Οργανολογία ΙΙ Μάθημα V. Νυσσόμενα έγχορδα ΙΙ. Λαούτο Ανήκει στο γένος των λαούτων και είναι αχλαδόσχημο. Ο βραχίονάς του φέρει τάστα και η κεφαλή που.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΡΑΦΗ.
Advertisements

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ … ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Σαπούνι Η ιστορία του Στέφανος Βατής Νικόλας Τερζής Δημήτρης Ιωαννίδης
Τυρί-Φέτα Η φέτα και γενικότερα το τυρί είναι ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν στην χώρα μας και μαζί με το ελαιόλαδο αποτελούν βασικά προϊόντα της διατροφής.
Μουσικά όργανα απο ξένες χώρες
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ Η κλασική κιθάρα είναι μια κιθάρα με έξι χορδές. Ανήκει ως είδος στα χορδοφωνα και με αυτήν παίζεται κυρίως κλασική μουσική, αν και.
ΓΕΝΙΚΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ. ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΕΧΕΙ ΕΚΤΑΣΗ χλμ² ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟ κατ.
Μουσική.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
Συνάντηση 3 κόσμων: Ελληνορωμαϊκού Ανατολικού & Χριστιανικού
Κιθάρα Μαριέττα.
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΝΟΜΑ: ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΑΜΠΑ.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά
Η KΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ.
« Για δες που τα όργανα ζωντανεύουν…»
Για δες που τα όργανα μιλούν
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Σύγκριση Λαγούτο - Ούτι
ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,
Αννίτα Μπάμπτσακ & Τζούλιο Μπατσελάρι Σχολικό έτος Τμήμα Γ’2
Τα μουσικά όργανα Θεοδώρα κυρικλίδου.
Η μουσική είναι …κύμα.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΘΕΜΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)
ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΙΟΥΛΗ Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με.
Μουσική Ε'2 Ελευθερία-Φαίδρα Ποπ Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. Τα κύρια.
Μουσικά Όργανα.
Οργανολογία Ι Μάθημα Χ Βυζαντινά μουσικά όργανα. Βυζαντινά μουσικά όργανα - Πηγές Είναι ελάχιστες οι άμεσες πηγές. Έμμεσες πηγές: ιστορικά κείμενα με.
Οργανολογία Ι Μάθημα ΙΙ Πηγές σχετικά με την αρχαία ελληνική μουσική.
ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Α΄2 Λυκείου Καστελίου Πεδιάδος.
Ιστορία των Ευρωπαϊκών Μουσικών Οργάνων Ενότητα 4: Χορδόφωνα με δοξάρι Νικόλαος Μαλιάρας Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα VIΙΙ. Τα αερόφωνα Ι.. Τα αερόφωνα Ήχος: παλμική κίνηση στήλης αέρος. Οξύτητα: ανάλογα με το μήκος της στήλης αέρος. Κατατάσσονται.
Οργανολογία Ι Μάθημα ΧΙ Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα.
Οργανολογία Ι Μάθημα IV Κιθάρες - Λύρες. Κιθάρες κοίλης βάσεως Κατά τον 8 ο αιώνα υπήρχε ένας τύπος κιθάρας με κοίλη βάση και τέσσερις χορδές που κατά.
Οργανολογία Ι Μάθημα VII Η Ύδραυλις. Η ύδραυλις Επινοήθηκε από τον Κτησίβιο στην Αλεξάνδρια κατά την εποχή του Πτολεμαίου του Β΄. Είναι το πρώτο πληκτροφόρο.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ -Παπαδάκης Γιώργος -Τάκος Φώτης -Ταμιωλάκη Νίκη -Ρουσάκη Αλεξάνδρα.
Η ιστορία του πιάνου ξεκινάει στην Padua της Ιταλίας το 1709, στο κατάστημα ενός κατασκευαστή τσέμπαλου, του Bartolomeo di Francesco Cristofori ( ).
… Αρχαία Μουσικά Όργανα … Έλενα Καράμπελα 8 ο Γυμνάσιο – Γ΄ 1 …Ιανουάριος 2012.
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
Μάθημα: Διδακτική των μαθηματικων Θεμα εργασιασ: Η ιστορια του μηδενοσ
Μουσικά Σύνολα Η Συμφωνική Ορχήστρα.
Μάθημα VII Στοιχεία διαστημάτων. Σημεία αλλοιώσεως.
Λύρα και βιολοντσέλο Ομοιότητες και διαφορές
Μάθημα VI. Πληκτροφόρα χορδόφωνα (νυσσόμενα).
Ο Aριθμός φ στην αρχιτεκτονική
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΑΡΑ ΑΝΝΙΑ ΙΜΕΡΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΥΩΤΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ..
Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ. Πολύαυλα
ΜΑΘΗΜΑ ΙΙΙ. Τα έγχορδα της συμφωνικής ορχήστρας και οι πρόγονοι.
ΣΥΡΤΟΣ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
Μάθημα VIII. Διαστήματα (αναστροφές).
Εργασία του Α2 1ο Γυμνάσιο ΒΥΡΩΝΑ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Σκηνική μουσική - Η όπερα
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μάθημα VI. Πληκτροφόρα χορδόφωνα (νυσσόμενα).
Εισαγωγή στην έννοια των μουσικών συνόλων
ΟΡΧΗΣΤΡΑ κ.
Η Ιστορία του Σκακιού.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Έγχορδα ή Χορδόφωνα. ΚΙΘΑΡΑ ΣΑΝΤΟΥΡΙ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οργανολογία ΙΙ Μάθημα V. Νυσσόμενα έγχορδα ΙΙ

