ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Οδυσσέας Πέτρος. ΙΟΥΝΙΟΣ Ο Ιούνιος στην αρχαιότητα Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Άνοιξη Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. Άνοιξη έχουμε τον.
Τα έτη και οι εποχές.
Καθαρισμός ανάμεσα στα δόντια με νήμα
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 6η ΟΜΑΔΑ Γεύματα(Παλάτι-Μοναστήρια). ΠΕΤΡΟΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Οπωροκηπευτικά προϊόντα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.
Γ1.4 Γ1.4 Οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη Πόλη ονομάζεται μια περιοχή στην οποία παρατηρείται πιο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων απότι στις υπόλοιπες περιοχές.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Η διατροφή της Κολοτούμπα…   Στα κεράσια λέμε ναι Στα αχλάδια λέμε ναι Στα σταφύλια λέμε ναι Στα πεπόνια λέμε ναι Όχι λέμε στα λίπη Όχι στα γαριδάκια.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Εργασία για τον μήνα Ιούνιο
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Κωνσταντινίδης Ίβο - Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
να φροντίσει καλύτερα την υγεία σου
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Δημιουργία Ετήσιου Ημερολογίου
Ευθύνη δική μου η διατροφή μου.
Νοεμβριοσ Καραπλιός Βαγγέλης.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΣΟΥΛΑΣ.  Ο Ιούλιος είναι ο έβδομος μήνας του χρόνου και έχει 31 ημέρες. Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο πρώτος μήνας του.
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Ομάδα 2η: Φρούτα και χορταρικά
Εξερτζή Θεοδώρα Γκανά Ελευθερία Καραχαλιου ΓΛΑΎΚΗ
Μαλαπανη Βασιλικη Μανωλεας Νικολαος Ντεμαι Τζενη
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Έλλη Ψαριανού Μαρία Ειρήνη Σωφρονίου Νίκος Τσιμπλιάρης Καγιάρας
Γυμνάσιο Βαλτινού Τρικάλων
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Τζέισον Ρετζάι ΙΟΥΝΙΟΣ. Εισαγωγή  Ο Ιούνιος, ή Ιούνης, ή Κερασινόν είναι ο έκτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριάνο Ημερολόγιο κι έχει.
Ουμέρα Γιασμίν Πάπαρη Μαριάνθη
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΙΑΣΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ.
Ειδικές Πληροφορίες Συντήρησης. Απώλεια βάρους σε θερμοκρασία 8 ο έπειτα από 7 και 14 ημέρες συντήρηση Η απώλεια βάρους σε καρπούς ΝΟΠ παίζει σημαντικό.
Archimedean Academy Mr. Panagiotis Tsakalis 3rd/4th Grade Greek Language Days/Months/Seasons Pronunciation & Spelling Review Study Packet *Click anywhere.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΨΑΡΙΑ ΟΣΠΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΠΕΤΡΟΥ
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Άνοιξη Άννα Μαρία,Βάλια.
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
4 ΕΠΟΧΕΣ.
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Το Καλοκαίρι είναι μία από τις αγαπημένες μας εποχές γιατί τελειώνουν τα σχολεία, πάμε στις παραλίες, τρώμε παγωτά και κάνουμε διακοπές.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα.
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
ΑΝΟΙΞΗ ΕΒΕΛΙΝΑ & ΡΑΦΑΗΛΙΑ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 11ο. Διδάσκων καθηγητής
ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 6Η ΟΜΑΔΑ
Γ1.4 Οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη
Κλεοπάτρα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Οδυσσέας Πέτρος

ΙΟΥΝΙΟΣ Ο Ιούνιος στην αρχαιότητα Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν Juno. Είναι ο δέκατος μήνας κατά το Εκκλησιαστικό ημερολόγιο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, και ο τέταρτος κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο. Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο δωδέκατος μήνας και ονομάζονταν Σκιροφοριών διάρκειας 29 ημερών και αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 24 Μαΐου έως 22 Ιουνίου. Σε άλλες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας τελευταίος μήνας του χρόνου θεωρούνταν ο Ποσειδεών ο οποίος στην Αθήνα λογίζονταν ως ο έκτος μήνας του έτους.

ΙΟΥΛΙΟΣ Ο Ιούλιος ή Ιούλης ή Θερνόν (ποντιακά, συναντάται και ως Χορτοθέρτς), είναι ο έβδομος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο πρώτος μήνας του έτους και ονομάζονταν Εκατομβαιών διάρκειας 30 ημερών που αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 23 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου. Είναι ο ενδέκατος μήνας κατά το Εκκλησιαστικό ημερολόγιο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, και ο πέμπτος κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, γι' αυτό αρχικά στα Λατινικά ονομάζονταν Quintilis. Αργότερα, όμως, ο Αύγουστος Καίσαρας για να τιμήσει τον Ιούλιο Καίσαρα του έδωσε το όνομα Ιούλιος.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Στο αττικό ημερολόγιο ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος μήνας του έτους και ονομάζονταν Μταγειτνιών διάρκειας 29 ημερών που αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 24 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου. Ο Αύγουστος, κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, ήταν ο έκτος μήνας, γι' αυτό αρχικά στα Λατινικά ονομάζονταν Sextilis και είχε 31 ημέρες, ευθύς εξ αρχής από την εγκαθίδρυση του Ιουλιανού ημερολογίου το 45 π.Χ. (έτος 709 από κτίσεως Ρώμης). Το έτος 8 π.Χ. ο Αύγουστος Καίσαρας του έδωσε το όνομά του χωρίς την προσθήκη μίας ημέρας από τον Φεβρουάριο (όπως λανθασμένα αναγράφεται σε ορισμένες αναφορές). Λέγεται ότι ο Αύγουστος έβαλε τον μήνα σε αυτή την θέση, για να τιμήσει τον θάνατο της Κλεοπάτρας η οποία, όπως λέγεται, έθεσε τέλος στη ζωή της στις 12 Αυγούστου του 30 π.Χ.

ΦΡΟΥΤΑ Τα καλοκαιρινά φρούτα φημίζονται για την υπέροχη γεύση τους και την τεράστια ποικιλία τους. Δροσιστικά όσο τίποτε άλλο, ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Τα φρούτα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, σύμμαχος για την ανθρώπινη υγεία λόγω των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν. Όλοι οι ειδικοί συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση των φρούτων ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα ενώ άλλοι λόγω της ζέστης του καλοκαιριού τα βάζουν στο διαιτολόγιο τους και ως κυρίως γεύμα.To καρπούζι, το πεπόνι και το ροδάκινο είναι καλοκαιρινά φρούτα.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Λαχανικά: Κολοκυθάκια, κουκιά, ράπα (τελευταία), αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθος, αρακάς, καρότο, κουνουπίδι, κρεμμύδια φρέσκα, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, σπανάκι.