3 ο 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δημιουργία εξουσιοδότησης (από τον πελάτη σας) Ιστοσελίδα της Γ. Γ. Π
Advertisements

Ανταρκτική Η παγωμένη ήπειρος!!!.
Εφαρμογές Πληροφορικής Β’ & Γ’ Λυκείου Γεωργαλλίδης Δημήτρης 1 Ο Λύκειο Ρόδου.
Εγκαταστάσεις Στη Μεσόγειο
Ανακύκλωση Νικόλας, Ζήνωνας, Αλέξης, Λίζα Ε’2.
Μέτρηση μάζας Εργαστηριακή Άσκηση 2 B′ Γυμνασίου
Β:(brown) καφέ γούνα w:(white) λευκή γούνα P: B B x B B G: F1:BB όλοι οι απόγονοι Πιθανότητες σε ποσοστά: 100% ομόζυγα για το καφέ χρώμα (γονοτυπικά),
jEQ&feature=related.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. Ανθρώπινες Ανάγκες, Προσδοκίες και Προτεραιότητες Οι χαρακτηριστικές τάσεις του σύγχρονου πελάτη είναι οι εξής: 
Travel Salesman. ABDCA, ABCDA, ACBDA, ACDBA, ADBCA, ADCBA … (3!) 3 σταθμοί και 1 βάση (3! διαδρομές) 4 σταθμοί και 1 βάση (4! = 24) 5 σταθμοί και 1 βάση.
1 Πρώτη διαφάνεια Εξώφυλλο. 2 Εισαγωγή Παρουσίαση του θέματος.
 Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών,
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το 90% της γνώσης μας προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους και επιστήμονες. Μόνο το υπόλοιπο 10% προέρχεται από τον υπόλοιπο.
Πρωτογενής τομέας o3SOU.
Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ 15. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα Και πατάμε το sign in.
Μελοποίηση-Παρουσίαση Κοντακίου Αγίου Ρωμανού του μελωδού π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης-Κωνσταντίνος Κεντρωτής, ΠΕ16.01 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΣΤΟΥ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ WEBSITE. Tι προσφέρει ένα Web Site; Δηλώνει την ύπαρξη της επιχείρησης στον κόσμο του www Επιτρέπει την ολοκληρωμένη.
Προνόμια Ευρωπαίων Πολιτών
Μπότσια.
Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών Δυτικής Ελλάδας Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΕΑΠΗ - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΚΕΠ Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄Επιπέδου.
ΤΠΕ στην Εκπαίδευση Διδάσκων : Βασίλης Κόμης Τίτλος Μαθήματος Ενότητα 4 : Η Πληροφορική και οι ΤΠΕ στην Ελληνική Εκπαίδευση Βασίλειος Κόμης ΤΕΕΑΠΗ.
Διαχείριση Υδατικών Πόρων Διαχείριση ξηρασιών – Η έμμονη ξηρασία των ετών ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Δ.Π.Μ.Σ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΑΤΙΚΩΝ.
 Βασικές έννοιες.    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ;
Πληροφορική στο Νηπιαγωγείο Ιστορική αναδρομή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση + Προσχολική Εκπαίδευση (2003), με την καθιέρωση ενός προγράμματος σπουδών.
Διαδίκτυο / Internet (International Network). Οδικό Δίκτυο.
1 ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σημειώσεις για το μάθημα: Επιτόκια Συμεών Καραφόλας.
Φωτο sava Αγαπητέ Sava, θα σε θυμόμαστε πάντα, θα πορευόμαστε στο δρόμο που χάραξες, θα μεταλαμπαδεύουμε τις τεχνικές σου και την εμπειρία μας στους νεότερους.
ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΕΛ ΖΑΓΟΡΑΣ ΤΑΞΗ Α’ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Το πλαίσιο Διαλειτουργικότητας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕ.Λ.
Θέμα: ''Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού
Σχετικά με το School Education Gateway
Ας δούμε σε ποιο ενεργειακό επίπεδο μπορείς να φτάσεις!
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
ΕΥΤΥΧΗΣ ΦΥΤΡΑΚΗΣ Δρ.Ν. - Ειδικός Επιστήμονας ΣτΠ
Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΟΙ CLAIMS-MADE POLICIES
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΙΔΑΛΟΣ» ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Ο Παγκόσμιος Ιστός Φακίνος Αποστόλης 1.
11ο Συνέδριο ΚΕ.Δ.ΕΚ.-Πάτρα Ιουλίου - Συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ … η διαπολιτισμική διάσταση του μαθήματος «Τεχνολογία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ μέσα από τις ΤΠΕ
Ιστορική Εξέλιξη του Παγκόσμιου Ιστού
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΑ DAB.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων
PROJECT 2B ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΠΑΛΑΣΗ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ.ΕΤΟΣ
Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο
Through our Eyes (2012-I-DE3-COM )
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΜΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ” ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.
Συνοικία Σαλματοβρουκίου Τρελές Πατρικίες.
Μέτρα Πρόληψης της Λύσσας
Πλοήγηση στο Διαδίκτυο
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α. Π. Θ. Δ
To Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ( )
Η πρώτη συνάντηση (Δύο Περίοδοι)
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 Microsoft Office Specialist
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Μέτρα Πρόληψης της Λύσσας
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 Microsoft Office Specialist
Παρατήρηση στην Α’ Δημοτικού
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Preserving Access to Digital Information
Μεταγράφημα παρουσίασης:

