Hy335a Φροντιστήριο 1 ησ σειράς ασκήσεων Βαρδάκης Γιώργος Τριανταφυλλάκης Κωστής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Ιωάννης Κόμνιος Μεταπτυχιακή Διατριβή Τμήμα.
Advertisements

Δίκτυα υπολογιστών.
1 • Το μέγεθος του ‘παραθύρου’ πρέπει να αλλάζει με τον αριθμό των συνόδων. • Τόσο η ρυθμαπόδοση όσο και η καθυστέρηση δεν έχουν εγγυήσεις. • Για συνόδους.
Από Άκρο σε Άκρο Αποφυγή Συμφόρησης
Έλεγχος Συμφόρησης TCP
A Scalable Content- Addressable Network Sylvia Ratnasamy, Paul Francis, Mark Handley, Richard Karp, Scott Shenker Proceedings of ACM SIGCOMM ’01 Sections.
Δίκτυα, Διαδίκτυο, Ασφάλεια υπολογιστών
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EIΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Στόχοι Να εξηγήσουμε τι είναι τα δίκτυα υπολογιστών, ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τους και ποιες οι πιο συνηθισμένες τοπολογίες τους. Να περιγράψουμε.
Μεταγωγή και Πολυπλεξία
Καθυστέρηση σε δίκτυα μεταγωγής πακέτων
Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών
Πρωτόκολλο στάσης και αναμονής
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα Άσκηση 1: Χρήση βασικών εργαλείων για συλλογή πληροφοριών για τη διαμόρφωση και την κατάσταση λειτουργίας του δικτύου.
Ανάκλαση και διάδοση σε ένα όριο.
Moντέλα Καθυστέρησης και Ουρές
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Τεχνικές Μεταγωγής Παράγραφος 1.5.
Μετάδοση Δεδομένων CD/DVD Σκληρός Δίσκος Ποντίκι Modem Η/Υ
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
.ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.
1 Έλεγχος ροής και συμφόρησης (flow and congestion control) flow control Ο όρος έλεγχος ροής (flow control) χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τους.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ 16/05/13 Δίκτυα Ουρών. ΔΙΚΤΥΟ ΔΥΟ ΕΚΘΕΤΙΚΩΝ ΟΥΡΩΝ ΕΝ ΣΕΙΡΑ Θεώρημα Burke: Η έξοδος πελατών από ουρά Μ/Μ/1 ακολουθεί κατανομή Poisson.
Διδακτική της Πληροφορικής Παρουσίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών με σκοπό την κατανόηση βασικών αρχών της πληροφορικής Αντωνακάκη Δέσποινα Α.Μ 933 Καντεράκης.
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ RS232C ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-SDLC.
Γενικές αρχές Για να μπορέσει το επίπεδο δικτύου να παραδώσει ένα πακέτο, πρέπει να συνεργαστούν οι κόμβοι που παρεμβάλονται ανάμεσα στον αποστολέα και.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ 25/06/08 Ασκήσεις Επανάληψης.
1 Βέλτιστη δρομολόγηση (optimal routing) Αντιμετώπιση της δρομολόγησης σαν «συνολικό» πρόβλημα βελτιστoποίησης. Γιατί: Η αλλαγή της δρομολόγησης μιας συνόδου.
Ασκήσεις - Παραδείγματα
Τι είναι το Bluetooth Διεθνές πρότυπο το οποίο –υποστηρίζει φθηνή, μικρής σχετικά ταχύτητας ασύρματη επικοινωνία –καταργεί τα καλώδια μεταξύ συσκευών.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ Queuing Systems Δίκτυα Ουρών - Παραδείγματα
Το Internet Δικτύωση παροχέα υπηρεσιών Internet στην Ελλάδα.
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
Πρωτόκολλο IP.
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα Άσκηση 1: Χρήση βασικών εργαλείων για συλλογή πληροφοριών για τη διαμόρφωση και την κατάσταση λειτουργίας του δικτύου.
ΔIΚΤYΑ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ CMD Πετκανα Ανδρομάχη.
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα Άσκηση 1: Χρήση βασικών εργαλείων για συλλογή πληροφοριών για τη διαμόρφωση και την κατάσταση λειτουργίας του δικτύου.
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά 1 Ευρετήρια.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Παράδειγμα εφαρμογής του αλγορίθμου BP σε δίκτυο
ΣΤΑΤΙΚΗ Ι Ενότητα 1 η : Ο ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΚΟΣ Διάλεξη: Εισαγωγή στις γραμμές επιρροής. Καθηγητής Ε. Μυστακίδης Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet 7.3 Πρωτόκολλο TCP.
HY335A ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 1 ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Εργαστήριο 2 Βοηθητικές Διαφάνειες. Ping Linux ping or Στέλνονται συνεχώς ping πακέτα μέχρι να το σταματήσουμε με Ctrl-C ping –c 3 or 3 πακέτα ping –t.
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet 7.5 Πρωτόκολλο ΙΡ (Internet Protocol)
Εισαγωγή Στις Τηλεπικοινωνίες Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Διδάσκων: Χρήστος Μιχαλακέλης Ενότητα.
Viber Τι είναι; Χρησιμότητα Λειτουργία Viber στο μέλλον.
Κεφάλαιο 6 Δίκτυα Ευρείας Περιοχής Τεχνολογία ISDN.
Ο ΒΟΒ στέλνει μήνυμα στην ΑLICE
Προχωρημένα Θέματα Δικτύων
Προχωρημένα Θέματα Δικτύων
Ευρετήρια Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά.
Έλεγχος ροής Παύσης και Αναμονής
Κεφάλαιο 4. Επίπεδο μεταφοράς
LAB HY335 Evripidis tzamousis
Βέλτιστη δρομολόγηση (optimal routing)
Ερωτήσεις 1. Στην ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση: α. η ταχύτητα είναι σταθερή β. ο ρυθμός μεταβολής της ταχύτητας είναι σταθερός γ. ο ρυθμός μεταβολής.
ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ
ΑΣΚΗΣΗ 3.
Κεφάλαιο 7:Διαδικτύωση-Internet
χωρίς δίκτυο ? δύσκολη ανταλλαγή αρχείων
Δίκτυα Κεφάλαιο 3.3.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
Η τακτοποίηση των κόμβων μίας δομής με μία ιδιαίτερη σειρά είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία που ονομάζεται ταξινόμηση (sorting) ή διάταξη (ordering).
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Το Διαδίκτυο - Internet
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
ΑΣΚΗΣΗ Να σχεδιαστούν (α) η Πρόσοψη, (β) η Πλάγια όψη σε τομή Β-Β και
Packet Delays Teaching assistant : Anastasia Rigaki.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Hy335a Φροντιστήριο 1 ησ σειράς ασκήσεων Βαρδάκης Γιώργος Τριανταφυλλάκης Κωστής

