β’ ΤΑΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΑΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ (PLCs).
PLC Μικροϋπολογιστής που λαμβάνει σήματα εισόδου και εκπέμπει σήματα εξόδου. Αντικατάσταση του κλασικού πίνακα αυτοματισμού με τους ηλεκτρονόμους.
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
Α’ Γυμνασίου Βιβλίο «Σημειώσεις» σελίδες Α2
Στο μάθημα αυτό θα περιγραφεί η βασική εσωτερική δομή ενός συστήματος υπολογιστή και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον όρο «», δηλαδή ένα σύνολο συσκευών και προγραμμάτων. Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον.
Το Υλικό του Υπολογιστή
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ Α.Τ.ΡΟΥΤΟΥΛΑΣ Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές (P.L.C.) ΤΑ PLC EINAI ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ.
Κατηγορίες συστημάτων
Παναγόπουλος Ασημάκης Βασιλειάδης Βασίλης Β’ τάξη 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας
Κατανόηση (δεδομένα – ζητούμενα) Ανάλυση σε απλούστερα προβλήματα Επίλυση με οργανωμένα, απολύτως καθορισμένα, πεπερασμένα βήματα ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ.
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές (PLC’s) – Ladder diagram
Αρχεσ συστηματων αυτοματου ελεγχου
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: To λογισμικό του υπολογιστή
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Μηχανή που μπορεί να φέρει σε πέρας πνευματικές εργασίες ρουτίνας με μεγάλη ταχύτητα.
Arduino  Πρώτη Επαφή Involve me & I learn 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας.
Προοπτικές αποφοίτων ηλεκτρονικού τομέα
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
PLC : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
Επιλογη υλικου Η/Υ Cpu /επεξεργαστης RAM/μνημη GPU/καρτα γραφικων Οθονη HDD/Σκληρος δισκος.
«Η χρήση του Internet ως μέσο επικοινωνίας από μικρές και μεσαίες ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις»
Προγραμματισμός PLC Ladder Logic διαγράμματα
Κύρια Μνήμη Διάφοροι τύποι μνήμης RAM Από πάνω προς τα κάτω, DIP, SIPP, SIMM (30-pin), SIMM (72-pin), DIMM (168-pin), DDR DIMM (184-pin). Μνήμη RΟM.
Βιομηχανική Πληροφορική Βολογιαννίδης Σταύρος Αρχιτεκτονική συστημάτων βιομηχανικού ελέγχου.
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Τεχνολογία powerline homeplug για τη δημιουργία του «έξυπνου» σπιτιού και εφαρμογή της στην κατασκευή αλληλεπιδραστικής διεπαφής.
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Το εσωτερικό ενός υπολογιστή
Κατηγορίες και Προδιαγραφές Λογισμικού Η/Υ (Software)
ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΦΗΣ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>
Commercial Broadcasters IPTV providers Mobile Service Providers
(α) δίνει τον ορισμό του PLC (β) αναφέρει τις εφαρμογές του PLC.
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Αυτοματισμού Γραφείου
Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Ο πρώτος υπολογιστής ENIAC.
Ο Υπολογιστής Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και.
Δ. Κλιγκόπουλος Επιβλέπων: Β. Σπυρόπουλος, Καθηγητής
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ - ΤΑΞΗ Γ'
Ενότητα 1 (Γνωρίζω τον υπολογιστή) Κεφάλαιο 2 (Το υλικό του υπολογιστή) Υλικό (Hardware) Υλικό είναι τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά μέρη του Η/Υ.
Έλεγχος Ηλεκτρικών Μηχανών με την χρήση διακοπτικών κυκλωμάτων DC/DC
Χρήση οικολογικής ενέργειας στο οργανωμένο λιανεμπόριο
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Programmable Logic Controllers PLCs
Κατηγορίες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Βασικές έννοιες (Μάθημα 2) Τίτλος: Η Συσκευή
Στο μάθημα αυτό θα περιγραφεί η βασική εσωτερική δομή ενός συστήματος υπολογιστή και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