3 ο 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

Α ) ΙΔΡΥΣΗ – ΜΑΘΗΤΕΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Με την απόφαση 1045/25/11/2007 με ΦΕΚ 1045/Β΄/ ιδρύεται το 3 ο 6/θ Δ.Σ Ελευθερούπολης Με τις προσπάθειες του Δήμου Ελευθερούπολης, του Δημάρχου Φιλόσογλου Ιωάννη και του Προϊσταμένου του 2 ου Γρ.Π.Ε κ. Δημητρίου Πεφτίτση το κτίριο του νεοσύστατου 3 ου 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης κατασκευάζεται το 2008 άρχισε να λειτουργεί το Γενάρη του 2009 για το σχολικό έτος

Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΟ 3 Ο Δ.Σ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ Από Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Ιούλιο του 2011 ο Πέτρος Γιαζγκουλίδης. Από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι του Ιούλιο του 2015 ο Κεχαγιάς Στέργιος. Δ. ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Το καλοκαίρι του 2007 τοποθετούνται οργανικά οι εκπαιδευτικοί 1.Μάλαμας Νικόλαος 2.Δουδούδης Μιχαήλ 3.Μυλωθρίδης Θωμάς 4.Σαββατιανός Κων/νος 5.Κωτοπούλου Φλωρινή 6.Φλούρου Βασιλική 7.Μαδεμλής Ηλίας και ξεκινά η λειτουργία του ως συστεγαζόμενο με το 1 ο Δ.Σ Ελευθερούπολης.

ΣΥΝΟΛΟ 53 A49 K 102 Σχολικό έτος Σχολικό έτος ΣΥΝΟΛΟ 55 A47 K102 Σχολικό έτος ΣΥΝΟΛΟ 59 A46 K 105

Σχολικό έτος ΣΥΝΟΛΟ 67 A59 K126 Σχολικό έτος ΣΥΝΟΛΟ66 A58 K124 Σχολικό έτος ΣΥΝΟΛΟ59 A52 K111

Το 1923 με την εγκατάσταση των προσφύγων δημιουργήθηκε η ανάγκη λειτουργίας σχολείου. Το παλιό τούρκικο ήταν ημιερειπωμένο άνευ παραθυρόφυλλων και θυρών, με ενέργειες όμως του τότε μετατιθέμενου δημοδιδασκάλου κ.Αντωνίου Παπαδόπουλου κατοίκου του ίδιου χωριού και την χρηματική δαπάνη της κοινότητας Κηπίων αλλά και την προσωπική εργασία των κατοίκων του επισκευάσθη και άρχισε να λειτουργεί το Μονοτάξιον Δημοτικόν Σχολείον από το 1924.

Πολλές φορές γινόταν επισκευές του κτηρίου για την συντήρηση του όταν όμως το 1945 λόγω της λήξης της κατοχής παρουσιάστηκε πληθώρα μαθητών ηναγκάσθημεν στην επέκτασιν και την διαρύθμισην με μιαν εισέτι αίθουσαν χωρίς όμως το σχολείο να προαχθεί σε διθέσιον.

O μεγαλύτερος αριθμός μαθητών του σχολείου ήταν 99 το σχολικό έτος όταν φοιτούσαν σε αυτό μαθητές που έχασαν έτη λόγω του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και της κατοχής. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο επόμενες χρονιές και με 96 και 91 μαθητές αντίστοιχα. Η κατάσταση ομαλοποιείται και σταθεροποιείται από το 1950 και μετά, με -/+ 60 μαθητές. Εξαίρεση αποτελεί το σχολικό έτος με μόνο 14 μαθητές εξαιτίας της έναρξης της μετανάστευσης. Κατά το σχολικό έτος παρατηρείται αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 69. Ο μέγιστος δε αριθμός των κατοίκων ανέρχεται κατά το σχολικό έτος στους 430.

Από εκεί και μετά παρατηρείται σταδιακή μείωση ώσπου κατά το σχολικό έτος καταργείται το σχολείο και οι μαθητές 24 τον αριθμό, μετεγγράφονται στο 2 ο Δ.Σ Ελευθερούπολης στις Τελευταίος δε δάσκαλος του 1/θ Δ.Σ Χορτοκοπίου ήταν ο Ευάγγελος Κυρανούδης από το Παλαιοχώρι Δάσκαλοι δε που υπηρέτησαν στο σχολείο ήταν κατά σειρά αρχαιότητας: α) Αντώνιος Παπαδόπουλος β) Αναστάσιος Χωλίδης γ) Σωτήριος Ασημακόπουλος δ) Χρήστος Ρέμμος ε) Αντώνης Μπαμπαλέρης στ) Μαρία Παπαϊωάννου ζ) Γεώργιος Κακάνης η) Ευάγγελος Κυρανούδης

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Για την υλοποίηση της παραπάνω μικρής ιστορικής μελέτης αντλήθηκαν πληροφορίες: α) Από το αρχείο του 3 ου 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης β) Από διατελέσαντες διευθυντές και εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν σήμερα το 3 ο 6/Θ Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης γ) Από το αρχείο του 1/θ Δ.Σ Χορτοκοπίου δ) Η ιστορία του χωριού και του σχολείου του Χορτοκοπίου Α.Χωλίδης Φεβρουάριος ε)Σύντομη αναδρομή στην ιστορική πορεία του Χορτοκοπίου στον Πόντο του Σάββα Μαυρίδη Χορτοκόπι Καβάλας - 21 Ιανουαρίου στ) ( Απόσπασμα του περιοδικού Άμαστρις) ζ) Πολιτιστικός Σύλλογος Χορτοκοπίου ΠΑΣ Πόντος www. hortokopi.gr