Ασκηση 1 α) Θεωρείστε δύο κόμβους Α και Β οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με μία απευθείας σύνδεση και βρίσκονται σε απόσταση 800 χλμ. Ο Α στέλνει στον Β ένα πακέτο μεγέθους 1200 bytes. Ο ρυθμός με τον οποίο στέλνονται δεδομένα πάνω από τη σύνδεση είναι 3 Mbps. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί ώστε να φτάσει όλο το πακέτο στον Β;

Ασκηση 1 β) Έστω οτι ο Α θέλει να στείλει ένα αρχείο μεγέθους 20 MΒ στον Β. Το αρχείο μεταδίδεται σε πακέτα των 1050 bytes εκ των οποίων τα 50 bytes είναι header. 1)Πόσος χρόνος απαιτείται ώστε να φτάσει ολόκληρο το αρχείο στον Β; Θα χρειαστούν πακέτα για τη μεταφορά του αρχείου, άρα 6.026s

Ασκηση 2 Έστω το παραπάνω δίκτυο στο οποίο η Alice και ο Bob συνδέονται μεταξύ τους μέσω τριών ενδιάμεσων κόμβων με το bandwidth καθενός από τα λινκ να φαίνονται στο σχήμα. Θεωρείστε οτι ο χρόνος διάδοσης για 1 πακέτο σε κάθε link είναι 2ms.