(1842-1901) Επιφανής ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Τήνο, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Μετά την εγκατάσταση της οικογένειάς του στην Αθήνα (1850)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Advertisements

Άνοιξη Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. Άνοιξη έχουμε τον.
Ο αγαπημένος μου τραγουδιστής-συνθέτης
Η βασιλεία του Όθωνα.
Κωνσταντίνος Καβάφης
Η πνευματικότητα του καλλιτέχνη
Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ (11ος αι πΧ) οι
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.
Δράσεις του Κ.Μ.Σ. του Δημ.Σχολείου Δευτεράς κατά τη σχολική χρονιά Μαθητικές Εκλογές Ανακοίνωση-Ενημέρωση όλων των τάξεων Εκλογές Α΄τετραμήνου.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.
Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τους κατακτητές
ΓιΩργοΣ ΖογγολΟπουλοΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ Ή ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ
5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΌΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Οδυσσέας Ελύτης Ο ποιητής του Αιγαίου
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ελ Γκρέκο.
Εικαστικά:Νικηφόρος Λύτρας
Αναγέννηση Τον 15ο και 16ο αιώνα στον ευρωπαϊκό χώρο εκδηλώνεται ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό συγχρόνως κίνημα : η Αναγέννηση. Κατά την προετοιμασία.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ.
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, ιστορικός-φιλόλογος
Έλληνας Συγγραφέας Από τη Θεοδώρα- Καταλήνα Χρυσοστόμου.
Μαντώ Μαυρογένους 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Μουσείο Μπενάκη-Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων ζωγράφων με θέμα το παιδί Λίλιαν Λάμπρου Β2
Τίτλος Δραστηριότητας
28η Οκτωβριου Η Μερα ΟΧΙ ΤΖΟΡΤΖΙ ΙΒΑΝΟΒ Ε’1.
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
Οι Ιταλοί καλλιτέχνες τις Αναγέννησης
Ο Γύζης και η «ζουρλοκαντέρω» Άρθρο του Ζενάκου Αυγουστίνου στο «Τεχνηέντως» ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ, ΑΝΑΠΛ.
Έλενα Τασίου Ε’ Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
Μαθέα Άννα Μπρουκάκη Ελισάβετ Παπαδοπούλου Ερμιόνη Παπαδόπουλος Κυριάκος Χατζηϊωάννου Παναγιώτης 25/2/ ο Γενικό Λύκειο Καβάλας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.
Ο ζωγράφος Θεόφιλος. Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ ή Θεόφιλος Κεφαλάς ή Κεφάλας όπως ήταν το πραγματικό του όνομα (Βαρειά Λέσβου,1870; – Βαρειά Λέσβου, 24 Μαρτίου;
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Γ ι ά ν ν η ς Μ ό ρ α λ η ς « Π Α Ν Σ Ε Λ Η Ν Ο Σ »
Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αγρίνιο, 28 Μαρτίου 2012 Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Κεχαγιάς E.Π. Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση ΕΣΠΑ.
Archimedean Academy Mr. Panagiotis Tsakalis 3rd/4th Grade Greek Language Days/Months/Seasons Pronunciation & Spelling Review Study Packet *Click anywhere.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ( ). Βιογραφία Ο Γιώργος Σεφέρης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Γιώργου Σεφεριάδη) γεννήθηκε στη Σμύρνη. Είχε δύο μικρότερα αδέρφια.

Η αναγεννησιακή παιδεία
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
«Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» (ταξίδι γνωριμίας)
To Κίνημα των Ναζαρηνών στην Ελλάδα
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ , ΑΘΛΗΤΕΣ Κ.Α. ΝΕΦΕΛΗ ΜΗΛΙΩΝΗ
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ο Καλλιτέχνης Μιρό
ΓΑΛΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ.
«Παιδική Συναυλία» Οι φωτισμοί και τα χρώματα του πίνακα "περιλούζουν" έξι παιδικές μορφές και μία νεαρή κοπέλα, που πιθανόν είναι η μητέρα του μικρότερου.
Πνευματική ζωή, Γράμματα και Τέχνες στην Ελλάδα τον 19 ο αιώνα 5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Προκοπίου Ελένη, ΠΕ2 Γ΄ Γυμνασίου, διάρκεια:2-3 διδ. ώρες.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα.
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
ΕΤΗΣΙΟΣ ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
25. Η Εκκλησιαστικη τέχνη στη Δύση Δανάη Φιλιπποπούλου
Τα έθιμα των μηνών Μέλη ομάδας :.
ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007
BARCELONA Ορέστης - Βαγγέλης.
Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤηΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη Τηλ: Website: Facebook:
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΠΑΟΥΛ ΚΛΕΕ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