PLC Ζούπας Χρυσοβαλάντης

Περιεχόμενα Τι είναι το PLC; Πλεονεκτήματα Δομή του PLC Γλώσσες προγραμματισμού Τύποι PLC

PLC Μονάδα τροφοδοσίας Μνήμες Μονάδες εισόδων Μονάδες Εξόδων

Τι είναι το PLC; Είναι βιομηχανικός υπολογιστής κατάλληλα σχεδιασμένος για εφαρμογές αυτοματοποιημένου ελέγχου. Σύστημα ελέγχου το οποίο επεξεργάζεται σήματα εισόδου και με συγκεκριμένη απαίτηση-πρόγραμμα ενεργοποιεί στοιχεία εξόδου. Αρχικός στόχος: Η αντικατάσταση των κυκλωμάτων εντολο-σύνδεσης του κλασσικού αυτοματισμού (ρελέ) με τις πολύπλοκες συνδέσεις του. Σήμερα έχει ευρεία εφαρμογή σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις σπίτια κ.τ.λ., καθώς έχει την δυνατότητα ελέγχου πολλαπλών συσκευών. C-map

Πλεονεκτήματα Ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης. Εύκολη τροποποίηση της λειτουργίας του αυτοματισμού. Εύκολη επέκταση του αυτοματισμού. Υλοποίηση πολύπλοκων και έξυπνων επεξεργασίων που στον κλασικό αυτοματισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν. Μηδαμινός χρόνος κατασκευής αυτοματισμού. Μικρό κόστος συντήρησης. Δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του συστήματος με Η/Υ. Μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτητα ελέγχου. Διαχείριση ψηφιακών και αναλογικών σημάτων Δεν υπάρχουν μειονεκτήματα

Δομή του PLC Γενικά ένα PLC αποτελείτε από τα εξής μέρη: Την κεντρική μονάδα επεξεργασίας(CPU) η οποία είναι ουσιαστικά ο εγκέφαλος του PLC. Τη μονάδα τροφοδοσίας Τις μονάδες εισόδων – εξόδων (Input/Output modules) Μνήμες (RAM-ROM-EPROM-FLASH EPROM) Μονάδα προγραμματισμού. εικόνα

Γλώσσες προγραμματισμού Ladder ή Lad FBD (faction block diagramm) STL (statement list) ΠΡΟΣΟΧΗ! Κατά τον προγραμματισμό ενός plc,διότι ενώ οι γλώσσες προγραμματισμού είναι ίδιες ,οι συμβολισμοί των εντολών και των μεταβλητών διαφέρει από εταιρεία σε εταιρία.

video STL LADDER FBD

Tύποι PLC Compact PLC Modular PLC (Ενσωματωμένες οι βασικές μονάδες, χρησιμοποιούνται σε μικροαυτοματισμούς.) Modular PLC (Επεκτάσιμα PLC, ικανό να καλύπτει και τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές του αυτοματισμού.)

Ερωτήση Είναι το σύστημα PLC σχεδιασμένο για μια συγκεκριμένη εφαρμογή? Ναι? Όχι?

Απάντηση Το σύστημα PLC δεν είναι σχεδιασμένο για μια μόνο εφαρμογή, αλλά αντιπροσωπεύει μια γενική μορφή ελέγχου, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εφαρμογής.

Ερώτηση Τα PLC δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Πιστεύεται ότι κύριος λόγος για αυτό είναι το κόστος κατασκευής μια τέτοιας εγκατάστασης. Ναι? Όχι?

Απάντηση Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα PLC δεν έχουν ευρεία εφαρμογή ακόμη στην αγορά δεν είναι το κόστος κατασκευής, αλλά ότι είναι νέα σχετικά εφαρμογή και οι περισσότεροι τεχνίτες δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Επίσης, το καταναλωτικό κοινό φοβάται την ίσως μη προσαρμογή του με αυτή τη νέα τεχνολογία.

Με κλικ στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η πώληση PLC τον τελευταίο χρόνο σε 4 καταστήματα στον νομό αττικής:

ΤΕΛΟΣ