Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Commercial Broadcasters IPTV providers Mobile Service Providers

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Commercial Broadcasters IPTV providers Mobile Service Providers"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Commercial Broadcasters IPTV providers Mobile Service Providers
DTV convergence: Commercial Broadcasters IPTV providers Mobile Service Providers Asem Abujoudeh Kwstas Kakavitsas

2 Εισαγωγή What is Convergence?
WWW – το κύριο μέσο για την ανταλλαγή δεδομένων Ταχύτερες συνδέσεις Internet – επιτρέπουν την χρήση εφαρμογών για την μετάδοση «τηλεοπτικού» περιεχομένου, ακόμα και σε HD Στροφή των καταναλωτών στην διαδραστικότητα στην TV “Television is not television anymore” What is Convergence? DTV Convergence: Τηλεοπτικό περιεχόμενο που προσφέρεται όχι μόνο μέσω της παραδοσιακής Τηλεόρασης, αλλά και μέσω του Internet και κινητών συσκευών.

3 Commercial Broadcasters
Η DTV αντιμετωπίζει τις ίδιες ουσιαστικά προκλήσεις και θέματα με την αναλογική TV σε ότι αφορά στο περιεχόμενο και τις στρατηγικές των «καναλιών». Δυο διαφορετικές αγορές, μία των θεατών (αγοραστών προγράμματος και προϊόντων) και μία των διαφημιζομένων (πωλητών προϊόντων και χρηματοδοτών του προγράμματος, με την TV «στην μέση». Ρύθμιση / Περιορισμός περιεχομένου.

4 Commercial Broadcasters 2/3
Στρατηγικές προγραμμάτων στην DTV: Τα prime-time προγράμματα βασίζονται στην HD και άρα και στις DTVs για την θεαματικότητα τους. Η DTV μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους «απλούς» TV σταθμούς για να ανταγωνιστούν τους συνδρομητικούς μέσω περισσοτερων προγραμμάτων - multicasting. Οι μειωμένες απαιτήσεις σε φάσμα κάνουν ακόμα πιο εφικτή την Pay TV.

5 Commercial Broadcasters 3/3
Παραδείγματα χρήσεως DTV και HD περιεχομένου (Αμερική) Prime-Time Κάλυψη αθλητικών και πολιτικών γεγονότων, ειδήσεις. Προγραμματισμός Εκπομπή HD κατά το βράδυ / prime-time, και εκπομπή πολλών διαφορετικών επιλογών κατά την διάρκεια της ημέρας. Διαδραστικότητα Εκπαιδευτικές εκπομπές -κυρίως από τα δημόσια κανάλια- με ικανότητα συμμετοχής του κοινού Multicasting Εκμετάλλευση του πλεονάζοντος φάσματος που δημιουργεί η χρήση DTV για εκπομπή μεγαλύτερης ποικιλίας εκπομπών

6 IPTV Providers 1/2 Η TV στο Internet παρέχεται από:
ISPs ή άλλες εταιρίες που προσφέρουν περιεχόμενο συνδρομητικά «κλασσικά» κανάλια TV που παρέχουν το πρόγραμμα τους μέσω του Internet Καθώς αυξάνονται οι ταχύτητες, το ίδιο αυξάνεται και η ικανότητα της εκπομπής TV μέσω του Internet, ακόμα και σε HD. Ευκαιρίες για cross-sales και συνδυασμού προσφορών προς τους καταναλωτές, π.χ. Triple-play. Η ρύθμιση του περιεχομένου και πάλι ένα θέμα.

7 IPTV Providers 2/2 Σύγκλιση DTV και Internet – το Internet δεν εκλαμβάνεται πλέον ως ένας ανταγωνιστής του τηλεοπτκού χρόνου, αλλά ως ακόμα ένα μέσω εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος και προβολής. Όπως και στην παραδοσιακή τηλεόραση, το περιεχόμενο δεν παράγεται πάντα από τους παρόχους της ίδιας της υπηρεσίας. Πάροχοι IPTV – On Demand περιεχόμενο συνήθως ως Pay TV, σε συνδυασμό με άλλες υπηρεσίες όπως τηλέφωνο. Πάροχοι IPTV: Κυρίως στην Ευρώπη και την Β. Αμερική, Deutsche Telecom, France Telecom, Swisscom, Telecom Italia, AT&T, επίσης και στην Ασία/Ειρηνικό. Κάποιες αποτυχημένες περιπτώσεις, Tiscali στην Ιταλία και Volny στην Τσεχία.

8 Mobile Service Providers 1/2
Παραδοσιακά, η TV και οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας αξιολογούνταν ως δυο διαφορετικές αγορές: Η TV σαν mass media Οι πάροχοι κινητής σαν πωλητές υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών. Η προσαρμογή των κεραιών τηλεόρασης ώστε να εκπέμπουν σε συσκευές κινητής και άλλες συσκευές ικανές για λήψη μπορεί να γίνει με χαμηλό κόστος και χωρίς επιβάρυνση του φάσματος, ενώ υπάρχουν και συσκευές που μπορούν να λειτουργήσουν ως κανονικές τηλεοράσεις.

9 Mobile Service Providers 2/2
Ικανότητες απόδοσης Φορητής DTV: Ποιότητα εικόνας: ανάλυση μέχρι 480p στο κοντινό μέλλον. Αξιόπιστη λήψη κατά την διάρκεια κίνησης μέχρι και 160 χλμ/ώρα. Αποτελεσματική και ευέλικτη χρήση του φάσματος από πολλές εφαρμογές. Πλήρης συμβατότητα μεταξύ των μέχρι τώρα υπάρχοντων συσκευών μετάδοσης και λήψης – μικρή ανάγκη για νέο εξοπλισμό / επενδύσεις. Όλες οι λειτουργείες σε μία συσκευή – ευκολία στην χρήση.

10 Digital TV Broadcast

11 Σύνοψη Οι πρόοδοι στην τεχνολογία κάνουν πιο δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα σε αγορές που μέχρι πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν διαφορετικές. Το ψηφιακό σήμα μπορεί να μεταδοθεί σε μία πλειάδα τύπου συσκευών με διαφορετικές λειτουργίες, και διαφορετικούς παρόχους υπηρεσιών – Παρόχους Υπηρεσιών Internet, Παρόχους Κινητής, Commercial Broadcasters κ.τ.λ. Οι όλο και πιο «έξυπνες» συσκευές επιτρέπουν την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και διαδραστικότητα, ακόμα και της μετατροπής των καταναλωτών σε παρόχους περιεχομένου, μέσω κινητών συσκευών και PCs.

12 Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας!
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Commercial Broadcasters IPTV providers Mobile Service Providers"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google