( ) Επιφανής ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Τήνο, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Μετά την εγκατάσταση της οικογένειάς του στην Αθήνα (1850) άρχισε να ασχολείται σε πολύ νεαρή ηλικία με τη ζωγραφική. Φοίτησε στο Σχολείο των Τεχνών για περισσότερα από δέκα χρόνια (μέχρι το 1864) και το 1865 έφυγε με υποτροφία για την Ακαδημία του Μονάχου. Εκεί προσαρμόστηκε γρήγορα στις συνθήκες και συνδέθηκε με ισχυρή φιλία με το Νικηφόρο Λύτρα, ο οποίος φοιτούσε την περίοδο εκείνη στην ίδια Ακαδημία. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας μικρούς ηθογραφικούς πίνακες, που είχαν μάλιστα αρκετά μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 1868 μπήκε στο εργαστήριο του περίφημου ζωγράφου ιστορικών θεμάτων Φον Πιλότι και για ένα σύντομο διάστημα ασχολήθηκε με μυθολογικές και ιστορικές σκηνές σε μπαρόκ ύφος. Επέστρεψε στην Ελλάδα και έκανε ταξίδια στη Μ. Ασία αναζητώντας νέα έμπνευση. Προσανατολίστηκε πάλι προς την ηθογραφία πειραματιζόμενος παράλληλα και στην τοπιογραφία. Μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Αθήνα και αποτυγχάνοντας να προσαρμοστεί κοινωνικά και επαγγελματικά στην ελληνική πραγματικότητα ξαναγύρισε στο Μόναχο (1873).

Η νέα του παραμονή στη βαυαρική πρωτεύουσα σηματοδοτεί και τη δημιουργία των πασίγνωστων ηθογραφιών του («Τα αρραβωνιάσματα», «Το τάμα»). Αυτή την περίοδο ξεκίνησε και το «Κρυφό Σχολειό» το οποίο ολοκλήρωσε δέκα χρόνια αργότερα (1886). Μετά το 1876 άλλαξε και πάλι ύφος προσαρμοζόμενος στο κλίμα ιδεαλισμού που επικρατούσε την εποχή εκείνη στο Μόναχο και ξεκίνησε το έργο «Η τέχνη και τα Πνεύματά της», το οποίο τον απασχόλησε αρκετά χρόνια και σε πολλές παραλλαγές. Το 1877 παντρεύτηκε στην Αθήνα την κόρη του φιλότεχνου υποστηρικτή του Νάζου και αναχώρησε αμέσως για Μόναχο. Στο μεταξύ η αξία του είχε ήδη αναγνωριστεί από τους Γερμανούς και η καριέρα του κάνει άλματα. Συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις, σε κριτικές επιτροπές και το 1888 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής στην Ακαδημία του Μονάχου. Παράλληλα, ο Γύζης πειραματίστηκε στο χώρο του Γιούγκεντστιλ (αρ νουβό) και φιλοτέχνησε τη σημαία του Πανεπιστημίου Αθηνών και την «Ιστορία», ενώ ασχολήθηκε αρκετά με την αφίσα παίρνοντας ταυτόχρονα και σημαντικές παραγγελίες για τις τοιχογραφίες σημαντικών δημόσιων κτιρίων. Το 1895 έκανε το τελευταίο ταξίδι στην Ελλάδα. Προς το τέλος της ζωής του ασχολήθηκε με θρησκευτικά θέματα φορτισμένα με έντονο συναισθηματισμό («Νυμφίος», «Ο θρίαμβος της θρησκείας»). Μετά το θάνατό του το γερμανικό κράτος τον τίμησε ιδιαίτερα οργανώνοντας μεγάλη έκθεση των έργων του, ενώ το 1905 το ελληνικό δημόσιο αγόρασε αρκετά έργα της οικογενειακής συλλογής του καλλιτέχνη.

ΙΑΝΟΥΑΡΙ ΟΣ ΔΤΤΠΠΣΚ ΔΤΤΠΠΣΚ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Η Αποστήθιση, 1883, Ελαιογραφία σε ξύλο, Ιδιωτική Συλλογή

ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΔΤΤΠΠΣΚ ΔΤΤΠΠΣΚ Εαρινή Συμφωνία, 1886, Ελαιογραφία σε ξύλο, Εθνική Πινακοθήκη

ΜΑϊΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΔΤΤΠΠΣΚ ΔΤΤΠΠΣΚ Αρμονία

ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΔΤΤΠΠΣΚ ΔΤΤΠΠΣΚ Τα Αρραβωνιάσματα (Λεπτομέρεια), 1875, Ελαιογραφία σε μουσαμά, Ιδιωτική Συλλογή

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Σ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΔΤΤΠΠΣΚ ΔΤΤΠΠΣΚ Tο Κρυφό Σχολειό, π. 1880Ελαιογραφία σε μουσαμά, Συλλογή Π. Εμφιετζόγλου Δημοπρασία: Christie's,

ΝΟΕΜΒΡΙΟ Σ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΔΤΤΠΠΣΚ ΔΤΤΠΠΣΚ Ιστορία, 1892 Ελαιογραφία σε μουσαμά, διάμετρος, 89 εκ. Ιδιωτ.συλλογή