Λαούτο Ανήκει στο γένος των λαούτων και είναι αχλαδόσχημο. Ο βραχίονάς του φέρει τάστα και η κεφαλή που βρίσκονται τα κλειδιά σχηματίζει γωνία προς αυτόν. Κατά τον 16 ο αιώνα είχε 11 χορδές. Πέντε διπλές και μία μονή. (σολ-ντο-φα-λα-ρε-σολ μονή ή έναν τόνο ψηλότερα). Ο ήχος παράγεται με άμεσο χτύπημα (με τα δάχτυλα)

Ιστορία του Λαούτου Όργανα αυτού του τύπου ήταν γνωστά κατά την 2 η χιλιετία π. Χ στη Μεσοποταμία και την Αίγυπτο. Τα έφεραν στην Ευρώπη κατά τον μεσαίωνα οι Άραβες. Το όνομά του προέρχεται από το Αραβικό al’ ud που σημαίνει ξύλο.

Ιστορία του Λαούτου Τα πρώτα ευρωπαϊκά λαούτα παίζονταν με πλήκτρο και είχαν 4 μονές χορδές (κατά τον 14 ο αιώνα έγιναν διπλές). Ο 16 ος αιώνας θεωρείται ο χρυσός αιώνας του λαούτου. Κατασκευάζονται λαούτα με περισσότερες μπάσες χορδές για τις ανάγκες του μπάσο κοντίνουο. Έτσι προκύπτουν νέα είδη τα αρχιλαούτα: Θεόρβη, κιταρόνε που έχουν χορδές εκτός ταστιέρας (ισοκράτες). Από τον 17 ο αιώνα χάνει την δημοτικότητά του.

Η κιθάρα Ανήκει στο γένος του λαούτου και είναι οκτώσχημη. Ο ήχος παράγεται με άμεσο τσίμπημα των χορδών. Ο βραχίονας φέρει τάστα. Έχει 6 χορδές (μι-λα-ρε-σολ-σι-μι). Έχει έκταση, σχεδόν, τέσσερις οκτάβες και οι νότες της ηχούν μία οκτάβα χαμηλότερα από εκεί που γράφεται.

Ιστορία της κιθάρας Δεν έχει σχέση με την αρχαία ελληνική που ήταν ένας τύπος λύρας. Ήρθε από τους Άραβες στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα. Λόγω ευκολίας η κιθάρα χρησιμοποιούταν κυρίως στην λαϊκή μουσική σε αντίθεση με το λαούτο. Η δημοτικότητα της κιθάρας δεν έσβησε ποτέ. Η ισπανική κιθάρα με 5 χορδές είναι ο πρόγονος της σύγχρονης. (Η έκτη χορδή προστέθηκε τον 18 ο αιώνα). Δεν είναι όργανο της συμφωνικής ορχήστρας, ωστόσο συμμετέχει σε έργα του 20 ου αιώνα.

Μαντολίνο Ανήκει στο γένος του λαούτου και είναι αχλαδόσχημο. Έχει περίπου 3 οκτάβες έκταση και χορδίζεται σε πέμπτες (σολ-ρε-λα-μι). Έχει βραχίονα που φέρει τάστα. Ο ήχος παράγεται με πλήκτρο.

Ιστορία του Μαντολίνου Προέρχεται από την μαντόρα ή μαντόλα (είδος λαούτου). Ο όρος εμφανίζεται το 1600 στην Ιταλία για να χαρακτηρίσει την μικρή μαντόρα. Πήρε την τελική του μορφή τον 18 ο αιώνα